Στο Άγιο Όρος έκοψα το ποτό και το τσιγάρο

«Το τσιγάρο το έκοψα ένα πρωί που με κατάβρεξε με το λάστιχο που ποτίζαμε ο γέροντας»

Ο δημοφιλής ηθοποιός Μάρκος Λεζές μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για την πραγματοποίηση της επιθυμίας του να πάει σε μοναστήρι, εκεί όπου έκοψε το τσιγάρο, όπως και το ποτό, καθώς, σύμφωνα με τα όσα είπε, όδευε προς τον αλκοολισμό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εσύ ήθελες να πας σε μοναστήρι στην πραγματικότητα έτσι δεν είναι; Πήγα σε μοναστήρι κι έμεινα ένα μήνα. Εκεί κάθισα, βρήκα τον εαυτό μου και γύρισα. Πήγα να μονάσω παλαιότερα. Βέβαια, ήμουν παντρεμένος, είχα κάνει και τα παιδιά μου.

Πώς αντέδρασε η σύζυγος και τα παιδιά σου όταν τους ανακοίνωσες την απόφαση σου; Αντέδρασαν με… πλερέζες. Πήρα το δισάκι μου στον ώμο και πήγα στο Άγιο Όρος.

Δεν είχα ξαναπάει και ξεκίνησα… όπου με έβγαζε ο δρόμος. Μέσα στο σάκο μου είχα δυο αλλαξιές, δυο κούτες τσιγάρα, γιατί τότε κάπνιζα, και δυο μπουκάλια ουίσκι, γιατί έπινα.

Πήγα εκεί πιστεύοντας ότι κάνω διακοπές. Ένας γέροντας φωτισμένος, με τον οποίο καθίσαμε μαζί πολύ καιρό, ακόμα και μέσα στη σπηλιά κάναμε προσευχή και νηστεία. Εκεί έκοψα και το τσιγάρο. Έπειτα βρήκα τον εαυτό μου και γύρισα.

Έκοψες εκεί το ποτό και το τσιγάρο; Ναι στο Άγιο Όρος έκοψα το ποτό και το τσιγάρο. Το ποτό το έκοψα μέσα σε 2 μέρες, γιατί ήπια τα δυο μπουκάλια ουίσκι που είχα μαζί μου, κι εκεί δεν είχαν ουίσκι.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μάρκος Λεζές

Είχες σχέση εξάρτησης με το ποτό; Μου άρεσε το ποτό, πήγαινα προς τον αλκοολισμό. Το τσιγάρο το έκοψα ένα πρωί που με κατάβρεξε με το λάστιχο που ποτίζαμε ο γέροντας.

  Τούρτες .. giortazo.gr

Σηκώθηκα στις 6.00 και μετά την εκκλησία που προσευχόμασταν βγήκα έξω να καπνίσω. Εκεί πήρε το λάστιχο και μου είπε: «Παιδάκι μου, πήρες φωτιά, βγάζεις καπνούς από το στόμα, από τα μάτια, τη μύτη και τα αφτιά. Καίγονται τα πνευμόνια σου από μέσα και μυρίζεις άσχημα.

Το τσιγάρο είναι το θυμίαμα του σατανά». Τον ρώτησα πως θα το κόψω και μου είπε: «πες το στην Παναγία». Πήγαμε μια μέρα στο Βατοπέδι και το θυμήθηκα όταν είδα την εικόνα της Παναγίας. Το είπα και από εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να ξανακαπνίσω.

ΠΗΓΗ

%d