Ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down χρίστηκαν βασιλιάδες στον χορό αποφοίτησης του σχολείου τους

ευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down χρίστηκαν βασιλιάδες στον χορό αποφοίτησης

Η καλή είδηση της ημέρας μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά 

στο όνειρο του τέλους του μπούλινγκ ενάντια σε όποιον είναι «διαφορετικός».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε μια βρετανική κωμόπολη, την Ross-on-Wye, στον σχολικό χορό αποφοίτησης του τοπικού λυκείου, φέτος χρίστηκαν βασιλιάδες ένα ζευγάρι 16χρονων με σύνδρομο Down, οι Dylan Hughes και Amelie Barker.

Όπως σχολίασαν οι γονείς τους, γνωρίζονται από τότε που ήταν τριών ετώνκαι σχεδιάζουν να παντρευτούν στο μέλλον. Η μητέρα της Amelie είπε πως μόλις η κόρη της έμαθε ότι χρίζεται βασίλισσα «ήταν πολύ χαρούμενη – το χαμόγελό της έλαμπε».

Παρόλο που οι έφηβοι γνωρίζονται σχεδόν για ολόκληρη τη ζωή τους, το ειδύλλιό τους άρχισε πριν από περίπου έξι μήνες.

«Όπως κάνουν οι έφηβοι, άρχισαν να κοιτούν ο ένας τον άλλο με διαφορετικό βλέμμα και αυξημένο ενδιαφέρον» αφηγήθηκε η μαμά της Amelie προσθέτοντας: «Μας είπαν ότι είναι ζευγάρι και ότι αργότερα θέλουν να παντρευτούν. Έχουν σχεδιάσει τα πάντα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dylan συγκεντρώνει δημοσιότητα. Λάτρης του αθλητισμού, στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με σύνδρομο Down στον Καναδά, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σαρδηνία.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η Amelie, από την άλλη, θέλει να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο παιδαγωγικές σπουδές. «Της αρέσει πολύ να εργάζεται με παιδιά – έχει ταλέντο σε αυτό» έχει πει η μητέρα της. Οι δύο έφηβοι γνωρίστηκαν όταν οι γονείς τους ίδρυσαν μαζί, πριν από περίπου μία δεκαετία, τη 21 Plus, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει οικογένειες με σύνδρομο Down.

  Ελληνίδα νύφη σε αναπηρικό αμαξίδιο χόρεψε το ωραιότερο ζεϊμπέκικο που έχετε δει και λύγισε το διαδίκτυο

womantoc

Αφήστε μια απάντηση