Η δίαιτα των παπουτσιών

Η δίαιτα των παπουτσιών: 

Χάστε βάρος, βγάζοντας τα παπούτσια πριν μπείτε σπίτι


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πορτογάλοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι εκτός από τα βακτήρια, τα παπούτσια είναι φορείς των λεγόμενων «obesogen», δηλαδή των χημικών ουσιών που ευνοούν την συσσώρευση λίπους…

Απίστευτο κι όμως αληθινό: όσοι βγάζουν τα παπούτσια τους μόλις μπουν στο σπίτι,δεν προστατεύουν μόνο την υγεία τους αλλά και την σιλουέτα τους.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, δεν έχετε παρά να βγάλετε τα υποδήματά σας, όπως ισχυρίζονται Πορτογάλοι επιστήμονες.

Με τον τρόπο αυτό φροντίζετε την υγιεινή σας αφού το ποσοστό βρωμιάς και βακτηρίων που μεταφέρουν τα υποδήματα είναι τεράστιο, αλλά και το βάρος σας.

Εκτός από τα βακτήρια, τα παπούτσια είναι φορείς των λεγόμενων «obesogen», δηλαδή των χημικών ουσιών που ευνοούν την συσσώρευση λίπους. Τα χημικά αυτά ενδέχεται να προδιαθέτουν τα άτομα που εκτίθενται σε εμφάνιση αυξημένης λιπώδους μάζας και υπερβολικού σωματικού βάρους.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πολλά προϊόντα είναι γεμάτα με χημικές ουσίες γνωστές ως «obesogens» που αλληλεπιδρούν με τις ορμόνες σας, ευνοώντας την δημιουργία λίπους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»,τα πανεπιστήμια Aveiro και Beira Interior στην Πορτογαλία έκαναν μία ανασκόπηση μελετών για να μάθουν πώς ο ανθρώπινος οργανισμός έρχεται κοντά σε αυτές τις χημικές ουσίες.

Διαπίστωσαν ότι, οι μεγαλύτερες πηγές ρύπων είναι η σκόνη από τις οικιακές συσκευές,η διατροφή,τα μαγειρικά σκεύη, τα καλλυντικά ή τα χημικά καθαρισμού.

Η αφαίρεση των παπουτσιών, σε συνδυασμό με τη χρήση ξύλινων δαπέδων, αντί για μοκέτα, μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση των obesogens.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι η έκθεση σε obesogens μπορεί να τροποποιήσει το επιγονιδίωμα κάποιων βλαστοκυττάρων.

  6 μεσημεριανές συνήθειες που αδυνατίζουν

Ο κατάλογος των χημικών ουσιών που μελετώνται ως πιθανά obesogens συνεχίζει να αυξάνεται και περιλαμβάνει ουσίες όπως:δισφαινόλη Α (bisphenol A BPA), φθαλικές ενώσεις (phthalates), Χημικές ουσίες πολυφθοροαλκυλίου (polyfluoroalkyl chemicals, PFCs),παρασιτοκτόνα οργανοχλωρίου (organochlorine,OC) κ.α..


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΠΗΓΗ

%d