Ίσια πλάτη: H άσκηση του ενός λεπτού που θα μακρύνει το σώμα σου

Ίσια πλάτη

Εκτός από το βάρος, τη διατροφή και τις ανατομικές ιδιαίτερότητες, η στάση του σώματος είναι μια πραγματικά πονεμένη ιστορία, η οποία επιδεινώνεται σημαντικά από το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Όχι ότι η χειρονακτική εργασία των προηγούμενων αιώνων δεν επιβάρυνε το σώμα με πολλαπλούς τρόπους, αλλά το σύγχρονο δίπτυχο κινητό-υπολογιστής έχει τις δικές του σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του σώματος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εκτός από τη μικρή κύρτωση που δημιουργείται στον αυχένα από τη σκυφτή στάση όταν κοιτάμε το κινητό, η καθιστική ζωή που κάνουμε μπροστά στον υπολογιστή επηρεάζει τη διαμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, προκαλώντας πόνο και αλλοιώνοντας τη στάση του σώματος. Δεν στεκόμαστε πλέον ίσια.

Για καλή μας τύχη, υπάρχει μια θαυματουργή άσκηση, η οποία διαρκεί μόλις ένα λεπτό και υπόσχεται να επαναφέρει το σώμα στην ίσια εκδοχή του.

Τι πρέπει να κάνεις:

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια ανοιχτά στο πλάι και τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα, ώστε η πλάτη να εφάπτεται στο πάτωμα. Άσε τα γόνατα να πέσουν απαλά από τη μία μεριά και ταυτόχρονα γύρισε το κεφάλι σου από την άλλη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μείνε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα και μετά επανάλαβε από την άλλη πλευρά, προσέχοντας οι ώμοι σου να μην σηκώνονται από το πάτωμα.

Δες την άσκηση αναλυτικά στο βίντεο.

  Γέλα ακόμα και στα δύσκολα

Αφήστε μια απάντηση