Νικόλαος Σκαρμέας: Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας νευρολόγος που έχει βάλει στόχο να νικήσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Νικόλαος Σκαρμέας: Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας νευρολόγος
Νικόλαος Σκαρμέας

Αναπληρωτής καθηγητής, Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών, 

ο Νικόλαος Σκαρμέας ασχολείται με κλινικές και ερευνητικές μελέτες. Στο ερευνητικό κέντρο του Columbia Presbyterian Medical Center. Ο καθηγητής Σκαρμέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής το 1992 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1996, έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Αμερική προκειμένου να ολοκληρώσει την ειδίκευση του στην Νευρολογία στο Columbia Presbyterian Medical Center.

Έπειτα ολοκλήρωσε μία διετή υποτροφία στον τομέα της γεροντικής άνοιας του τμήματος Νευρολογίας στο Columbia Presbyterian Medical Center. Το 2005, έλαβε το master του στην Κλινική Έρευνα από το Columbia University Mailman School of Public Health.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη μεταβλητότητα της κλινικής ανταπόκρισης της νόσου του Αλτζχάιμερ. Η νόσος συσχετίζεται με εγγενή ή επίκτητα στοιχεία.

Νικόλαος Σκαρμέας: Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας νευρολόγος που έχει βάλει στόχο να νικήσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ
Νικόλαος Σκαρμέας

Αυτά τα στοιχεία όπως το IQ, το μορφωτικό επίπεδο και η πνευματική σωματική και κοινωνική δραστηριότητα αντιπροσωπεύουν τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Αυτά τα στοιχεία διερευνώνται είτε επιδημιολογικά είτε με τεχνική απεικόνιση. Ο Σκαρμέας μοιράζει το χρόνο του μεταξύ της κλινικής εργασίας. Επιτελώντας το λειτούργημα του ιατρού εξετάζοντας ασθενείς που πάσχουν από άνοια ή γνωστική δυσλειτουργία, διδάσκοντας και ερευνώντας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο καθηγητής διερευνά τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν και να βελτιώσουν τη γνωστική ικανότητα (όπως ο δείκτης IQ, το μορφωτικό επίπεδο, το επάγγελμα αλλά και ο τρόπος ζωής) των ηλικιωμένων ανθρώπων που ο εγκέφαλος τους έχει υποστεί βλάβη από τη νόσο του Αλτζχάιμερ και από τη φθορά του χρόνου.

 Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας νευρολόγος που έχει βάλει στόχο να νικήσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ
Νικόλαος Σκαρμέας
  Υπάρχει Ένας Θρύλος Στον Οποίο Ο Θεός Εμφανίζεται Στον Καθένα Μας Μια Φορά Στη Ζωή

enimerotiko.gr

Μία σκέψη στο “Νικόλαος Σκαρμέας: Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας νευρολόγος που έχει βάλει στόχο να νικήσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ

  1. εχω ζησει την εμπειρια της νοσου στον ανδρα μου προσπαθοντας να μοιωσω τις ςπιπτοσεις της νοσου ,,,μια συνεχης αγονη παλη με το χρονο , βλεποντας την πνευματικη και σωματικη φθορα, μεγα το εργο του επιστημονα,ευχομαι καλα αποτελεσματα,σωζει ζωες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *