Δίαιτα με κόκκινο κρασί: Ένα ποτήρι πριν τον ύπνο κάνει θαύματα

Δίαιτα με κόκκινο κρασί

Τι αναφέρουν ερευνητές για τα οφέλη από την κατανάλωση ερυθρού οίνου λίγο πριν παραδοθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα

Πώς ένα ποτήρι κόκκινο κρασί βοηθά στη μείωση του βάρους καλύτερα και από μια ώρα στο γυμναστήριο, σύμφωνα με νέα έρευνα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Χαράς ευαγγέλια» προσφέρει σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα του Καναδά για όποιον δεν τα καταφέρνει με τα όργανα γυμναστικής να μειώσει το βάρος του.

Εν συντομία, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πριν από τον ύπνο βοηθά στο αδυνάτισμα, καθώς η κατανάλωσή του ισοδυναμεί με αποτελέσματα που κάποιος μπορεί να επιτύχει με μία ώρα στο γυμναστήριο.

Η ερευνητική ομάδα του Τζέισον Ντικ ντελ Ούνιο διαπίστωσε ότι τα οφέλη που προσφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό από τη ρεσβερατρόλη, μία χημική σύνθεση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, ισοδυναμούν με εκείνα που μπορεί να επιτύχει κάποιος αν αθλείται για 60 λεπτά. Όπως έγινε γνωστό, η ουσία αυτή αποτρέπει τα κύτταρα του λίπους να αποκτήσουν πυκνότητα.

Η ρεσβερατρόλη, που εντοπίζεται επίσης στη μαύρη σοκολάτα, σε μεγάλες ποσότητες επιβραδύνει την αύξηση του βήτα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο και θεωρείται πως μπορεί να συμβάλλει και στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Τα οφέλη του οίνου λίγο πριν από τον ύπνο

Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα έρχεται να ενισχύσει την αντίστοιχη μελέτη του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, που επίσης επισημαίνει πως ένα βραδινό ποτηράκι κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση βάρους.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με τη δική του έκθεση, το αμερικανικό πανεπιστήμιο υποστηρίζει πως μπορεί κάποιος να αποτρέψει έως και 70% την αύξηση του βάρους του εάν καταναλώνει δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα. Όμως, για να πετύχει κάποιος τα βέλτιστα αποτελέσματα θα πρέπει η κατανάλωση να γίνεται το βράδυ -αντίθετα δεν λειτουργεί όταν κάποιος πίνει το κρασάκι του με το μεσημεριανό του γεύμα.

  Είσαι σε δίαιτα; Προσθέτοντας αυτόν τον ξηρό καρπό στο πρωινό σου θα δεις πιο γρήγορα αποτέλεσμα

«Κέρασμα» στους αστροναύτες που θα πάνε στον Άρη

Η ρεσβερατρόλη αποτελεί αντικείμενο πολλών μελετών, ακόμη και από την αμερικανική διαστημική εταιρεία NASA που το σκέφτεται να στείλει το κόκκινο κρασί μέχρι τον… Άρη.

Δεδομένου ότι σε κάποιο μελλοντικό ταξίδι στον «Κόκκινο Πλάνητη», οι αστροναύτες θα πρέπει να μείνουν «στάσιμοι» μέσα στο διαστημόπλοιο για περίπου 9 μήνες (τόσο εκτιμάται ότι χρειάζεται για να καλυφθεί η απόσταση των 57 εκατ. χλμ. από τη Γη), η NASA μελετά τρόπους για να μην απωλέσουν μυϊκή μάζα και δύναμη.

Η παραμονή σε συνθήκες απουσίας βαρύτητας αδυνατίζουν μυς και οστά και όπως προκύπτει από έρευνα του Beth Israel Deaconess Medical Center για τη NASA, σε τρεις εβδομάδες στο Διάστημα ένας αστροναύτης χάνει το 1/3 του βάρους του.

Συνεπώς η σωστή διατροφική αγωγή είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη μακρά αποστολή στον Άρη, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν οι ίδιες δυνατότητες τροφοδοσίας, όπως συμβαίνει στην πολύμηνη παραμονή ανθρώπων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η δοκιμή σε ινδικά χοιρίδια σε συνθήκες μη βαρύτητας απέδειξε πως χάρη στη ρεσβερατρόλη η ομάδα που είχε λάβει την ουσία αυτή διατήρησε τους μυς και τις κινήσεις στα πόδια, σε αντίθεση με εκείνη που είχε υποβληθεί σε δίαιτα χωρίς αυτήν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση