Το να κλαις για πρώην σου βοηθάει να χάσεις βάρος, λένε επιστήμονες και… κλαίμε τώρα!

Το να κλαις για πρώην σου βοηθάει να χάσεις βάρος, λένε επιστήμονες και… κλαίμε τώρα!

 

Το να κλαις για πρώην σου βοηθάει να χάσεις βάρος, λένε επιστήμονες και… κλαίμε τώρα!

Μπορεί μέχρι πρότινος να έψαχνες διάφορους τρόπους να απασχολήσεις το μυαλό σου κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού, προκειμένου να σταματήσεις να τον/την σκέφτεσαι και να κλαις με τις ώρες, ωστόσο μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς.

 

Το κλάμα δεν είναι και τόσο μεγάλος εχθρός απ’ ό,τι φαίνεται, μιας και δεν ξελαφρώνει μόνο την ψυχούλα σου, αλλά και το σώμα σου. Με άλλα λόγια, σε βοηθάει να χάσεις βάρος.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις διατροφές και γυμναστήρια με το μπήξιμο στο κλάμα, αλλά την επόμενη φορά που θα νιώσεις το κύμα δακρύων να πλησιάζει, άστο να χτυπήσει στεριά.

Έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα επιτηδευμένα δάκρυα, εκείνα που δεν προκαλούνται από συναισθήματα δηλαδή, δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Όπως και να ‘χει πάντως, την εξήγηση σε όλα τα παραπάνω, δίνει η ορμόνη που παράγει ο οργανισμός για την καταπολέμηση του άγχους, η κορτιζόλη.

 

Το να κλαις για πρώην σου βοηθάει να χάσεις βάρος, λένε επιστήμονες και… κλαίμε τώρα!

 

Το πρόβλημα που υπάρχει στις μέρες μας, είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν παλεύει/κουράζεται σωματικά για την επιβίωσή του, αλλά προτιμά να κάθεται και να πνίγεται στο θυμό και την απογοήτευσή του.

Ως αποτέλεσμα αυτού, το σώμα μας πιστεύει ότι έχουμε κάψει θερμίδες ώστε να αντιμετωπίσουμε το στρες κι ότι χρειάζεται να τις αναπληρώσουμε. Κάπως έτσι, οδηγούμαστε στα πατατάκια, τις σοκολάτες κι άλλες τέτοιες ανθυγιεινές συνήθειες που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.

  Ρίγη συγκίνησης: Άντρας ξυρίζει το κεφάλι της γυναίκας του που μάχεται με τον καρκίνο και ξεσπάει σε λυγμούς

Επιστήμονες λοιπόν, έχουν ανακαλύψει ότι τα δάκρυα περιέχουν ορμόνες που αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και οι οποίες παράγονται όταν βρισκόμαστε υπό μεγάλη πίεση.

Εάν δεν καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας και αφήνουμε τον εαυτό μας να ξεσπάει σε κλάματα όταν το έχει ανάγκη, οι ορμόνες αυτές απελευθερώνονται και τα επίπεδα της κορτιζόλης μειώνονται. Έτσι λοιπόν, το σώμα μας καταλαβαίνει ότι δε χρειάζεται να ανακτήσουμε βάρος, καθώς η αγχώδης κατάσταση έχει λάβει τέλος.

Σκοπός λοιπόν, είναι να αποβάλλεις την κορτιζόλη από τον οργανισμό σου κι όχι να την «πνίγεις» μέσα σου!

Επίσης, οι επιστήμονες θεωρούν την καταλληλότερη ώρα για να βγάλεις προς τα έξω τα συναισθήματά σου κάπου στις 7-10 μ.μ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να σου μείνει, είναι πως είτε ξημερώματα είναι έξω, είτε άγρια νύχτα, εφόσον νιώσεις την ανάγκη να ρίξεις ένα κλάμα, τότε κάν’ το!

 

ΠΗΓΗ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *