10 τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι το χειμώνα

10 τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι το χειμώνα

10 τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι το χειμώνα

 

Ο χειμώνας χρειάζεται ζέστη στο σπίτι και τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να προετοιμαστούμε κάνοντας μερικές έξυπνες κινήσεις για να κατήσουμε τη ζέστη στο σπίτι μας!

 

Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να νιώθουμε όμορφα και ζεστά μέσα στο σπίτι μας με απλούς οικονομικούς τρόπους.

 

10 τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι το χειμώνα

1. Μόνωση.

Ακόμη κι αν είστε από τους τυχερούς που έχουν θέρμανση με καλοριφέρ στο σπίτι τους, αν δεν έχετε μονώσει καλά τοίχους, ταράτσες και σημεία από τα οποία μπαίνει κρύο, δεν μπορείτε να κρατήσετε τη ζέστη.

Ένας εύκολος τρόπος είναι να περάσετε με ακρυλική μπογιά (100%) τις επιφάνεις όπως εξωτερικούς τοίχους και ταράτσες. Φυσικά δεν είναι μια επαγγελματική λύση απλώς είναι φθηνή και με ένα ρολό μπορείτε μόνη σας να λύσετε το πρόβλημα.

 

2. Κλείστε τρύπες.

Πάρτε στόκο και σιλικόνη και κλείστε τις τρύπες από τις οποίες μπορεί να μπαίνει κρύο.

 

3. Βάλτε αεροστοπ σε πόρτες και παράθυρα.

Εύκολο και οικονομικό. Γι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε κάποια παράθυρα που δεν θα τα ανοίγετε καθόλου τον χειμώνα, ώστε να βάλετε κι εξωτερικά αεροστόπ, ώστε να μην μπαίνει καθόλου κρύο μέσα στο σπίτι και να κρατάτε τη ζέστη όσο περισσότερο γίνεται.

 

4. Βάλτε διαφανές αυτοκόλλητο στα τζάμια.

Ναι, το αυτοκόλλητο που βάζουμε στα βιβλία των παιδιών. Υπάρχουν δυο ποιότητες, μία φθηνή και μια ακριβή που είναι σαν φίλτρο. Η δεύτερη δεν φαίνεται στο τζάμι.

Αν δεν θέλετε να “χαλάσετε” την όψη στα τζάμια του σαλονιού, περάστε με διαφανές αυτοκόλλητο τα τζάμια στα υπνοδωμάτια. Κρατάνε τη ζέστη μέσα στο σπίτι για πολύ.

  Ο έξυπνος τρόπος για να κάνουμε το πλυντήριο να μυρίζει πάντα υπέροχα

 

5. Ανοίγετε κουρτίνες και παράθυρα όταν έχει καλό καιρό.

Έτσι αφήνετε τον ήλιο να μπει μέσα και να ζεστάνει το σπίτι.

Τυλιχτείτε με κουβερτούλες, ανάψτε το τζάκι και φτιάξτε μια ζεστή σοκολάτα (με την αυθεντική συνταγή που θα βρείτε εδώ) για να δημιουργήσετε μια όμορφη ζεστή ατμόσφαιρα και τελικά να το απολαύσετε!

 

6. Αν δεν έχετε θέρμανση, επενδυστε σ΄ένα μεγάλο καλό κλιματιστικό τουλάχιστον για το σαλόνι.

Μπορεί το κλιματιστικό να ζεσταίνει το χώρο τέλεια, αλλά να μη μένει η ζέστη όταν το κλείνετε, όμως για το σαλόνι είναι η πιο οικονομική λύση, καθώς οι σόμπες λαδιού καίνε πολύ.

Πάρτε κλιμαστικό με περισσότερα btu απ΄ότι σας λένε οι πωλητές στο κατάστημα για τα τετραγωνικά σας για να έχετε σίγουρο αποτέλεσμα.

 

7. Βάλτε χαλιά.

Παντού. Στα υπνοδωμάτια, στην κουζίνα, στους διαδρόμους και δυο χαλάκια στο μπάνιο.

 

8. Αν επίσης δεν έχετε θέρμανση στο μπάνιο

επιλέξτε ένα αερόθερμο που δεν παθαίνει τίποτα με τους υδρατμούς, ειδικό για μπάνιο, το οποίο θα χρησιμοποιείτε μόνο όταν είστε στον συγκεκριμένο χώρο.

 

9. Μια λύση επίσης που κρατάει τη ζέστη στο σπίτι τον χειμώνα

είναι κουρτίνες μπάνιου, πίσω από την κανονική σας κουρτίνα. Προφανώς είναι αντιαισθητικό για το σαλόνι αλλά για τα δωμάτια όπου οι καλεσμένοι δεν μπαίνουν κι επίσης δεν φαίνονται, είναι μια λύση.

 

10. Αν έχετε σόμπες λαδιού.

Ρυθμίστε τις σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε για περισσότερες ώρες να έχετε σταθερή ζέστη χωρίς να πληρώνετε πολλά στα ΔΕΗ. Οι σόμπες λαδιού έχουν θερμοστάτη, οπότε σβήνουν τη στιγμή που “πιάνουν” τη θερμοκρασία που έχετε ζητήσει.

  Έτσι θα διατηρείτε πεντακάθαρη την τουαλέτα σας με δυο σπιτικά προϊόντα!

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *