Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο για Τέλειο Δέρμα

Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο για Τέλειο Δέρμα

Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο για Τέλειο Δέρμα

 

Το 2005, οι Αμερικανοί δερματολόγοι ανακάλυψαν ότι είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες, την ακμή, την υπερχρωματισμό και ακόμη και το ξηρό δέρμα χωρίς ακριβά καλλυντικά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε μερικά είδη τροφών στη διατροφή σας.

 

Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο για Τέλειο Δέρμα

Χρωστικές κηλίδες

Χρωστικές κηλίδες

Ο υπερχρωματισμός μπορεί να είναι ένας δείκτης ανεπάρκειας βιταμινών, ειδικά Β12. Τροφές ζωικής προέλευσης είναι πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη. Αλλά είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τις χρωστικές κηλίδες ακόμη και χωρίς κρέας – απλά πρέπει να έχετε μια σωστή διατροφή.

Οι βιταμίνες C και E και τα αντιοξειδωτικά όπως το ελαγικό οξύ και το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών μπορούν να σας βοηθήσουν. Μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλες ποσότητες σε εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια, ντομάτες και ρόδια.

Ο υπερχρωματισμός γίνεται πιο ορατός αν μενετε πολύ ώρα στον ήλιο. Για να προστατεύσετε το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες, καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά: μούρα, γκρέιπφρουτ, ανανά, δαμάσκηνα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, πιπεριές τσίλι, σπανάκι και φαγόπυρο.

 

Λιπαρή επιδερμίδα

Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν την παραγωγικότητα των σμηγματογόνων αδένων. Ως αποτέλεσμα, παράγουν περισσότερη λιπαρότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση του δέρματος.

Τα καλλυντικά αντιμετωπίζουν προσωρινά μόνο την έντονη λιπαρότητα, ενώ μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Α μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα παραγωγής δερματικών ελαίων. Καταναλώστε μάνγκο, καρότα, κρόκο αυγού, αποξηραμένα βερίκοκα, σπανάκι και γλυκοπατάτες.

Θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Καταναλώστε λιγότερο λευκό ψωμί, πατάτες και μακαρόνια από μαλακό σιτάρι.

  «Ήρθε στην κόρη μου η πρώτη της περίοδος στο λεωφορείο και την βοήθησε ένα αγόρι, “μην ανησυχείς, έχω αδερφές και ξέρω απ’ αυτά” της είπε»

 

Ακμή

Ακμή

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι και πάλι η αιτία. Γι’ αυτό τα άτομα που έχουν λιπαρό δέρμα έχουν προβλήματα ακμής πιο συχνά. Οι σμηγματογόνοι αδένες γίνονται πιο ενεργοί, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους όπου τα βακτήρια αναπαράγονται γρηγορότερα και προκαλούν φλεγμονή.

Μια ειδική διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει με το πρόβλημα της ακμής. Το πιο σημαντικό είναι να καταναλώνετε περισσότερες τροφές με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που καταπραΰνουν τη φλεγμονή. Με απλά λόγια, φάτε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, καρύδια, λιναρόσπορους, φύκια και θαλασσινά.

 

Μυστικά Διατροφής από Δερματολόγο για Τέλειο Δέρμα

Ξηρό δέρμα

Ξηρό δέρμα

Η ξηρότητα του δέρματος δείχνει τόσο έλλειψη χοληστερόλης όσο και περίσσεια βιταμίνης Ε. Η πρώτη αιτία αφορά κυρίως τους χορτοφάγους, καθώς οι μεγαλύτερες πηγές χοληστερόλης είναι τα ψάρια και το κρέας.

Αυξήστε τη συγκέντρωση των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων στη διατροφή σας με φασόλια, φύκια, αυγά, σόγια, αβοκάντο, φιστίκια και άλλα είδη ξηρών καρπών.

Εάν δεν είστε χορτοφάγοι, προσπαθήστε να τρώτε τακτικά κρέας και ψάρι. Οι καλύτερες επιλογές είναι τόνος, σολομός, σκουμπρί και λιμνήσια πέστροφα.

 

Ρυτίδες

Ρυτίδες

Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, η οποία οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων. Η ζάχαρη μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η γλυκόζη που περιέχει κάνει το δέρμα λιγότερο ελαστικό.

Πριν 10 χρόνια, Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να κάνουν το δέρμα νεότερο. Για παράδειγμα, εάν καταναλώνετε τροφές που περιέχουν σόγια κάθε μέρα, τα σημάδια γήρανσης του δέρματος θα είναι σχεδόν αόρατα. Μπορεί επίσης να σας απαλλάξουν από τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

  Ελιές τσακιστές (VIDEO)

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι ρυτίδες είναι λιγότερο αισθητές στους Σουηδούς που είναι αποτέλεσμα της καλής διατροφής τους. Καταναλώνουν πολλά φυλλώδη λαχανικά, σπανάκι, σπαράγγια, σέλινο, μελιτζάνες, σκόρδο και κρεμμύδια. Αλλά δεν τρώνε σχεδόν καθόλου κόκκινο κρέας, ζάχαρη, βούτυρο, μαργαρίνη, γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια αποτελούν μόνο ένδειξη έλλειψης ύπνου. Μπορούν να είναι ένα σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας: αλλεργία ή δυσανεξία σε τρόφες που οδηγεί σε φλεγμονή και σκουρότητα της περιοχής γύρω από τα μάτια.

Κάντε εξετάσεις για δυσανεξία σε τροφές. Ενώ περιμένετε τα αποτελέσματα, εξαιρέστε όλα τα δυνητικά επικίνδυνα προϊόντα από τη διατροφή σας – για παράδειγμα, τροφές που περιέχουν λακτόζη. Αυτά περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί, πατατάκια, στιγμιαίο καφέ, στιγμιαίες σούπες και τεχνητά γλυκαντικά.

Εάν δεν είστε αλλεργικοί σε τίποτα, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να αποτελούν ένδειξη αφυδάτωσης. Πίνετε αρκετό νερό και μην πίνετε πολύ καφέ.

Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τροφές που περιέχουν σίδηρο και αυξάνουν τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης. Καταναλώστε λοιπόν περισσότερο κόκκινο κρέας, τόνο, κρόκους αυγών και φαγόπυρο.

 

πηγή φωτό

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *