15 αθώες συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την εμφάνισή μας

15 αθώες συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την εμφάνισή μας

 

15 αθώες συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την εμφάνισή μας

Η εμφάνισή μας από μια ηλικία και μετά σίγουρα οφείλεται σε γονίδια, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.

Αναμφίβολα, μπορούμε και εμείς οι ίδιοι να επηρεάσουμε την διαδικασία γήρανσης.

Δείτε παρακάτω 15 αθώες συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας.

 

15 αθώες συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την εμφάνισή μας

 

1. Αλογοουρά

Όταν τραβάτε τα μαλλιά σας σφιχτά στις ρίζες, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της γραμμής των μαλλιών και τελικά σε φαλάκρα. Για να σώσετε τα μαλλιά σας, αντικαταστήστε την αλογοουρά με ένα πιο χαλαρό χτένισμα.

 

2. Πίνετε πολύ γάλα

Το γάλα περιέχει ανδρογόνα που προκαλούν μια πιο ενεργή λειτουργία του αδένα λαδιού. Κατά συνέπεια, παράγεται περισσότερο σμήγμα, το οποίο φράζει τους πόρους και κάνει το δέρμα να φαίνεται λιπαρό και κουρασμένο.

 

3. Βάζετε αντηλιακό μόνο στο πρόσωπό σας

Πολλές γυναίκες έχουν συνηθίσει να βάζουν αντηλιακό όλο τον χρόνο, αλλά ξεχνάνε τα χέρια τους. Ωστόσο, τα χέρια είναι πιο ευαίσθητα στην γήρανση και την απώλεια λίπους, γεγονός που καθιστά τις φλέβες πιο ορατές. Επιπλέον, οι ακτίνες UV καλύπτουν το δέρμα των χεριών με τα σημάδια ηλικίας και τις ρυτίδες. Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στα χέρια σας, ειδικά αν οδηγείτε.

 

4. Σας αρέσει να κάθεστε σταυροπόδι

Οι κιρσοί στα πόδια είναι άμεσο αποτέλεσμα της συμπίεσης των αιμοφόρων αγγείων και των διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος. Το σταυροπόδι σταματάει το αίμα στην περιοχή της πυέλου, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τις γυναίκες και ειδικά για τις έγκυες γυναίκες.

  Καλημερα....giortazo.gr

 

5. Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα

Αυτή η συνήθεια κάνει τις άκρες των μαλλιών να σπάνε και είναι ένα συνηθισμένο λάθος στην φροντίδα των μαλλιών. Αντίθετα, μπορείτε να σκουπίσετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα, να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι και μετά να τα χτενίσετε.

 

6. Βγάζετε τα φρύδια σας πριν βάλετε μέικ απ

Αν αποφασίσετε να δώσετε σχήμα στα φρύδια σας με το τσιμπιδάκι, κάντε το το βράδυ, αφού πλύνετε το πρόσωπό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο κίνδυνος της εισχώρησης βακτηρίων και θα αποφύγετε τον ερεθισμό γύρω από τα φρύδια.

 

7. Χρησιμοποιείτε τα εργαλεία styling την υψηλότερη θερμοκρασία

Όταν τα μαλλιά εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούνται μικροσκοπικές φυσαλίδες στο εσωτερικό της τρίχας. Αυτές οι φυσαλίδες κάνουν τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα. Για να αποφευχθεί αυτό, κρατήστε το πιστολάκι σε απόσταση 15 εκατοστών από τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε προστατευτικά θερμότητας και βάλτε μέτρια θερμοκρασία.

 

8. Σας αρέσει να τρίβετε τα μάτια σας

Αυτή η συνήθεια μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σας: γίνονται εύθραυστες και πέφτουν. Επίσης, μπορεί να κάνετε το δέρμα κάτω από τα μάτια σας να μοιάζει κουρασμένο.

 

9. Κρατάτε κακίες

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavioral Medicine το 2005, έδειξε ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της συγχώρεσης και της σωματικής υγείας. Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να κρατάτε κακίες, τότε αυτό προσθέτει μερικά επιπλέον χρόνια στην εμφάνισή σας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι η κορτιζόλη, η ορμόνη του άγχους, συσσωρεύετε στο σώμα και προωθεί την αύξηση του σωματικού βάρους, την πίεση του αίματος και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

  Προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν λύση με λεμόνι

 

10. Έχετε την συνήθεια να αγγίζετε το πρόσωπό σας

Αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και αν αγγίζετε το πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια μπορεί να πάθετε μόλυνση και να γεμίσετε σπυράκια.

 

11. Βάζετε πολύ συχνά πούδρα

Όταν βάζετε συνέχεια πούδρα στο πρόσωπό σας, φράζετε τους πόρους του προσώπου. Οπότε, αν θέλετε να απομακρύνετε την λιπαρότητα χρησιμοποιήστε πρώτα ένα χαρτομάντιλο και μετά, ως τελευταία λύση, πούδρα.

 

12. Κουβαλάτε τα πάντα μέσα στην τσάντα σας

Η βαριά τσάντα μπορεί να επηρεάσει την στάση του σώματός σας. Οπότε, μην ξεχνάτε κάθε τόσο να αλλάζετε το χέρι που κρατάτε την τσάντα.

 

13. Βάζετε πολλή ενυδατική κρέμα

Μην απλώνετε μεγάλη ποσότητα ενυδατικής κρέμας, γιατί το δέρμα σας δεν μπορεί να αναπνεύσει κάτω από αυτή την παχιά στρώση και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, μαύρους κύκλους και μη υγιές χρώμα προσώπου.

 

14. Τρέχετε υπερβολικά πολύ

Σύμφωνα με τους γιατρούς μια τέτοια συνήθεια μπορεί μόνο να επιταχύνει την διαδικασία γήρανσης.

 

15. Λατρεύετε τους φυσικούς χυμούς

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Αλλά οι χυμοί περιέχουν πάρα πολύ φρουκτόζη – μόρια σακχάρου ταξιδεύουν μέσω του αίματος σε όλα τα κύτταρα στο σώμα σας και δεσμεύουν τα λίπη και τις πρωτεΐνες.

Όταν η ζάχαρη δεσμεύεται με το κολλαγόνο ξεκινά μια διαδικασία γλυκοζυλίωσης, η οποία οδηγεί σε σχηματισμό ρυτίδων. Αντίθετα, ο φυσικός χυμός από λάχανο περιέχει υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών και ψευδαργύρου, τα οποία προλαμβάνουν τις ρυτίδες.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *