Geneva Wood
Στα 90 της χρόνια, με 11 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα δείχνει ότι σιγά σιγά βγαίνει νικήτρια από τη μάχη της με τον κοροναϊό, τουλάχιστον όπως αναφέρει κείμενο που υπογράφει η σύζυγός εγγονού της, Kate Neidigh.

Αν κάτι προσπαθούμε να εμποδίσουμε όσο #μένουμε_σπίτι είναι να εξαπλωθεί ο κοροναϊός στις ευπαθείς ομάδες μεταξύ των οποίων οι υπερήλικες. 

Κι αυτό γιατί περιπτώσεις όπως αυτή της Geneva Wood αποτελούν την απόλυτη εξαίρεση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στα 90 της χρόνια, με 11 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα δείχνει ότι σιγά σιγά βγαίνει νικήτρια από τη μάχη της με τον κοροναϊό, τουλάχιστον όπως αναφέρει κείμενο που υπογράφει η σύζυγός εγγονού της, Kate Neidigh.

Παρότι οι δικοί της είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα έχαναν την πολυαγαπημένη τους γιαγιά, εντελώς ξαφνικά η υγεία της άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης, αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες.

Η αποφασιστικότητα, το πνεύμα και η γερή της κράση βέβαια, ήταν κοινό μυστικό της οικογένειάς της, αφού ήδη είχε κατορθώσει μία ακόμη φορά τον περασμένο Ιανουάριο να αναρρώσει πλήρως από σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη.

Μπόρεσε δηλαδή να περπατήσει ξανά, να χρησιμοποιήσει το δεξί της χέρι και να μιλήσει κανονικότατα.

Όταν ο κοροναϊός χτύπησε την πόρτα του κέντρο αποκατάστασης όπου βρισκόταν -εκεί υποβάλλονταν αρκετοί ασθενείς σε θεραπεία κατά του COVID-19- ήταν θέμα ημερών να κολλήσει και η ίδια. Η διάγνωση έγινε στις 6 Μαρτίου για την ακρίβεια.

«Θα το παλέψω για την οικογένειά μου και για να τους κάνω όλους υπερήφανους», είχε πει από την καραντίνα του νοσοκομείου. 

Δυστυχώς, ο οργανισμός της δεν ανταποκρινόταν στη φαρμακευτική αγωγή, η υγεία της έφθινε σιγά σιγά και οι συγγενείς της αναγκάστηκαν να την επισκεφθούν στο δωμάτιό της στο νοσοκομείο για να προλάβουν να την αποχαιρετήσουν μέσα από το τζάμι, κρατώντας σημειώματα που έγραφαν «σ’αγαπώ».

  Το λάθος που κάνουμε με το αλάτισμα της σούπας


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι γιατροί στο μεταξύ, μετέφεραν την Wood σε ένα άλλο δωμάτιο, όπου νοσηλευόταν ένα ακόμη θύμα του κοροναϊού και τους ενημέρωσαν ότι δε θα μπορούσαν να έχουν πια καμία επικοινωνία μαζί της.

Μόνο μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την υπόσχεση των νοσοκόμων ότι θα τη βοηθούσαν δύο φορές την ημέρα να κάνει βιντεοκλήση μαζί τους.

Ωστόσο, η πίκρα τους σύντομα μετατράπηκε σε ελπίδα όταν η γιαγιά Geneva άρχισε να παίρνει τα πάνω της από το πουθενά. Με την πρόοδο της υγείας της να είναι εμφανής, σύμφωνα με την οικογένειά της, η 90χρονη άρχισε να ζητάει ποτά και σπιτική πατατόσουπα.

«Ήξερε ότι αυτό ήταν που χρειαζόταν για να τη βοηθήσει να καλυτερεύσει και από ό,τι φαίνεται λειτουργεί, ο γιατρός και οι νοσηλευτές θέλουν τη συνταγή!», αποκαλύπτουν οι δικοί της άνθρωποι.

Στο μεταξύ, από την Τετάρτη και μετά, η Wood δε χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη και έχει μόνο μπούκωμα και βήχα. 

Οι γιατροί σκοπεύουν να της κάνουν ξανά το τεστ όταν καταφέρει να μην έχει συμπτώματα της ασθένειας επί 72 ώρες συνεχόμενα.

Μέχρι τότε, η Geneva Wood έχει ένα μήνυμα για όσους δίνουν τη δική τους μάχη με τον COVID-19:

«Βάλτε τα δυνατά σας να παραμείνετε αισιόδοξοι, βρείτε το καλό μέσα στο κακό, ευχαριστείστε όσους σας φροντίζουν και περάστε χρόνο με τους νοσοκόμους ώστε να γνωρίζουν ότι δε προσέχουν έναν ακόμη ασθενή».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: neoskosmos.com, medlabgr.blogspot.com

viralgossip.eu

Αρέσει σε %d bloggers: