5 Λόγοι να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας το τρέξιμο!

5 Λόγοι να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας το τρέξιμο!

5 Λόγοι να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας το τρέξιμο!
τρέξιμο

Αναγνωρίζω ότι ίσως από όλα τα είδη άθλησης, το τρέξιμο να σου ακούγεται ως το πιο βαρετό, κουραστικό και «χαζό».

 

Ναι, ναι και εγώ μέχρι πρότινος πίστευα ότι στο μόνο που εξυπηρετεί είναι να βγάζω την ένταση της ημέρας-που δε το λες και λίγο- και να μου βγαίνει η γλώσσα στο τέλος.
Μετά, όμως, υπέπεσε στην αντίληψη μου κάτι που με έπεισε να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Υπάρχουν 5 λόγοι για να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας τρέξιμο. Ένας από τους βασικότερους είναι ότι τελικά αυτή η τρεχάλα κάνει φοβερό καλό στην υγεία.

 

Έλα μαζί μου παρακάτω να σου πω και πως αλλιώς σε ωφελεί τελικά το τρέξιμο. Πιστεύω ότι θα γίνει η καθημερινή μορφής άσκησης και γυμναστικής σου.

 

Δένει το κορμί σου

 

Να σου πω την αλήθεια μου, εκτός από ότι θεωρούσα το τρέξιμο βαρετό, το φοβόμουν κιόλας γιατί έχω θέμα με τα γόνατα.

 

Τελικά με τα σωστά αθλητικά παπούτσια που θα σου προσφέρουν κατάλληλη υποστήριξη και με σταθερή εξάσκηση, το τρέξιμο βοηθάει στα γόνατα- όπως έδειξε και πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Το τρέξιμο βοηθάει στο να έχεις πιο σταθερό και δεμένο κορμί.

Χάνεις κιλά

 

Άκου τώρα να δεις τι γίνεται. Όσο τρέχεις καις θερμίδες και αυτό είναι λογικό και επόμενο. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι μετά από το τρέξιμο, συνεχίζεις να καις θερμίδες!

 

Οπότε αυτό είναι καλά νέα γιατί πρώτον μπορείς να χάσεις πιο εύκολα κάποια κιλά που σε βασανίζουν και δεύτερον δεν χρειάζεται να τρέχεις μαραθώνιο, μπορείς να το πηγαίνεις και πιο χαλαρά στην ένταση.

 

  Αργό ή γρήγορο τρέξιμο: Ποιο από τα δύο καίει περισσότερες θερμίδες;

5 Λόγοι να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας το τρέξιμο!

Διατηρείς σταθερό το βάρος σου

 

Αφού, λοιπόν, το πήρες απόφαση να το ξεκινήσεις- σε βλέπω έχεις ήδη ψηθεί- βάλτο και σε ένα πρόγραμμα. Μισή ώρα την ημέρα για αρχή είναι καλά.

 

Το σώμα σου θα ξεκινήσει να τονώνεται, τα κιλά θα πέφτουν σιγά σιγά και το πιο βασικό είναι ότι διατηρώντας ένα σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα, διατηρείς σταθερό και το βάρος σου. Τέλειο; Τέλειο!

 

Σου φτιάχνει τη διάθεση

 

Και ας πάμε σε λίγο πιο ψυχολογικά θετικά αποτελέσματα που έχει το τρέξιμο. Όπως σου είπα το χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ σαν την δίοδο μου να βγάλω όλη την ένταση.
Και πράγματι, δεν είναι απλά στο μυαλό όλο αυτό. Όντως το τρέξιμο, έστω και το γρήγορο περπάτημα μια φορά την μέρα, έχεις πολύ θετικά αποτέλεσμα τόσο στη διάθεση, όσο και στην ποιότητα του ύπνου μας

 

Βοηθάει να στροφάρει το μυαλό καλύτερα

 

Ω ναι, όλο αυτό το οξυγόνο που παίρνεις όταν τρέχεις είναι πολύ ευεργετικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο σε βοηθάει να έχεις καλύτερη συγκέντρωση, οργάνωση και προσοχή στο τι συμβαίνει γύρω σου.

 

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι όσο είχαν πάθει εγκεφαλικό και έπειτα ξεκίνησαν το τρέξιμο, βελτιώθηκε πολύ πιο γρήγορα ο λόγος και οι νοητικές δεξιότητες τους!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *