Πώς να μαυρίσετε με υγεία και ασφάλεια!
Οδηγίες για υγιές και ασφαλές μαύρισμα

Υπάρχει τρόπος να αποκτήσουμε ασφαλές μαύρισμα; Φυσικά, και τώρα θα δούμε το πώς!

Οδηγίες για υγιές και ασφαλές μαύρισμα!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Κάντε σωστή απολέπιση

Μην παραλείπετε την απολέπιση, ώστε το δέρμα σας να είναι σε θέση να απορροφά τα προϊόντα προστασίας. Από την άλλη, μην κάνετε υπερβολικά συχνά για να μην απομακρύνεται η άνω στιβάδα του δέρματος, γιατί αυτή είναι που μαυρίζει.

2. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε λάθος προϊόντα. Ζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου ή του φαρμακοποιού σας, για να σας κατατοπίσει ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας και τις ανάγκες του. Δεν είναι όλα τα προϊόντα κατάλληλα για όλες μας.

3. Ελαττώστε σταδιακά τον δείκτη προστασίας

Αν έχετε στόχο να μαυρίσετε, ελαττώστε σταδιακά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τον δείκτη προστασίας που χρησιμοποιείτε στο αντηλιακό σας, χωρίς όμως να το παρακάνετε και να αφήσετε απροστάτευτο το δέρμα σας και χωρίς να ξεχνάτε πόση ακτινοβολία αντέχει το δέρμα σας ανάλογα το χρώμα του.

4. Αποφύγετε τις επικίνδυνες ώρες

Ακόμη κι αν έχετε σκούρο δέρμα, μπορείτε να καείτε και ειδικά αυτές τις ώρες. Το έχουμε πει πολλές φορές, θα το πούμε μία ακόμη. 12 το μεσημέρι με 4 το απόγευμα ΔΕΝ εκθέτουμε το δέρμα μας κατευθείαν στον ήλιο, όσο κι αν θέλουμε να μαυρίσουμε. Θα καταφέρουμε μόνο να κάψουμε και να ξηράνουμε το δέρμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5. Προσέξτε ιδιαίτερα το πρόσωπό σας

Το πρόσωπο θέλει τις δικές του κρέμες και τη δική του περιποίηση. Συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα, εκεί η στιβάδα του δέρματος παραείναι λεπτή και συχνά έχει ανάγκη για ειδική περιποίηση (ακμή κ.λπ.)

  7 σούπερ θρεπτικοί σπόροι που θα βελτιώσουν την υγεία σας

Για να πετύχετε την ίδια απόχρωση με το σώμα σας, απλά αγοράστε το σωστό foundation. Σε καμία περίπτωση δεν εκθέτουμε το πρόσωπό μας κατευθείαν στον ήλιο, γιατί θα γεμίσουμε ρυτίδες και πανάδες πριν την ώρα μας.

6. Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Όσο και να το προστατεύσατε, το δέρμα σας εκτέθηκε στον ήλιο και ταλαιπωρήθηκε. Φροντίστε να ενυδατώνετε καθημερινά το πρόσωπο αλλά και το σώμα σας μετά την ηλιοθεραπεία. Ακόμα και αν καθίσατε στη σκιά, η ακτινοβολία πάλι έχει επηρεάσει το δέρμα και χρειάζεται ακριβώς την ίδια περιποίηση.

7. Προμηθευτείτε τις κατάλληλες κρέμες

Εκτός από την αντηλιακή προστασία, είναι διαθέσιμες στην αγορά αρκετές κρέμες που ενισχύουν το μαύρισμα και το διατηρούν για περισσότερο καιρό. Ανατρέξτε λοιπόν στη βοήθειά τους, αρκεί φυσικά να είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας και να μη βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη δική σας προστασία.

8. Δώστε βάση στη διατροφή σας

Πίνετε όσο περισσότερο νερό γίνεται, διότι ο οργανισμός σας αφυδατώνεται έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, πόσο μάλλον εσείς που περνάτε ώρα στον ήλιο επειδή θέλετε να μαυρίσετε. Επίσης, προτιμήστε τροφές με β-καροτένιο όπως το καρότο, οι οποίες ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και κατά συνέπεια το μαύρισμά σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Να θυμάστε, πως όσο ωραίο και να δείχνει κάτι πάνω μας, δεν αξίζει αν βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά μας.

Μην το παρακάνετε ποτέ και μην αφήνετε το δέρμα σας να καίγεται, γιατί αργότερα θα σας βγει σε χαλάρωση, πανάδες και ρυτίδες, πράγματα που σίγουρα δεν τα θέλει καμιά μας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα αποκτήσετε το μέγιστο δυνατό μαύρισμα, με τον καλύτερο τρόπο!

  Πώς να υπερφορτώσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης και να μην ξανανιώσετε καταθλιπτικοί ή αγχωμένοι

ΠΗΓΗ

Αρέσει σε %d bloggers: