5χρονο κοριτσάκι φτιάχνει αντισηπτικό τζελ, το προσφέρει δωρεάν και συγκινεί το διαδίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ούμα, ένα πεντάχρονο κορίτσι από την Αργεντινή

Μία συγκινητική πρωτοβουλία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, προήλθε από κάπου που δεν θα περίμενε κανείς.

Η Ούμα, ένα πεντάχρονο κορίτσι από την Αργεντινή, αποφάσισε να φτιάξει αντισηπτικό τζελ και να το προσφέρει δωρεάν σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ένα κοριτσάκι, ηλικίας πέντε χρονών από την Σιέρα ντε λα Βεντάνα, στην Αργεντινή, εξέφρασε στον μπαμπά της μία απορία που είχε, όταν είδε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που δεν μπορούσε να αγοράσει αντισηπτικό τζελ για να απολυμαίνουν τα χέρια τους, λόγω του κινδύνου του κορονοϊού.

 «Γιατί δεν αγόρασαν τζελ χεριών, μπαμπά;», ήταν η ερώτηση προς τον πατέρα της, ο οποίος της εξήγησε ότι είναι πολύ ακριβό και δεν έχουν τα χρήματα για να το αγοράσουν.

Η μικρή Ούμα τότε σκέφτηκε να προσπαθήσουν να φτιάξουν με τον μπαμπά της τζελ για τα χέρια και να το προσφέρουν δωρεάν σε αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να το προμηθευτούν.

Ο πατέρας της, Γκαμπριέλ Αγιέντε, ξεκίνησε με την Ούμα, να παρασκευάζουν χειροποίητο αντισηπτικό τζελ στο σπίτι τους, με βάση την αλκοόλη και την αλόη.

Το τελικό προϊόν το δίνουν στα μαγαζιά της πόλης, όπου παρέχεται δωρεάν στους ανθρώπους.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως αναφέρει ο πατέρας της Ούμα, «έχουμε να μάθουμε πολλά από τα παιδιά», από αυτό που μπορούν να προσφέρουν με την απλότητα της σκέψης τους και την αγνότητά τους.

Ωστόσο λόγω των ελλείψεων της αλκοόλης στην πόλη τους, ο Γκαμπριέλ και η Ούμα βασίζονται σε δωρεές από την τοπική αστυνομία ή τους ανθρώπους εκτός της κοινότητάς τους.

  Το λέει η ψυχούλας τους: Εκείνη 98 χρονών και εκείνος 94 γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο και παντρεύτηκαν

Η συγκινητική όμως πρωτοβουλία του μικρού κοριτσιού, προσέλκυσε το ενδιαφέρον από γειτονικές πόλεις, που συνεισφέρουν όπως μπορούν για να προμηθευτεί τα απαραίτητα συστατικά.

Τώρα, μπαμπάς και κόρη μαθαίνουν να φτιάχνουν μάσκες μίας χρήσης για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, την αστυνομία της Σιέρα ντε λα Βεντάνα και στους εθελοντές πυροσβέστες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

makeleio.gr

Αφήστε μια απάντηση