Κόψτε 300 θερμίδες την ημέρα και σώστε την καρδιά σας

  • Post category:Χωρίς κατηγορία
  • Post comments:0 Comments
Κόψτε 300 θερμίδες την ημέρα

Ακόμα και σε ανθρώπους χωρίς σοβαρό πρόβλημα βάρους, 

η μείωση κατά 300 της συνολικής ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη για την καρδιαγγειακή τους υγεία


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι ενήλικες με λίγα παραπανίσια κιλά, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και άλλων δεικτών, απλώς μειώνοντας κατά 300 τις συνολικές θερμίδες που καταναλώνουν σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της διετούς δοκιμής του Πανεπιστημίου Duke Health φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του κινδύνου για ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Τα ευρήματα της τυχαιοποιημένης, ελεγχόμενης δοκιμής των 218 ενηλίκων κάτω των 50 ετών δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Χάστε Βάρος με το Περπάτημα: Ναι, γίνεται – Δείτε Πώς!

Η δοκιμή, που αποτελεί μέρος ενός τρέχοντος προγράμματος του Εθνικού Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής που ονομάζεται CALERIE, στηρίζει τη θεωρία των ερευνητών που λέει ότι δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους που οδηγεί σε τέτοιου είδους βελτιώσεις, αλλά και κάποιες πιο πολύπλοκες μεταβολικές αλλαγές που ενεργοποιούνται από την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από αυτές που δαπανώνται.

“Προφανώς υπάρχει κάποιος μηχανισμός που δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει και σχετίζεται με τον περιορισμό των θερμίδων που συντελεί σε αυτό το αποτέλεσμα.

Συγκεντρώσαμε αίμα, μυϊκή μάζα και άλλα δείγματα από τους συμμετέχοντες και θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε τι μπορεί να είναι αυτό το μεταβολικό σημάδι», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καρδιολόγος και διακεκριμένος καθηγητής ιατρικής στο Duke, William Kraus.

Για τον πρώτο μήνα της δοκιμής, οι συμμετέχοντες έπρεπε να τρώνε τρία γεύματα την ημέρα, μειώνοντας κατά 25% τις ημερήσιες θερμίδες τους, με στόχο να εκπαιδευτούν στη νέα διατροφή. Μπορούσαν να διαλέξουν ανάμεσα σε έξι διαφορετικά γεύματα βάσει των προτιμήσεων και των αναγκών τους.

  Το βίντεο της... παραίσθησης!

Παρακολουθούσαν επίσης ατομικές και ομαδικές συμβουλευτικές συνεδρίες για τους πρώτους έξι μήνες της δοκιμής, ενώ τα μέλη της ομάδας ελέγχου απλώς συνέχισαν τη συνηθισμένη διατροφή τους και επισκέπτονταν τους ερευνητές μια φορά το εξάμηνο.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διατηρήσουν τη μείωση του 25% για δύο χρόνια, με τον μέσο όρο των θερμίδων που τελικά κατάφεραν να περιορίσουν αυτό το διάστημα να φτάνει στο 12%.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Παρόλα αυτά, μπόρεσαν να διατηρήσουν το κατά 10% μειωμένο βάρος τους, το 71% του οποίου ήταν λίπος, όπως φάνηκε στη μελέτη.

19 πράγματα που μας λέει το σώμα μας για την υγεία μας

Αναρίθμητες ήταν οι βελτιώσεις και στους δείκτες κινδύνου των μεταβολικών ασθενειών, ενώ μετά τα δύο χρόνια, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μείωση και σε ένα βιοδείκτη που υποδεικνύει χρόνια φλεγμονή, η οποία επίσης συνδέεται με τις παθήσεις της καρδιάς, τον καρκίνο και τη γνωστική εξασθένιση.

olasimera.gr

Αφήστε μια απάντηση