Είσαι σε δίαιτα; Προσθέτοντας αυτόν τον ξηρό καρπό στο πρωινό σου θα δεις πιο γρήγορα αποτέλεσμα

Είσαι σε δίαιτα; Πρόσθεσε αυτόν τον ξηρό καρπό στο πρωινό σου

Είσαι σε δίαιτα; Πρόσθεσε αυτόν τον ξηρό καρπό στο πρωινό σου

 

Τρέφεστε σχετικά υγιεινά, αλλά και πάλι το βάρος σας παραμένει ακλόνητο, στη θέση του.

 

Αυτός ο ξηρός καρπός θα «κουνήσει» ακόμα και τον πιο πεισματάρη μεταβολισμό.

Τα δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι είναι ένα τέλειο πρωινό γεύμα. Μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα ή μέλι και ένα φρούτο πάλι είναι ένα αξιοπρεπές πρωινό.

Ακόμα και ένα τοστ ή ένα βραστό αυγό ή ένα κομμάτι πίτας κι ένας καφές, στην τελική, είναι τροφές με τις οποίες μπορούμε εκπληρώνει το σκοπό του πρωινού. Να ξυπνήσει, τόσο εμάς, όσο και το μεταβολισμό μας και να μας δώσει ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα.

 

Αν, παράλληλα, σκοπός σας είναι, για λόγους αυτοπεποίθησης/ υγείας/ ρούχων (ο καθένας έχει διαφορετικό κίνητρο) να δείτε το νούμερο στη ζυγαριά σας να πέφτει (αν και όπως μας έχει αποδείξει αυτή η ιστορία είναι απλά ένας αριθμός).

Τότε υπάρχει ένα συσταστικό που θα πρέπει να φροντίσετε να βρίσκετε κάθε μέρα στο πιάτο με το πρωινό σας.

Eυτυχώς, είναι εύκολο να το βρείτε (υπάρχει σε κάθε σπίτι), είναι νόστιμος, καταναλώνεται χωρίς να βαραίνει και ανήκει στις τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά οπότε δεν υπάρχει λόγος να είστε πάρα πολύ αυστηρή με την ποσότητα.

Τέλος, και πριν σας αποκαλύψουμε τον ξηρό καρπό για τον οποίο γράφονται αυτές οι αράδες, νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να είναι το εργαλείο, το κομμάτι που λείπει από το παζλ, για να σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό λίπος από την κοιλιά.

  Οι 3 ξηροί καρποί που αδυνατίζουν.. ΚΑΙ super θρεπτικοί!

 

Ο λόγος για τα καρύδια.

Πλούσια σε γεύση, αλλά και σε θρεπτικά συσταστικά, είναι μια τροφή που χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο χορτάτοι.

Ο Δρ Cheryl Rock από τη Σχολή Ιατρικής του Σαν Ντιέγκο συνέκρινε τρία είδη δίαιτας σε ένα δείγμα 245 υπέρβαρων γυναικών.

Το πρώτο γκρουπ έκανε μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και με πολλούς υδατάνθρακες. Το δεύτερο υποβλήθηκε σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, αλλά με αρκετά λιπαρά και τέλος, το τρίτο, μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά, χαμηλή σε υδατάνθρακες και με υψηλή κατνάλωση καρυδιών.

 

Αναλύοντας τα αποτελέσματα, τα στοιχεία έδειξαν ότι το να καταναλώνουμε πολλά καρύδια είναι εξίσου αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους όσο μια διατροφή με μειωμένα λιπαρά ενώ παράλληλα έχει και το καλό ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη.Πώς το καταφέρνουν αυτό τα καρύδια;

Τα πολυακόρεστα λίπη που περιέχουν τα καρύδια ενεργοποιούν γονίδια που μειώνουν την αποθήκευση λίπους και βελτιώνουν το μεταβολισμό της ινσουλίνης.  Με περίπου 13 γραμμάρια πολυακόρεστων λιπαρών ανά μερίδα 30 γρ., τα καρύδια αποδεικνύονται μια από τις καλύτερες διαιτητικές πηγές.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα, ο Dr Rock συμπλήρωσε:

«Σκοπός μας από εδώ και περά είναι να διερευνήσουμε την επίδραση των καρυδιών στην κορεσμό, αφού πιστεύουμε ότι είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας για τη διατήρηση του χαμένου βάρους».

Για να επωφεληθείτε από τη «δύναμη» των καρυδιών δεν έχετε παρά να προσθέσετε μια χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια στην πρωινή σας βρώμη ή ακόμα και σαν σνακ πριν από την προπόνηση.

 

Είσαι σε δίαιτα; Πρόσθεσε αυτόν τον ξηρό καρπό στο πρωινό σου

ΠΗΓΗ

  Εσύ τι ξέρεις για τη δίαιτα του μπισκότου με κανέλα;

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *