Τα 5 μυστικά της σωστής δίαιτας που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά (και να μην τα ξαναπάρεις)

Τα 5 μυστικά της σωστής δίαιτας

Έχεις αποφασίσει να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να απαλλαγείς από τα 2- 3 έξτρα κιλά που σε ταλαιπωρούν;

Η απόφασή σου ήταν σωστή και η λύση είναι μία: Σωστή διατροφή. Στα δικά σου αυτιά η φράση αυτή ακούγεται ως «δίαιτα».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πράγματι, κάποια πράγματα θα πρέπει να τα στερηθείς προκειμένου να χάσεις τον αριθμό κιλών που επιθυμείς. Μεταξύ αυτών, τα αγαπημένα σου γλυκά, το αλκοόλ αλλά και η πολλή ζάχαρη στον καφέ σου.

Πριν αποφασίσεις πως όλες αυτές οι μικρές (;) στερήσεις θα καταστρέψουν την καθημερινότητά σου, ήρθε η ώρα να μάθεις τα 5 βασικά «μυστικά» της σωστής δίαιτας που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά αλλά και να διατηρήσεις το βάρος σου ακόμα και μετά το τέλος της.

Πίστεψε μας, είναι πιο απλό από ό,τι νομίζεις.


Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Βήμα 1ο: Η επιλογή της σωστής δίαιτας

Η ειδική διατροφή που θα ακολουθήσεις θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα πρέπει να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις ό,τι δίαιτα βρεις στο διαδίκτυο ή ό,τι σου προτείνουν οι φίλες σου, πριν πρώτα συμβουλευτείς έναν ειδικό σε θέματα διατροφής.

Εύκολη συνταγή για γλυκό που αδυνατίζει με 3 υλικά!

Ο κάθε οργανισμός έχεις τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες, γι’ αυτό και δεν κρίνονται όλες οι δίαιτες κατάλληλες για την καθεμία από εμάς. Θέλεις να χάσεις βάρος, όχι να θέσεις την υγεία σου σε κίνδυνο, σωστά;

Βήμα 2ο: Πες «όχι» στις στερήσεις

Το πιο πιθανό είναι κατά τη διάρκεια του προγράμματος διατροφής να σου έρθουν λιγούρες για διάφορες «αμαρτίες». Σταμάτα να τις αρνείσαι. Φάε το σοκολατάκι που σου προσφέρουν και μη διανοηθείς να πας σε γενέθλια και να μην δοκιμάσεις τούρτα.

  gif χρόνια πολλά


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Φρόντισε, απλά, να φας μικρή ποσότητα. Η εντολή πως γεύτηκες αυτό που ήθελες θα παραδοθεί και θα ικανοποιήσει το ανάλογο μέρος του εγκεφάλου σου, χωρίς να φορτωθείς με εκατοντάδες θερμίδες. Όλα με μέτρο.

Βήμα 3ο: Πρόσεξε τι πίνεις

Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε είναι να μετράμε μία μία τις θερμίδες που καταναλώνουμε με την τροφή και να ξεχνάμε πως και τα ροφήματα που πίνουμε είναι κι αυτά γεμάτα θερμίδες.

Το τσάι του εμπορίου, λόγου χάρη, που θα βρεις στα ψυγεία των περιπτέρων και των supermarkets είναι (στην πλειοψηφία των προϊόντων) πιο παχυντικά από ό,τι είχες ποτέ τολμήσει να φανταστείς. Ο λόγος; Περιέχοει τεράστια ποσότητα ζάχαρης. Προτίμησε τα ροφήματα χωρίς θερμίδες.

Βήμα 4ο: Μην υποβάλλεις τον οργανισμό σου στο μαρτύριο της πείνας

Το να πεινάς δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Ως γνωστόν, όταν το στομάχι μας είναι άδειο, δεν πραγματοποιούνται καύσεις, συνεπώς ο οργανισμός σου δεν καίει θερμίδες!

Επιπλέον, η στέρηση τροφής θα αποδυναμώσει τον μεταβολισμό σου και στο τέλος θα καταλήξεις και να πεινάς και να μην χάνεις γραμμάριο. Αυτό που συνιστούν οι διατροφολόγοι, είναι πολλά μικρά γεύματα χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες.

Βήμα 5ο: Μην αφεθείς μετά την απώλεια των επιθυμητών κιλών

Έφτασες στο επίπεδο που ήθελες. Τα περιττά κιλά εξαφανίστηκαν, είσαι πλήρως ικανοποιημένη με τον εαυτό σου και… το ρίχνεις έξω. Μέγα λάθος.

Ανανάς & Μπανάνα: Εξαλείψτε Το Κοιλιακό Λίπος Με Αυτόν Τον Ισχυρό Συνδυασμό!

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να ξαναπαχαίνουν σχεδόν αμέσως μετά το τέλος της δίαιτας για τον απλούστατο λόγο πως ούσες ικανοποιημένες από την πορεία τους, αποφασίζουν να ξεκινήσουν ξανά τις συστηματικές αμαρτίες για λίγο μόνο.

  Η αποτελεσματική δίαιτα της Ελένης Μενεγάκη - Την ακολουθεί κάθε φορά που "ξεφεύγει"

Μόνο που το «λίγο» σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται πολύ χωρίς καν να το καταλάβουμε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Να θυμάσαι: Μπορείς να φας ό,τι θέλεις σε μικρή, όμως, ποσότητα. Τέλος, όταν νιώσεις πως μια ημέρα έφαγες πολύ, φρόντισε την επόμενη η διατροφή σου να είναι λιγότερων θερμίδων προκειμένου να υπάρξει μια ισορροπία.

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, έτσι κορίτσια;

womenonly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *