Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο σου για την προσωπικότητα σου;

Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο σου για την προσωπικότητα σου;

Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο σου για την προσωπικότητα σου

 

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι θα το έβρισκαν δύσκολο να κρίνουν κάποιον με την πρώτη ματιά.

Κι όμως, εδώ και αιώνες, η τέχνη της Φυσιογνωμίας εφαρμόζεται με βάση την πεποίθηση πως τα χαρακτηριστικά του προσώπου και η προσωπικότητά μας συνδέονται στενά.

Πίσω στην Αρχαία Ελλάδα, ο ίδιος ο Αριστοτέλης είχε κάνει μια σειρά υποθέσεων σχετικά με τις φυσιογνωμίες, συμπεριλαμβανομένης της πιο διάσημης υπόθεσής του «Τα απαλά μαλλιά δείχνουν δειλία ενώ τα τραχειά δείχνουν γενναιότητα.»

Στις μέρες μας προσπαθούμε να μην κρίνουμε κάποιον από την εμφάνισή του, άλλωστε δεν κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, όπως λέει και το ρητό. Κι όμως οι μοντέρνοι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει επιστημονικά στοιχεία που συνδέουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων με τα είδη προσωπικοτήτων.

Η Carmen Lefevre του Πανεπιστημίου της Northumbria δίνει την ακόλουθη εξήγηση: «Η κεντρική ιδέα είναι πως η βιολογία μας, όπως τα γονίδια και τα επίπεδα των ορμονών επηρεάζουν την ανάπτυξή ας και με τους ίδιους μηχανισμούς μορφοποιούν και τον χαρακτήρα μας.

Γι’αυτό όσο ανέκφραστος και αν προσπαθείτε να παραμείνετε, οι μελέτες μπορούν να αποκαλύψουν μια πληθώρα στοιχείων του χαρακτήρα σας.

Το πλάτος του προσώπου λέει πολλά για τον δυναμισμό μας.

 

Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο σου

Όσον αφορά την κατατομή του προσώπου, είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσουμε αν ένα πρόσωπο είναι πλατύ, μικρό, στενό κλπ.

Κατά έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο μια μελέτη έχει αποδείξει πως τα κόκκαλα του προσώπου μπορεί να αντανακλούν την ισορροπία των ορμονών στον οργανισμό μας. Τα άτομα με πλατύτερο πρόσωπο και μεγάλα ζυγωματικά στα μάγουλα έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από εκείνα με μακρόστενα.

  Όλα τα ζώδια είναι διπρόσωπα: Δείτε ποιες είναι οι 2 πλευρές της προσωπικότητας του κάθε ζωδίου

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης θα μπορούσαν επίσης να συνσχετιστούν με επιθετικούς και ισχυρογνώμονες τύπους . Επίσης, τα πιο πλατιά πρόσωπο μπορεί να είναι και λιγότερο αξιόπιστα.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη σε παίκτες του hockey, αποδείχθηκε πως οι παίκτες με τα πλατύτερα πρόσωπα έδειχναν μεγαλύτερη ροπή στην ανέντιμη συμπεριφορά στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η κατατομή του προσώπου φαίνεται να έχει ισχύ ακόμα και σε άλλα είδη του ζωικού βασιλείου όπως στους πίθηκους καπουτσίνους! Όσο πιο πλατύ είναι το πρόσωπο του πιθήκου τόσο πιο ψηλά είναι στην ιεραρχία της ομάδας του.

Αν έχετε την περιέργεια να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε δεν έχετε παρά να μετρήσετε την απόσταση από το ένα αυτί σας ως το άλλο και μετά να τη συγκρίνετε με την απόσταση από το άνω χείλος σας μέχρι την πάνω πλευρά των ματιών σας. Η μέση αναλογία πλάτους προς ύψος είναι σχεδόν 2.

Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο σου για την προσωπικότητα σου

Η αλήθεια πίσω από τα μάτια

 

Η αλήθεια πίσω από τα μάτια

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και ίσως τελικά και να έχουν δίκιο.

Γεγονός είναι πως τα μάτια του καθενός διαφέρουν πάρα πολύ. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Orebro διάλεξαν να ερευνήσουν τη σχέση ανάμεσα στα μοτίβα της ίριδας και τους τύπους προσωπικότητας. Στη διάρκεια της έρευνάς τους, υπήρξε ένα αξιοσημείωτο εύρημα σχετικά με την κρύπτη της ίριδας (την περιοχή που βρίσκεται γύρω από την κόρη του ματιού).

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι όσοι είχαν πυκνή κρύπτη ήταν πιθανότερο να έχουν πιο ζεστή και αξιόπιστη προσωπικότητα, ενώ όσοι είχαν αραιά σχήματα στην περιοχή της κρύπτης ήταν πιο πιθανό να είναι περισσότερο νευρωτικοί σαν προσωπικότητες.

  Τι θα κάνατε πρώτα σε αυτήν την περίπτωση; Η απάντηση αποκαλύπτει πολλά για εσάς!

Είναι, επίσης, εκπληκτικά τα ευρήματα που σχετίζονται με το χρώμα των ματιών και συγκεκριμένα με τα πιο σκούρα μάτια. Πιο σκούροι τόνοι ματιών σημαίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Το να έχει κάποιος μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης σημαίνει αυξημένη διαδραστικότητα μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων, άρα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Οι μελέτες που υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα βρήκαν πως τα άτομα με σκούρα μάτια είχαν γρηγορότερες αντιδράσεις και αντανακλαστικά.

Περισσότερες μελέτες βρήκαν, επίσης ότι οι άνθρωποι με καστανά μάτια είναι πιο ευαίσθητοι στην κατανάλωση αλκοόλ από ό,τι εκείνοι με ανοιχτόχρωμα μάτια. Να και κάτι πραγματικά χρήσιμο που ίσως εξηγεί μερικά πράγματα για τους φίλους σας!

Οι μύτες κάνουν τους ηγέτες!

 

Οι μύτες κάνουν τους ηγέτες!

Το περιοδικό της κρανιοπλαστικής χειρουργικής δημοσίευσε το 2013 μια μελέτη, η οποία είχε εντοπίσει μια σχέση ανάμεσα στο μέγεθος της μύτης και τον τύπο προσωπικότητας. Φαίνεται πως ο συνδετικός ιστός και η κατανομή των οστών στην μύτη συνδέονται με αυτό που ονομάζουμε «ηγετικές προσωπικότητες».

Τα άτομα με μεγαλύτερες μύτες είναι πιθανότερο να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, να είναι ανεξάρτητοι φιλόδοξοι. Είναι ικανότεροι στην ανάληψη δράσης και ευθύνης και δεν αφήνουν τα αισθήματά τους να έχουν τον πρώτο λόγο. Όλα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι γνωρίσματα ηγετικών προσωπικοτήτων.

Βέβαια, δεν είναι μόνο το μέγεθος της μύτης αλλά και η άκρη της που παίζει κάποιο ρόλο. Τα άτομα με ουδέτερη άκρη μύτης, ούτε μυτερή, ούτε στρογγυλή, είχαν πιο ευγενική προσωπικότητα, λιγότερο ευερέθιστη και πιο γλυκιά.

Όπως φαίνεται, τα γονίδια και οι ορμόνες μας όντως επηρεάζουν τις συνήθειές μας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

  Τι χρώμα εκπέμπει η προσωπικότητά σου; Κάνε το τεστ…

Όμως, πριν αποφασίσετε να κρίνετε κάποιον μόνο από αυτά, θυμηθείτε πως κάθε άνθρωπος δεν είναι μόνο προϊόν της γενετικής και της βιολογίας αλλά και των εμπειριών και βιωμάτων του που διαμορφώνουν την προσωπικότητά του και τον κάνουν εξαιρετικό και ξεχωριστό.

Η προσωπικότητά μας διαμορφώνεται όπως αποφασίζουμε εμείς να την καλλιεργήσουμε!

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *