Κάνεις δίαιτα; Πώς δεν θα ξαναπάρεις τα κιλά

Κάνεις δίαιτα; Πώς δεν θα ξαναπάρεις τα κιλά

Κάνεις δίαιτα; Πώς δεν θα ξαναπάρεις τα κιλά

 

Δεν είναι κρίμα να πάει στράφι η προσπάθειά σου να αδυνατίσεις και μετά τις θυσίες που κάνεις τώρα να ξαναπάρεις τα κιλά; Μάθε τι πρέπει να προσέξεις.

 

Ένα μεγάλο ποσοστό όσων καταφέρνουν να χάσουν βάρος καταλήγουν να ξαναπαίρνουν πολλά από αυτά τα κιλά (ή και ακόμα περισσότερα) μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Μάλιστα, σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι το ποσοστό αυτό αγγίζει ακόμα και το 80%, όταν μιλάμε για μια περίοδο 4-5 ετών μετά την απώλεια των κιλών.

Ο λόγος τις περισσότερες φορές είναι ότι οι αυστηρές δίαιτες έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνουμε, εκτός από λίπος, και μυική μάζα. Όμως, λιγότερη μυική μάζα στο σώμα σημαίνει και πιο αργός μεταβολισμός.

Έτσι, όταν κάποια στιγμή θα σταματήσεις να ακολουθείς ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και θα επιστρέψεις σε λιγότερο στερητικές διατροφικές συνήθειες, είναι πολύ εύκολο να ξαναπάρεις τα κιλά που θα έχεις χάσει.

 

Η λύση για να μην ξαναπάρεις τα κιλά

Η απάντηση στο πρόβλημα είναι να βρούμε έναν τρόπο να διατηρήσουμε το μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό που μπορεί να βοηθήσει να μην ξαναπάρεις τα κιλά λίγο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διατροφής είναι να βάλεις στην καθημερινότητά σου μια μέτριας έντασης άσκηση, όπως ο χορός ή το ζωηρό περπάτημα.

Μάλιστα, αυτό θα πρέπει να το ξεκινήσεις ήδη από την περίοδο που κάνεις δίαιτα. Έχει ιδιαίτερη σημασία να συνδυάσεις το πρόγραμμα διατροφής για αδυνάτισμα με τη γυμναστική η οποία έχει αποδειχτεί ότι περιορίζει την επιβράδυνση του μεταβολισμού, κι έτσι το σώμα συνεχίζει να καίει πολλές θερμίδες.

  Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος;

Δεν έχεις πολύ χρόνο για να διαθέσεις στην άσκηση; Διάλεξε αντί για μέτριας έντασης γυμναστική, τη διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ).

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι, σε συνδυασμό με μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, αυτό το είδος γυμναστικής έχει μακροπρόθεσμα τα ίδια αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη διατήρηση του μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα, αλλά σε λιγότερο χρόνο!

Έτσι, με 20 λεπτά HIIT εξασφαλίζεις ότι διατηρείς τη μυική μάζα και κρατάς το μεταβολισμό σου σε εγρήγορση, όσο και με 60 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση.

 

madamefigaro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *