Χανιά: Η συγκλονιστική ιστορία του μοναχού Σωφρονίου που επικοινωνεί μόνο με τα μάτια

 ιστορία του μοναχού Σωφρονίου

Συγκλονίζει η ιστορία του μοναχού Σωφρονίου, που βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και από τα χείλη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου η ιστορία του μοναχού Σωφρονίου στη Μονή Γουβερνέτου έγινε γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης μέσα από το neakriti.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια ιστορία με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που εγκατέλειψε τη λαμπρή πορεία του στην Αμερική μετά από σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια για να αφιερωθεί στο Θεό. Και όλα αυτά λίγο πριν μία σπάνια νόσος του χτυπήσει την πόρτα και τον αφήσει μέσα σε λιγότερο από μία πενταετία καθηλωμένο σ’ ένα κρεβάτι.

«Έχει πλήρη διαύγεια. Επικοινωνεί με τα μάτια, «γράφει» με τα μάτια και έχει μεγάλη πίστη και ακόμη μεγαλύτερη υπομονή» ανέφερε για τον μοναχό Σωφρόνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη.

 συγκλονιστική ιστορία του μοναχού Σωφρονίου

Δίχως να μπορεί να γράφει, να μιλάει ή να κινείται ο μοναχός Σωφρόνιος μ’ ένα σύστημα στον υπολογιστή του, που καταγράφει τη σκέψη του μέσα από το βλέμμα του και το πού αυτό επικεντρώνεται, καταφέρνει να επικοινωνεί με τον κόσμο, τους υπόλοιπους μοναχούς και τον ηγούμενο της Μονής, με ανθρώπους που τον επισκέπτονται αλλά και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ανουσάκειο Ίδρυμα ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε με λόγια ουσιαστικής αγάπης προς τον μοναχό λέγοντας «επικοινωνώ από καιρού εις καιρόν μαζί του και θαυμάζω την καρτερία, την πίστη του. Έχει κουράγιο και μεταδίδει κουράγιο στους άλλους ενώ δεν μπορεί να μιλήσει ο ίδιος».

Ο μοναχός Σωφρόνιος που πάσχει από την τερματική νόσο κινητικού νευρώνος είχε παραχωρήσει μία συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της ΚΡΗΤΗ TV προσπαθώντας να μεταφέρει, με τον τρόπο που μπορεί, την πίστη του στο Θεό επιδεικνύοντας ταυτόχρονα υπομονή, γενναιότητα και θάρρος. Σημειώνεται ότι από την ίδια νόσο κινητικού νευρώνος (ALS) έπασχε και ο κορυφαίος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ που «έφυγε» στις 14 Μαρτίου 2018 σε ηλικία 76 ετών.

  Κυριακή της Τυρινής: Ο συμβολισμός και τα έθιμα


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε ερώτηση αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα της ευθανασίας, η απάντηση του μοναχού από κλίνης συγκλονίζει τους τηλεθεατές με την ευθύτητα, την ευστοχία και την απλότητα της. «Η ζωή είναι ένα δώρο του Θεού προς όλους μας. Το καταλαβαίνω αυτό καλύτερα από ποτέ τώρα που είμαι στο κρεβάτι».

Δείτε την πραγματικά απίστευτη συνέχεια της απάντησης που προκαλεί ρίγη συγκίνησης με την αμεσότητά της στο βίντεο που ακολουθεί.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *