Μαγειρική σόδα: Τι κάνει στο δέρμα και στα μαλλιά σας;

Μαγειρική σόδα: Τι κάνει στο δέρμα και στα μαλλιά σας;

Όλοι έχουμε μαγειρική σόδα στο σπίτι, και οι περισσότεροι σπάνια τη χρησιμοποιούμε. 

Αλλά να ξέρετε ότι μπορεί να κάνει θαύματα με το δέρμα και τα μαλλιά σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επιπλέον είναι χρήσιμη για να λευκάνει τα δόντια σας. Εδώ θα δείτε γιατί άλλο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Πίλινγκ

Εάν αναμίξετε τη σόδα με νερό  θα αποτελέσει ένα καλό μείγμα για Πίλινγκ προσώπου. Θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το πρόσωπο και θα κάνει το δέρμα σας να φανεί τέλειο.

Κατάλληλο για τα μαλλιά

Προσθέστε τη σόδα στο σαμπουάν σας όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Αυτό θα αφαιρέσει όλα τα στρώματα που υπάρχουν στα μαλλιά σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Καθαρίστε τα πινέλα σας

Δεν είναι μόνο ότι αφαιρεί την πλάκα από τα μαλλιά, αλλά κάνει το ίδιο με χτένες και βούρτσες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ζεστό νερό και σόδα. Ανακατέψτε τα και βουτήξτε μέσα τη βούρτσα.

Έλλειψη βασικών βιταμινών: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται;

Μαλακώνει τα πετσάκια

Γνωρίζατε ότι η σόδα μαλακώνει τα πετσάκια; Ανακατέψτε με νερό και εφαρμόστε στα πετσάκια και τα νύχια με ένα βουρτσάκι από βερνίκι νυχιών. Τρίψτε απαλά και θα λύσει το πρόβλημα με τα πετσάκια.

Περιποίηση Ποδιών

Το ζεστό νερό και η μαγειρική σόδα θα κάνει θαύματα για τα κουρασμένα πόδια σας. Όχι μόνο θα μαλακώσει το δέρμα σας, αλλά θα νιώσετε εντελώς χαλαροί. Είναι ιδανικό για πεντικιούρ στο σπίτι.

Δόντια

Πολλά προϊόντα περιποίησης δοντιών περιέχουν μαγειρική σόδα λόγω των αντιβακτηριδιακών και λευκαντικών ιδιοτήτων της. Η μαγειρική σόδα αφαιρεί τους λεκέδες από τα δόντια και αποτελεί έναν αποτελεσματικό και υγιεινό τρόπο σπιτικής λεύκανσης.

  TΑ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟΥ!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ανεπιθύμητες μυρμηγκιές

Οι ειδικοί λένε ότι ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων μυρμηγκιών.

Ανακατέψτε τα μαζί και εφαρμόστε στο σημείο που έχετε το πρόβλημα. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε με νερό.

Στομάχι- Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Τα στομαχικά οξέα μπορούν να προκαλέσουν διάφορα συμπτώματα όπως καούρες, εμετούς και δυσπεψία.

Πολλοί άνθρωποι με επιπλέον στομαχικά υγρά, λαμβάνουν θεραπεία για την αποκατάσταση των συμπτωμάτων. Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα αυτά καθώς εξισορροπεί αυτή την οξύτητα.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς είναι δύσκολο να πετύχουμε τις σωστές ποσότητες.

Η μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας μπορεί να προκαλέσει διάρροια ενώ το πολύ λεμόνι μπορεί να εντείνει περισσότερο τα συμπτώματα του στομαχιού αντί να τα ανακουφίσει. Φυσικά, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Κίνδυνοι

Η μαγειρική σόδα περιέχει διττανθρακικό νάτριο το οποίο είναι ένα ενεργό συστατικό για διάφορες παθήσεις και περιέχεται σε φαρμακευτικές αγωγές.

Πολύ καλήμερα σας! 5 έξυπνοι τρόποι να ξυπνήσεις με ενέργεια τα πρωί !!!

Για αυτό το λόγο οι ειδικοί συμβουλεύουν να ρωτάμε πρώτα τον γιατρό αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το συστατικό σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

*** ΠΡΟΣΟΧΉ- 

Μαλλιά –Κάποιοι άνθρωποι που αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά.

Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

  Χρόνια Πολλά!!!

Δέρμα– Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Άσκηση– Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.

Μαγειρική σόδα

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, η μαγειρική σόδα βοηθά στην ευκολότερη στοχοποίηση των καρκινικών κυττάρων.

Η κατανάλωση διαλύματος σόδας σε νερό, λένε Αμερικανοί ερευνητές, μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα ενός κακοήθους όγκου καθιστώντας ευκολότερη την ανίχνευση και εξουδετέρωσή τους από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας. 
Καθώς ο όγκος αναπτύσσεται, κόβει την παροχή αίματος στα κύτταρα εντός του, με αποτέλεσμα αυτά να αδρανοποιούνται και να «κρύβονται». 
Η μαγειρική σόδα, ωστόσο, μπορεί να τα «ξεγελάσει» ώστε να λειτουργούν κανονικά και να γίνουν ευκολότερος στόχος για τα φάρμακα χημειοθεραπείας, τα οποία στοχεύουν ενεργά κύτταρα.

Ξέρατε ότι …Η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν πρόβλημα στα νεφρά και δεν μπορούν να απομακρύνουν τα οξέα από το αίμα τους.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ξέρατε ότι … Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές προκαλούνται είτε από ισχυρά οξέα (π.χ. ξινόγαλα) είτε από βάσεις (χαλασμένα ψάρια). 

Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα και αλλάζετε την ισορροπία του pH, οι οσμές στο ψυγείο ή στο χαλί εξουδετερώνονται. 
Τοποθετήστε ένα ανοικτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας, πασπαλίστε σόδα στον κάδο απορριμμάτων ή στον κάδο του πλυντηρίου πιάτων και θα το διαπιστώσετε.

newsitamea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *