Υποτροφία Πήρε Η Φοιτήτρια Μαρία Νίτσα Με Σύνδρομο Down

Φοιτήτρια Μαρία Νίτσα

To 2017 είχαμε γράψει για την πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο down, την Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία η οποία πάσχει και από διαβήτη.

Η Μαρία πάλεψε 12 ολόκληρα χρόνια στα ίσα για το όνειρό της.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως τόνιζε τότε και ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας της Καστοριάς, Μάρκος Πετρόπουλος, η Μαρία πάλεψε στα ίσα με το σύνδρομο Down και με το διαβήτη, με τη γεωγραφία, τα μαθηματικά και τη χημεία, για να αποδείξει «εξ αμελείας» κάτι πολύ απλό:

Πως δεν είναι τίποτα να πεθάνεις, αλλά είναι τρομακτικό να μη ζεις. Πως το μεγαλείο και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, δε λογαριάζει εμπόδια, ασθένειες, δυσκολίες. Και πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου βάλει όρια, αν εσύ θες να τα σπας.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής απένειμε στην συνδημότισσα Μαρία Νίτσα, φοιτήτρια Σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την εγκριθείσα ετήσια υποτροφία από το κληροδότημα «Ζήση Παπαλαζάρου», συγχαίροντας την για την επάξια εισαγωγή και την άριστη φοίτησή της στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Η υποτροφία θα δίδεται εφάπαξ κάθε χρόνο για τα τέσσερα έτη σπουδών.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η στάση ζωής, η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής της Μαρίας για την επίτευξη του στόχου της, ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, επισήμανε ο δήμαρχος.

ΠΗΓΗ

  Πέθανε από καρκίνο η σκυλίτσα που έπαιρνε μόνη της το λεωφορείο, πήγαινε στο πάρκο και επέστρεφε πάλι σπίτι της

Αφήστε μια απάντηση