Tips για να κάνεις σωστό μαύρισμα!

Tips για να κάνεις σωστό μαύρισμα!

 

Tips για να κάνεις σωστό μαύρισμα!

 

Κορίτσια μου ξέρω πόσο σας αρέσει το καλοκαιρινό μαυρισμένο κορμί αλλά πριν ξεχυθείτε στις παραλίες και καθίσετε κάτω από τον καυτό ήλιο ας μιλήσουμε λίγο για το πως να καταφέρεις αυτό το τέλειο μαύρισμα χωρίς να επιβαρύνεις το δέρμα σου και κατ’ επέκταση την υγεία σου.

Ξέρεις πολύ καλά ότι ο ήλιος καίει κάθε χρόνο και περισσότερο, οπότε καλό θα ήταν να μην υπάρχει αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.

Οπότε είναι μια καλή στιγμή θεωρώ να σου δώσω μερικά tips για να κάνεις σωστό μαύρισμα, χωρίς να καείς, χωρίς να ξεφλουδίσεις και φυσικά προστατεύοντας το δέρμα σου το οποίο είναι και πάρα πολύ βασικό.

Αν σου ακούγεται καλή ιδέα, πάμε μαζί να δούμε τις συμβουλές που έχω να σου δώσω.

Πως να κάνεις σωστό μαύρισμα

 

Διάλεξε το σωστό αντηλιακό

Καταλαβαίνω την ορμή σου για να μαυρίσεις στο πρώτο σαββατοκύριακο που θα πας θάλασσα, αλλά μη βιάζεσαι. Καλό είναι στις αρχές να χρησιμοποιείς ένα 30ρι αντηλιακό και σιγά σιγά να κατεβαίνεις στον δείκτη προστασίας.

Φυσικά μην ξεχνάς ότι αντηλιακό μπαίνει και στο πρόσωπο και στα αυτιά, αλλά και στις φτέρνες μιας και είναι σημεία που συχνά ξεχνάμε και καίγονται.

 

Λάδι μαυρίσματος

Αν και προσωπικά δεν είμαι και θερμός υποστηρικτής στο λάδι μαυρίσματος, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν. Βέβαια, είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το βάλεις; Η καλύτερη εφαρμογή είναι αφού έχεις απλώσει μια στρώση αντηλιακό.

Αν δεν το κάνεις αυτό και απλώσεις κατευθείαν το λαδάκι τότε το κάψιμο έχει ήδη έρθει και δεν το έχεις καταλάβει. Ειδικά αν έχεις λευκή επιδερμίδα οπωσδήποτε πρώτα αντηλιακό και μετά λάδι.

  Ευχές για τον Δεκαπενταύγουστο σε εικόνες- Χρόνια Πολλά!

 

Σεβάσου την επιδερμίδα σου

Σεβασου την επιδερμίδα σου και μην ακολουθείς της μόδες μαυρίσματος που κυκλοφορούν κάθε καλοκαίρι. Το ότι κάνει κάποιος κάτι και πετυχαίνει δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιβλαβές για το δέρμα του. Καλό είναι σε αυτό το θέμα να ακούμε τους ειδικούς και τους δερματολόγους- κάτι παραπάνω ξέρουν και τα λένε τόσα χρόνια.

Επίσης αγάπησε λίγο παραπάνω στο σώμα σου και την επιδερμίδα σου, διαλέγοντας το κατάλληλο αντηλιακό για το τύπο επιδερμίδας σου. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, επίλεξε ένα προϊόν με λεπτόρρευστη υφή για να μην έχεις ανεπιθύμητη έκκριση σμήγματος.

Για τα ξηρά δέρματα, αντιθέτως, ένα αντηλιακό πιο παχύρευστο είναι ιδανικό.

Για τα ευαίσθητα δέρματα και για όσους έχουν αλλεργίες, καλό θα ήταν μια επίσκεψη στο δερματολόγο, ώστε να σου πει ακριβώς τι χρειάζεσαι.

 

Ώρες μαυρίσματος

Θα το λέω μαζί με τους δερματολόγους κάθε χρόνο, μπας και υπάρξει αλλαγή. Απαγορευτικές ώρες για ηλιοθεραπεία είναι 11 με 3 το μεσημέρι. Απόφυγε τες πάση θυσία.

Είναι οι χειρότερες ώρες για να εκτεθείς στον ήλιο. Επίσης, πριν πας θάλασσα ένα μισάωρο πριν φρόντισε να έχεις βάλει το αντηλιακό σου και ενώ είσαι θάλασσα, ανά 2 ώρες ανανέωση.

 

Tips για να κάνεις σωστό μαύρισμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *