Μαστίχα : Προστατεύει την καρδιά, ρίχνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από πολλές ασθένειες

Μαστίχα : Προστατεύει την καρδιά, ρίχνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από πολλές ασθένειες
Μαστίχα

Μαστίχα :
Προστατεύει την καρδιά και ρίχνει τη χοληστερόλη.

 Έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 2.500 χρόνια ως παραδοσιακό ελληνικό φάρμακο. Για τη θεραπεία αρκετών ασθενειών, όπως η γαστραλγία και τα πεπτικά έλκη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι πρώτες αναφορές γίνονται από τον Ηρόδοτο (5ος αιώνας π.Χ.). Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι οι Έλληνες συνήθιζαν να μασούν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό.

Το υγρό που έρεε από το φλοιό του μαστιχόδεντρου. Στην αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Θεόφραστος επισημαίνουν συχνά τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Μαστίχα : Η προστατευτική δράση

Φαίνεται να παρουσιάζει προστατευτική δράση στην καρδιά και στα αγγεία, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωσή της μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης.

Δηλαδή της LDL («κακής») χοληστερόλης, της λιποπρωτεΐνης α. Παράλληλα προστατεύει καθολικά την «κακή» χοληστερόλη από οξείδωση.

Ακόμα και το σάλιο που προέρχεται από τη μάσηση της μαστίχας Χίου, αποδείχθηκε πως μπορεί να συμβάλλει εργαστηριακά στην αναστολή της οξείδωσης της «κακής» χοληστερόλης.

Μελέτη σε ανθρώπους, έδειξε μείωση της χοληστερόλης.Με την κατανάλωση 5 γραμμαρίων σκόνης μαστίχας καθημερινά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Διαπιστώθηκε και στατιστικά σημαντική μείωση στα επίπεδα ενζύμων που σχετίζονται με την ηπατική λειτουργία, κάνοντας τους ερευνητές να μιλούν και για ηπατοπροστατευτική δράση.

enimerotiko.gr

  Πείτε Αντίο Στο Περιττό Βάρος Ρόφημα με φύτρο σιταριού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *