Η μεγαλύτερη σεληνιακή έκλειψη του αιώνα έρχεται: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η μεγαλύτερη σεληνιακή έκλειψη του αιώνα


Η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα και η ευκαιρία να δούμε τον Άρη από κοντά πλησιάζουν και εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μη χάσετε το συναρπαστικό γεγονός. 

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, η σεληνιακή έκλειψη θα εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και μέρος της Νότιας Αμερικής.

Αυτή θα είναι η δεύτερη ολική έκλειψη σελήνης του 2018, η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και διήρκεσε τρεις ώρες και 23 λεπτά. Ωστόσο, η χρονική περίοδος στην οποία υπήρχε μια «ολική» έκλειψη ήταν μία ώρα και 16 λεπτά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αυτή η νέα ολική σεληνιακή έκλειψη προβλέπεται να διαρκέσει μία ώρα και 43 λεπτά – τέσσερις ώρες μαζί για τη συνολική έκλειψη – καθιστώντας τη μακρύτερη σεληνιακή έκλειψη αυτού του αιώνα.

Μια ολική έκλειψη είναι μια σπάνια εκδήλωση που συμβαίνει όταν η Σελήνη, η Γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται και η πανσέληνος περνά πίσω από τον πλανήτη μας, πέφτοντας στη σκιά του. Μεγάλες επιφάνειες του πλανήτη θα σκεπαστούν από απόλυτο σκοτάδι καθώς το φεγγάρι θα ακολουθήσει το δρόμο του στις ηπείρους.

Η επερχόμενη έκλειψη είναι επίσης γνωστή ως «Blood Moon» (ματωμένο φεγγάρι) επειδή, ενώ το φεγγάρι είναι στη σκιά, φαίνεται να μετατρέπεται σε μια απόχρωση του κόκκινου.

Κάνοντας το ορόσημο ακόμα πιο ξεχωριστό, η Γη περνάει ανάμεσα στον ήλιο και τον Άρη τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, αλλά στις 27 Ιουλίου ο κόκκινος πλανήτης θα είναι στην καλύτερη αντίθεση στον ουρανό μας από το 2003.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αυτό σημαίνει ότι οι παρατηρητές στη Γη θα έχουν επίσης την πλησιέστερη και φωτεινότερη θέα του πλανήτη εδώ και 15 χρόνια.

  Χρόνια Πολλα και Καλή Χρονιά...giortazo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *