20 κορυφαίες Συμβουλές Ζωής από Ηλικιωμένους Άνω των 60!

20 κορυφαίες Συμβουλές Ζωής από Ηλικιωμένους Άνω των 60!

20 κορυφαίες Συμβουλές Ζωής από Ηλικιωμένους Άνω των 60

 

Πρόσφατα έγινε μια έρευνα σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών με θέμα:

«Τι συμβουλή θα δίνατε στα νεαρά άτομα σήμερα;» Φαίνεται πολύ απλή ερώτηση, αλλά όπως αποδεικνύεται, μερικές απαντήσεις, ήταν τελείως απρόβλεπτες.

 

Σας συστήνουμε να διαβάσετε τις συμβουλές τους, που στη πλειοψηφία τους συστήνουν να δράσουμε τώρα, παρά να το μετανιώσουμε αργότερα.

Οι άνθρωποι συνήθως λένε: «Καλή είναι εκείνη η δουλειά, που καθημερινά λαμβάνεις προσωπική ικανοποίηση». Είναι μια λάθος δήλωση. Καλή δουλειά είναι εκείνη που μπορείτε να αντέξετε τη πλειοψηφία των συναδέλφων σας και καλύπτει όλα τα έξοδά σας. Σχεδόν κανείς δεν έχει μια τέτοια δουλειά, που την λατρεύει όλη την ώρα.

Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα. Μη παντρεύεστε νέοι. Ζήστε μια γεμάτη ζωή. ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ. Δεν έχει σημασία, αν έχετε χρήματα ή όχι. Μαζέψτε τη βαλίτσα σας και ταξιδέψτε εκεί που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Όσο δεν έχετε παιδιά, μη χαλάτε χρήματα σε ρούχα. Δείτε τον κόσμο. Βρείτε ένα σημείο στον χάρτη και φύγατε!

Μη τα παίρνετε όλα σοβαρά. Ακόμα και σε στιγμές που η ζωή φαίνεται ανέλπιδη, προσπαθήστε να γελάσετε με όλη την κατάσταση και να κοιτάξετε μπροστά.

Ο φίλος είναι εκείνος που θα έρθει για βοήθεια, ακόμα και στις δύο το πρωί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά γνωστοί.

Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας, είναι αυτός που θα δεχτεί να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σας.

Δε θα το καταλάβετε πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά σας. Γι” αυτό περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί τους.

  Νίκος Καζαντζάκης: «Η καρδιά σμίγει ότι ο νους χωρίζει»

Κανείς ακόμα δε πέθανε από στεναχώρια, επειδή δεν δούλεψε πολύ στη ζωή του. Να είστε εργατικοί, αλλά μη βάζετε τη δουλειά πάνω από την οικογένεια, τους φίλους και τον εαυτό σας!

Ίσως ζήσετε πολλά χρόνια ή λίγα – κανείς δε το γνωρίζει. Αλλά όπως και να έχει, πρέπει να φροντίζετε την υγεία σας από τα νιάτα σας.

 

20 κορυφαίες Συμβουλές Ζωής από Ηλικιωμένους Άνω των 60

Αν κουραστήκατε από τη ζωή σας, τότε σταματήστε και σκεφτείτε το παρόν. Απολαύστε ό,τι είναι όμορφο και σημαντικό για εσάς. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και χαλαρώστε. Και συνειδητοποιήστε ότι όλα είναι σχετικά.

Τρώτε και γυμναστείτε, σαν να ήσαστε διαβητικός με πρόβλημα καρδιάς, – έτσι δε θα γίνετε ποτέ.

Έχουμε μόνο μία ζωή. Μη ξυπνήσετε μια μέρα, όταν θα είστε ήδη 60 ετών και θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε καταφέρει αυτά που ονειρευόσασταν μια ζωή.

Πιθανόν να μην είναι σημαντική συμβουλή όπως οι άλλες αλλά βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, τα οδοντιατρικά προβλήματα είναι τρομερά.

Μη παίρνετε τοις μετρητοίς κάθε συμβουλή. Ρωτήστε τη συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεστε, και δείτε όλα τα θετικά και τα αρνητικά, πριν πάρετε τη προσωπική σας απόφαση.

Τα πράγματα είναι απλά αντικείμενα. Μην προσκολλήστε σε άψυχα αντικείμενα, προσκολληθείτε στον χρόνο και σε γεγονότα.

Οι επιβλαβείς συνέπειες από εθισμούς ή ασθένειες, που πιστεύετε ότι τους έχετε ξεπεράσει, θα βγουν στην επιφάνεια στα γηρατειά.

Εκτιμήστε κάθε στιγμή και κάθε λεπτομέρεια. Στα νιάτα τα θέλουμε όλα και γρήγορα. Αλλά γιατί να μην εκτιμήσουμε κάθε μικρή στιγμή; Δε θα ζήσουμε για πάντα σε αυτόν τον πλανήτη, και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Αγκαλιάστε χωρίς λόγο τη μητέρα
σας, πάρτε τηλέφωνο ένα φίλο σας. Ζήστε κάθε στιγμή.

  Δίνω τη διατροφή σε γόβες και σκουλαρίκια και καλά κάνω. Τόσα χρόνια, εγώ τον τάιζα τώρα ας πληρώσει!

Πληρώστε όλους τους λογαριασμούς σας και μείνετε μακριά από χρέη.

Η ζήλια καταστρέφει τις σχέσεις. Εμπιστευτείτε το άλλο σας μισό. Αν δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφο, τότε ποιον να εμπιστευτείτε;

Αν έχετε μια ανεκπλήρωτη επιθυμία, πρέπει να προσπαθήσετε τουλάχιστον να την πλησιάσετε να την υλοποιήσετε. Γιατί όσο θα μεγαλώνετε θα είναι περισσότερο θα απομακρύνεται η πραγματοποίησή της.

Όταν γνωρίζετε κάποιον για πρώτη φορά, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δε γνωρίζετε τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο. Βλέπετε μόνο την εθνικότητά του, την ηλικία του και την εμφάνισή του. Ξεχάστε όλα αυτά. Δεν γνωρίζετε τίποτα. Όλα αυτά τα στερεότυπα που μας επιβάλλουν, περιορίζουν τη ζωή μας.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *