Οι κυριότεροι λόγοι για να περπατάτε 20 λεπτά κάθε μέρα

περπάτημα

Μπορεί μέχρι τώρα με το που ακούτε τη λέξη περπάτημα να σας έρχεται στο μυαλό…

η απόσταση που κάνετε από το γραφείο σας μέχρι την κουζίνα για να φτιάξετε καφέ ή όταν πηγαίνετε μέχρι το περίπτερο. 

Όμως το περπάτημα μπορεί να πάρει και άλλες διαστάσεις και να αποτελέσει τον πλέον οικονομικό τρόπο εκγύμνασης χαρίζοντας σας πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους πιο βασικούς λόγους για να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας να περπατάτε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Θα ζήσετε περισσότερο. Κάθε στιγμή που περπατάτε μπορεί  να προστεθούν 2 ώρες στη ζωή σας, σύμφωνα με έρευνα. Η άσκηση λειτουργεί ως άμυνα σε χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτης και καρκίνος.

Τρέχετε, περπατάτε μέχρι τη δουλειά, χρησιμοποιείτε σκάλες αντί για ασανσέρ ή ασχολείστε με την κηπουρική, οποιοδήποτε είδος άσκησης είναι θετικό.

Έχετε λιγότερο άγχος. Μελέτες έχουν δείξει πως έστω και λίγα λεπτά περπάτημα μπορεί να μειώσει το άγχος και να σας χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη ημέρα.

TIP!

Μειώνεται η όρεξή σας για φαγητό. Το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσετε όταν ξεκινήσετε να περπατάτε είναι  ότι θα πεινάτε λιγότερο.

Αυτό ίσως οφείλεται στην ενδορφίνες που εκκρίνονται τη συγκεκριμένη στιγμή ίσως υπάρχει και κάποια άλλη αιτία που ακόμα δεν είναι γνωστή, αυτό που έχει σημασία είναι πως το περπάτημα θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε έναν πιο  υγιή τρόπο σκέψης.

Είστε πιο χαρούμενη. Αν πάτε στη δουλειά με τα πόδια και αποφύγετε την κίνηση τότε σίγουρα θα φτάσετε πιο χαρούμενη στο γραφείο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η άσκηση θα σας δώσει ενέργεια, και κατά τη διάρκεια που θα ασκηθείτε μπορείτε να προγραμματίσετε το χρόνο και τη μέρα και για να αποφύγετε το άγχος.

  Χρόνια Πολλά🌹🌹🌹 Ανθή, Ανθούλα, Άνθια, Άνθεια......giortazo.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση