Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων που έγραψαν ιστορία!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων που έγραψαν ιστορία!

Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων που έγραψαν ιστορία!

 

Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας με ένα αφιέρωμα σε 12 κυρίες που άφησαν το στίγμα τους στον χρόνο

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου,

σας παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα σε 12 κυρίες, μία από κάθε ζώδιο, που άφησαν το στίγμα τους στον χρόνο, ξεχώρισαν με όσα κατάφεραν και άλλαξαν τα δεδομένα.

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων που έγραψαν ιστορία!

ΚΡΙΟΣ: Άννα Κορακάκη.

Δεν χρειάζεται συστάσεις. Χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης, όμορφη, πεισματάρα,  με πολύ πειθαρχεία ανέβηκε στην κορυφή και πέτυχε εκείνο που μόνο ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε καταφέρει:

Να γίνει η πρώτη Ελληνίδα Αθλήτρια της Ολυμπιακής μας Ομάδας που κατακτά 2 μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων!

ΚΡΙΟΣ: Άννα Κορακάκη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων

 

ΤΑΥΡΟΣ: Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας.

Λάθος. Είναι επίσημα βασίλισσα 16 κυρίαρχων κρατών κι είναι η ισχυρότερη αρχηγός κράτους, παρότι στην ουσία έχει ελάχιστη εκτελεστική δυνατότητα.

Είναι σήμερα η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο με τα περισσότερα χρόνια στην εξουσία. Όπως και να έχει, αυτή η Ταυρίνα, έχει κατορθώσει να συνυπάρξει με όλες τις Βρετανικές κυβερνήσεις, είτε ήταν φιλικές προς εκείνην είτε όχι.

Έχει επιδείξει αφοσίωση στα καθήκοντά της, επιμονή κι συνέπεια. Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους, εξακολουθεί και σήμερα να είναι αγαπητή από τους Βρετανούς.

ΤΑΥΡΟΣ: Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων

 

ΔΙΔΥΜΟΣ: Marylin Monroe.

Η γυναίκα που άλλαξε τα δεδομένα μιας ολόκληρης εποχής.

Το αδιαμφισβήτητο symbol που ακόμα κι αν σε αφήνει αδιάφορο/η ως ηθοποιός, σίγουρα δεν καταφέρνεις να προσπεράσεις την αισθησιακή της αύρα και την μοναδική της εικόνα. Πολλές την μίσησαν, εκατομμύρια όμως την μιμήθηκαν!

ΔΙΔΥΜΟΣ: Marylin Monroe Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων

 

  «Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως ̇ πριν απ’ τον έρωτα έρωτας και όταν σε πήρα το φιλί ΓΥΝΑΙΚΑ! Οδ. Ελύτης

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Φρίντα Κάλο.

Μεξικανή ζωγράφος, φεμινίστρια, πραγματική πολεμίστρια της ζωής (υπέστη πάνω από 30 χειρουργεία λόγω ατυχήματος με επιπτώσεις στην μέση, το ισχίο και την λεκάνη), ακτιβίστρια, αντικομφορμίστρια, η Φρίντα έζησε τη ζωή της χωρίς περιορισμούς, όπως εκείνη την όριζε, στα άκρα.

Άφησε το σημάδι της στην τέχνη, αλλά η τέχνη της αποδείχτηκε μεγαλύτερη κι από εκείνη την ίδια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Φρίντα Κάλο Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 12 θηλυκές εκπρόσωποι των ζωδίων

 

ΛΕΩΝ: Κοκό Σανέλ.

Ήταν η γυναίκα σχεδιάστρια, που ηγήθηκε μιας ολόκληρης σχολής.

Απελευθέρωσε την γυναίκα από τις φριχτά στενές και περιοριστικές γραμμές κι έφερε την επανάσταση στο γυναικείο ντύσιμο, δημιουργώντας το στιλ, που εκείνη την εποχή, αποκάλεσαν ως ”μοντέρνο”.

Η γυναίκα δεν ήταν πλέον θαμμένη μέσα σε ογκώδη φορέματα, αφού η ίδια σχεδίασε ρούχα πρακτικά και, φυσικά, έβαλε το παντελόνι στην γυναικεία γκαρνταρόμπα, πράγμα σκανδαλώδες μέχρι τότε!

ΛΕΩΝ: Κοκό Σανέλ

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Σέριλ Σάντμπεργκ.

Ή αλλιώς η κα. Facebook! Είναι COO (Chief Operating Officer) του Facebook, δισεκατομμυριούχος και φεμινίστρια που εργάζεται για να αλλάξει τη θέση των γυναικών και την εξίσωση των αμοιβών τους στον σκληρό κι ανδροκρατούμενο κόσμο των επιχειρήσεων.

Είναι μια προσωπικότητα με κύρος, αλλά και δύναμη, αφού μιλάει με όλους τους Προέδρους της Αμερικής (Ομπάμα, αλλά και Τράμπ) και τους συμβουλεύει σε θέματα τεχνολογίας!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Σέριλ Σάντμπεργκ

 

ΖΥΓΟΣ: Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η Σιδηρά Κυρία ήταν Ζυγός και κανείς δεν τολμούσε να την πάρει αψήφιστα! Σχεδόν με το ένα χέρι, δημιούργησε ένα καινούργιο (για την εποχή του) οικονομικό δόγμα, εκείνο του φιλελευθερισμού.

Κατόρθωσε να κάμψει όλες τις αντιστάσεις στα σχέδια και το όραμά της -και πιστέψτε το-, ήταν πάρα πολλές. Πήρε πολύ σκληρά μέτρα, που γέννησαν βίαιες αντιδράσεις και παρ’ όλα αυτά, άλλαξε για πάντα τον οικονομικό ιστό της Μεγάλης Βρετανίας.

  Αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας: Με Λουλούδια να Εκφράσουμε την Αγάπη μας

Σε εκείνην ανήκει το αμίμητο ρητό: «Έχω τη γυναικεία ικανότητα να ολοκληρώνω ό,τι οι άλλοι αφήνουν στη μέση»

ΖΥΓΟΣ: Μάργκαρετ Θάτσερ

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μαρί Κιουρί.

Φυσικός που κέρδισε δυο βραβεία Νόμπελ, γυναίκα του διάσημου πλέον Πιέρ Κιουρί. Ήταν η ΠΡΩΤΗ  γυναίκα παγκοσμίως που κέρδισε το Νόμπελ κι η πρώτη επιστήμονας (σε άνδρες και γυναίκες) που κέρδισε δυο Νόμπελ.

Παθιασμένη με την έρευνα στα πεδία της φυσικής και της χημείας, η Μαρί κατόρθωσε να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες της εποχής της (για παράδειγμα παρακολούθησε ένα παράνομο πανεπιστήμιο, διότι στο κανονικό δεν επιτρέπονταν να σπουδάσουν γυναίκες),

τη φτώχεια, τις δυσκολίες και προχώρησε σε σπουδαίες ανακαλύψεις, όπως το Ράδιο και το Πολώνιο, την ραδιενέργεια, θέτοντας τις βάσεις για τις θεραπευτικές και ιατρικές εφαρμογές τους!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μαρί Κιουρί

 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μαρία Κάλλας.

Η μία και μοναδική ντίβα του Λυρικού Θεάτρου! Η Όπερα, ως είδος, δε θα είναι ποτέ πια η ίδια, μετά την εμφάνισή της στο πάλκο, που μάγεψε με τις φωνητικές της ικανότητες (και το υποκριτικό της ταλέντο) τα πλήθη.

Έθεσε τον πήχη ψηλά για κάθε καινούργια τραγουδίστρια που επιθυμεί να γίνει η νέα Κάλλας. Η προσωπική της ζωή ήταν γεμάτη από ερωτικές ατυχίες (γνωστός ο άκαρπος έρωτας της με τον μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση), ενώ η επαγγελματική της ήταν γεμάτη από επιτυχίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μαρία Κάλλας

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Μάρλεν Ντίτριχ.

Η γυναίκα με τον μυστηριώδη αέρα, το ανδρόγυνο ντύσιμο, την επιβλητική παρουσία, έφερε τα πάνω κάτω στα πρότυπα της εποχής της, τόσο στο σεξουαλικό όσο και σε εκείνο της μόδας.

Ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Κένεθ Τάιναν είχε πει για εκείνη ότι είναι η προσωποποίηση του σεξ χωρίς φύλο. Είπε όμως και το ακόμα καλύτερο:

  Πόσο καλή είσαι στα επαγγελματικά σύμφωνα με το Ζώδιό σου

”Όταν την βλέπεις, σε κάνει να αισθάνεσαι πως σε όποια κόλαση κι αν βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή, εκείνη πέρασε από εκεί κι επιβίωσε”!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Μάρλεν Ντίτριχ

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Όπρα Γουίνφρει.

Η πιο επιτυχημένη παρουσιάστρια της Αμερικής και όχι μόνο.

Είναι η γυναίκα που πέρασε από τη φτώχεια, τη σεξουαλική κακοποίηση, την εγκατάλειψη, που όμως κατάφερε, έστω και με κάποια καθυστέρηση, να βρει το δρόμο της, υπό την καθοδήγηση του πατέρα της, που αρχικά την είχε εγκαταλείψει στην ανήλικη, ανύπαντρη μητέρα της.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται η πιο ισχυρή );γυναίκα της showbiz κι όχι άδικα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι κι η πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Όπρα Γουίνφρει

 

ΙΧΘΥΣ: Σίντυ Κρόφορντ.

Το top model που έσπασε τα ταμπού της εποχής της κι άλλαξε την εικόνα των μοντέλων.

Σε μια εποχή που όλα ήταν ψηλά, με ξανθά μαλλιά, λιπόσαρκες αναλογίες και χωρίς ελαττώματα, η Σίντυ κατάφερε να μαγέψει τον φακό και να επιβληθεί ακόμα και με την χαρακτηριστική ελιά στο στόμα, που όταν της ζήτησαν να την αφαιρέσει με πλαστική, εκείνη το αρνήθηκε.

Κι όχι μόνο έκανε καριέρα στον δύσκολο χώρο του μόντελιγκ, αλλά η Ψαρίνα μας τον κατέκτησε και έθεσε τα δικά της πρότυπα ομορφιάς!

ΙΧΘΥΣ: Σίντυ Κρόφορντ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *