Ελληνίδα επιστήμων ανακάλυψε ότι το δηλητήριο από θανατηφόρες αράχνες της Αυστραλίας μπορεί να αποτελέσει θεραπεία του καρκίνου

Ελληνίδα επιστήμων ανακάλυψε ότι το δηλητήριο από θανατηφόρες αράχνες της Αυστραλίας μπορεί να αποτελέσει θεραπεία του καρκίνου

Οι θανατηφόρες αυστραλιανές αράχνες Darling Downs μπορούν, μάλλον, να βοηθήσουν στη μάχη για τον καρκίνο, όπως δείχνουν νέες μελέτες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι συγκεκριμένες αράχνες, που ανήκουν στις πιο θανατηφόρες του κόσμου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν ορισμένα καρκινικά κύτταρα.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του QIMR Berghofer βρήκε ότι το πεπτίδιο που εξάγεται από τον αδένα του δηλητηρίου της αράχνης Darling Downs και με την προσθήκη χημικής επεξεργασίας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες που μπορούν να εξοντώσουν καρκινικά κύτταρα μελανώματος στους ανθρώπους και να σταματήσουν την εξάπλωσή τους.

Το σκεύασμα, που αποδείχθηκε επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό για τη θεραπεία των καρκινικών κυττάρων στο πρόσωπο των Διαβόλων της Τασμανίας, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για νέες θεραπείες για τον καρκίνο.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Queensland, Δρ Μαρία Οικονομοπούλου, δήλωσε ότι το πεπτίδιο δοκιμάστηκε σε πειράματα στο εργαστήριο και συγκρίθηκε με παρόμοιο σκεύασμα από ένωση με δηλητήριο βραζιλιάνικης αράχνη. Ήταν σοκαριστικό για την ίδια το ότι είδε τόσο σημαντικά αποτελέσματα.

«Είναι πολύ συναρπαστικό» ανέφερε. «Βρήκαμε ότι το πεπτίδιο από την αυστραλιανή αράχνη ήταν καλύτερο στην εξουδετέρωση του κυττάρων καρκινικού μελανώματος και, επίσης, πιο αποδοτικό στο να σταματά την εξάπλωση. Επιπλέον, δεν είχε τοξική επίδραση στα υγιή κύτταρα του δέρματος».

Η αράχνη Darling Downs ή Toowoomba funnel web spider, συναντάται στο νότιο Queensland, συνήθως στις οροσειρές που καλύπτονται από τροπικά δάση και κατά μήκος των ποταμών και των κολπίσκων που ρέουν από αυτά.

  “Πάγωσαν” τα συμπεθέρια: Πυρ και μανία νύφη, ζήτησε διαζύγιο 1 μέρα μετά το γάμο εξαιτίας της.. γαμήλιας τούρτας

Η Δρ. Οικονομοπούλου είπε ότι προηγήθηκαν πολλά χρόνια εργασίας, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης είναι ελπιδοφόρα. «Ελπίζουμε ότι αυτή το εργαστηριακό μας σκεύασμα θα εξελιχθεί στο μέλλον σε μια νέα θεραπεία για το μελάνωμα» είπε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Αυτά τα ευρήματα μας ωθούν να συνεχίσουμε την έρευνα θεραπεία του μελανώματος, της ηπατικής νόσου, της παχυσαρκίας και του μεταβολισμού σε συνεργασία με τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση