Να τι συμβαίνει στο σώμα σου αν πίνεις 4 λίτρα νερό την ημέρα

τι συμβαίνει στο σώμα σου αν πίνεις 4 λίτρα νερό την ημέρα

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου αν πίνεις 4 λίτρα νερό την ημέρα

Ξέρουμε πως η σχέση με το νερό δεν είναι και η καλύτερη, και όχι γιατί δεν σου αρέσει, αλλά γιατί τις περισσότερες φορές απλά ξεχνάς να πιεις. Ναι δεν ξέρουμε πως γίνεται να ξεχνάς να πιεις νερό και να μην αφυδατώνεσαι, όμως συμβαίνει στην πλειονότητα των ανθρώπων.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δεν ξέρεις όμως ή καλύτερα δεν έχεις αντιληφθεί πόσο καλό κάνει το νερό στο σώμα σου και στην υγεία σου γενικότερα. Και γι’ αυτό σου γράφουμε τώρα, για να μάθεις τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου, εάν πίνεις τουλάχιστον 4 λίτρα νερό την ημέρα.

Αυξάνεται ο μεταβολικός σου ρυθμός

Εάν το ανθρώπινο σώμα καταναλώνει μισό λίτρο νερό σε μια δεδομένη ώρα, ο ρυθμός του μεταβολισμού σου θα αυξηθεί κατά 30% για τα επόμενα 30 έως 40 λεπτά. Επιχειρώντας να πιείς το μισό βάρος σου σε λίτρα νερού (περίπου 2 λίτρα), οι έρευνες αναφέρουν πως θα χάσεις πιο εύκολα βάρος.

Θα σταματήσει η κατακράτηση περιττού υγρού γύρω από τα μάτια σου

Μπορεί να υπάρξει σημαντική διαφορά στο δέρμα σου, όσον αφορά στο πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Τόσο η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο (ιδιαίτερα τη νύχτα) όσο και η κατανάλωση μη επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί σίγουρα δημιουργήσει κατακράτηση υγρού γύρω από τα μάτια και να έχεις περισσότερο από το φυσιολογικό πρήξιμο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κόβεις τις περιττές θερμίδες από τη διατροφή σου

Το να πίνεις αρκετό νερό και να τρως φρούτα και λαχανικά σημαίνει επίσης ότι κόβεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα που συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το αλάτι διεγείρει την όρεξη, αλλά και δημιουργεί κατακράτηση υγρού, αναγκάζοντας σε να τρως περισσότερο και να φουσκώνεις από το νερό που έχεις πιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  Η Σωστή Διατροφή για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα!!!

Χωρίς το αλάτι, το νερό θα βοηθήσει στην εντερική κινητικότητα και την ούρηση, δύο τρόπους με τους οποίους το σώμα σου απελευθερώνει τοξίνες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *