Δείτε πώς θα χάσετε 20 και παραπάνω κιλά

Δείτε πώς θα χάσετε 20 και παραπάνω κιλά

 πώς θα χάσετε 20 και παραπάνω κιλά

 

Η απώλεια 10 κιλών είναι κάτι που μπορεί κάποιος να πετύχει ακολουθώντας μια δίαιτα για μερικές εβδομάδες…

Όμως το να χάσετε 20 κιλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό εγχείρημα, που δεν απαιτεί μόνο αλλαγή της διατροφής αλλά και αλλαγές όσο αφορά τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά.

 

Εάν λοιπόν έχετε βάλει στόχο να χάσετε 20 ή και παραπάνω κιλά τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Καταρχάς πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια απώλειας βάρους, πρέπει να έχετε την κατάλληλη διάθεση και νοοτροπία. Όταν θέλετε να χάσετε 20 και παραπάνω κιλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως απαιτεί χρόνο και δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε ως δια μαγείας.

Θα περάσετε περιόδους όπου θα δείτε αλλαγές στο σώμα σας, αλλά και περιόδους που δεν θα χάνετε ούτε ένα γραμμάριο. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε θα σας βοηθήσει ώστε να μην απογοητευτείτε και παρατήσετε την προσπάθεια.

Όταν θέλετε να χάσετε πολλά κιλά δεν μπορείτε απλά να υιοθετήσετε μια νέα διατροφή και να μην αλλάξετε τίποτα άλλο στη ζωή σας. Για παράδειγμα ο ύπνος, η άσκηση, το στρες είναι όλα συνδεδεμένα με το σωματικό βάρος.

Εάν αγνοήσετε ένα από όλα αυτά, τότε σαμποτάρετε την προσπάθεια που κάνετε. Ένα παράδειγμα:  Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ, τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο φαγητό σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται 7 με 8 ώρες χωρίς διακοπές.

Μια ακόμη σημαντική συμβουλή είναι πως για να πετύχετε το στόχο σας θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής το οποίο θα το υιοθετήσετε για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

  Η δίαιτα των δύο εβδομάδων: Τα τέσσερα γεύματα αποτοξίνωσης της Ελένης Μενεγάκη

 

Με απλά λόγια θα μάθετε να τρώτε σωστά.  Αυτό απαιτεί χρόνο και πρακτική, αλλά εάν τα καταφέρετε, θα μπορέσετε όχι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά και να το διατηρήσετε μακροπρόθεσμα.

Να θυμάστε επίσης πως οι αλλαγές πρέπει να γίνονται σταδιακά και όχι ταυτόχρονα. Εάν για παράδειγμα είχατε την συνήθεια να τρώτε κάθε μέρα γλυκά, ξεκινήστε καταναλώνοντας τα μέρα παρά μέρα, και όχι αφαιρώντας τα εντελώς από τη διατροφή σας. Οι απότομες και υπερβολικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Πριν πάτε να καταναλώσετε ανθυγιεινές τροφές, προσπαθήστε να εντάξετε στη διατροφή σας κάποιο τρόφιμο που έλειπε. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εντάξουν φρούτα και λαχανικά και να πίνουν περισσότερο νερό.

Όσο καταναλώνετε αυτές τις τροφές και όσο πίνετε νερό καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας τόσο αυξάνεται το αίσθημα κορεσμού.

Ας εξαλείψουμε τελικά την ιδέα ότι το κρέας είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε κιλά και για να πάρετε πρωτεΐνη. Υπάρχουν φυτικές τροφές που με τους κατάλληλους συνδυασμούς προσφέρουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και σας βοηθάνε να χάσετε όλα τα περιττά κιλά.

Όταν έχετε αποφασίσει να χάσετε τόσα πολλά κιλά το ταξίδι είναι μακρύ, γι αυτό είναι σημαντικό να κάνετε και μερικά διαλείμματα. Δεν πρέπει να τιμωρείτε τον εαυτό σας, εάν μια μέρα βγείτε από το πρόγραμμα και φάτε λίγο παραπάνω.

Μην αφήσετε τα μικρά ολισθήματα να σας εκτροχιάσουν από το ταξίδι σας. Το μόνο που οφείλετε να κάνετε είναι να συγχωρήσετε τον εαυτό σας και να προχωρήσετε παρακάτω.

 

ΠΗΓΗ

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *