Νέα έρευνα αποκαλύπτει το απρόσμενο μυστικό για καύση λίπους

 απρόσμενο μυστικό για καύση λίπους

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το απρόσμενο μυστικό για καύση λίπους

Οι Καρντάσιαν ορκίζονται στα fit teas για μέγιστη καύση λίπους, ενώ πολλοί διατροφολόγοι συστήνουν την κατανάλωση χυμού από σέλινο. Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψουμε λίπος;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, το μυστικό κρύβεται στο πρωινό μας καφεδάκι. Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να πίνουμε μια ζεστή κούπα καφέ ή έναν απολαυστικό freddo το πρωί για να ξυπνήσουμε και να ξεκινήσει η μέρα μας καλά. Τελικά αυτή η συνήθειά μας μάλλον είναι ευεργετική και για τη γραμμή μας!

Όπως υπογράμμισαν οι ερευνητές, η κατανάλωση μιας κούπας καφέ διεγείρει τον καφέ λιπώδη ιστό ή αλλιώς «το καστανό λίπος» στο σώμα, έναν τύπο λίπους που έχει ιδιότητες καύσης θερμίδων.

«Το καστανό λίπος λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με άλλα λίπη στο σώμα σας και παράγει θερμότητα καίγοντας σάκχαρα και λίπος.

Η αύξηση της δραστηριότητάς του βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου καθώς και τα επίπεδα λιπιδίων του αίματος, ενώ οι επιπλέον θερμίδες που καίγονται βοηθούν με την απώλεια βάρους », εξήγησε ο καθηγητής Michael Symonds, από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Nottingham και συν-διευθυντής της μελέτης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Το καστανό λίπος μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία», δήλωσε ο Symonds.

olivemagazine.gr

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *