Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει να σας Πούμε τι Χαρακτήρας Είστε

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει

 

Μπορεί οι τοίχοι να μην έχουν αυτιά, αλλά το χρώμα τους λέει πολλά για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή σας. Μάθετε τι αποκαλύπτουν για εσάς τα αγαπημένα σας χρώματα.

Αρκεί να περιηγηθείτε στα διάφορα δωμάτια και να παρατηρήσετε λίγο πιο προσεκτικά τις γωνίες του σπιτιού σας για να καταλάβετε ότι -συνειδητά ή ασυνείδητα- έχετε ακολουθήσει ένα άτυπο θέμα σε ό,τι αφορά το χρώμα τους.

Ενδέχεται, για παράδειγμα, το σπίτι σας να είναι γεμάτο με θαλασσί ή γαλαζοπράσινες πινελιές ή σε αυτό να κυριαρχούν τα παστέλ χρώματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση μας να χρησιμοποιούμε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, απόχρωση ή συνδυασμό περισσότερο από κάποιο άλλο αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή μας.

 

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει να σας Πούμε τι Χαρακτήρας Είστε

Αν σας έλκουν τα ουδέτερα χρώματα…

τότε είστε παραδοσιακός τύπος, σας αρέσει η σταθερότητα και διαθέτετε πρακτικό μυαλό. Κι ενώ μπορεί πολλοί άνθρωποι να θεωρούν το λευκό, το γκρι και το μπεζ ξεπερασμένα στο πλαίσιο της διακόσμησης, εμείς σας προτείνουμε να συνεχίσετε να επιμένετε σε αυτά. Για ποιο λόγο;

Οι γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις σας επιτρέπουν να εκμεταλλεύεστε το χρώμα πιο στοχευμένα σε ό,τι αφορά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ.

Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, έξυπνα τον (λευκό) καμβά που σας χαρίζουν οι ουδέτεροι τοίχοι του χώρου σας για να δώσετε πινελιές χρώματος, έντασης, ζωντάνιας και ζεστασιάς στον χώρο σας με χρωματιστές κορνίζες, πίνακες, βάζα, ριχτάρια και χαλιά.

Αν σας έλκουν τα ουδέτερα χρώματα
Διαθέτετε πρακτικό μυαλό; Τότε σίγουρα σας αρέσουν οι γήινες αποχρώσεις.

 

Αν σας έλκουν τα απαλά και ζεστά χρώματα…

τότε είστε άνθρωπος φιλόξενος και ευχάριστος. Μάλιστα, τα άτομα που προτιμούν να διακοσμούν με αυτά ζεστά και ζωηρά χρώματα, όπως είναι το κίτρινο και το πορτοκαλί, τείνουν να είναι εξαιρετικά φιλικά και εξωστρεφή ενώ τους αρέσει να περιποιούνται τους άλλους.

  Μήπως σε έχουν ματιάσει και δεν το γνωρίζεις; Έτσι θα διώξεις το κακό μάτι από πάνω σου

Επομένως, δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτά τα χρώματα μας κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφα και ευχάριστα. Εξαιτίας της ζωηράδας και της έντασης που αποπνέουν, τα ζεστά χρώματα προσδίδουν σε κάθε χώρο παιχνιδιάρικο ύφος και αίσθηση οικειότητας.

Αν σας αρέσουν αυτά τα χρώματα, τολμήστε να εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά και τις ψυχρές αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί, οι οποίες σε αντίθεση με τους ζεστούς τόνους τους, καλλιεργούν μια αίσθηση αποστασιοποίησης και, έτσι, χαρίζουν όγκο και βάθος στο χώρο.

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει
Το κίτρινο χαρίζει σε κάθε χώρο παιχνιδιάρικο ύφος και αίσθηση οικειότητας.

 

Αν σας έλκουν τα παστέλ και ψυχρά χρώματα…

τότε είστε άνθρωπος που επιθυμεί την ηρεμία και τη γαλήνη και απολαμβάνει την επαφή με τη φύση. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν έρευνες στις οποίες φαίνεται ότι τα περισσότερα άτομα συνδέουν τις παστέλ αποχρώσεις του μπλε, του μοβ και του πράσινου με την έννοια της χαλάρωσης.

Κι επειδή οι ψυχρές αποχρώσεις των χρωμάτων αποπνέουν λιγότερη ένταση από εκείνα που είναι ζεστά, τείνουν να επιδρούν ευεργετικά, καταπραϋντικά και ανακουφιστικά και για τα μάτια.

Αν σας έλκουν τα παστέλ και ψυχρά χρώματα
Οι παστέλ αποχρώσεις είναι ιδανικές για άτομα που αγαπούν την ηρεμία.

 

Αν σας έλκουν τα ψυχρά χρώματα και συγκεκριμένα οι αποχρώσεις του μπλε…

τότε έχετε τάσεις εσωστρέφειας κι αντιμετωπίζετε το σπίτι σαν όαση χαλάρωσης και προστασίας από τη αγχωτική καθημερινότητα.

Επειδή, ωστόσο, οι ψυχρές αποχρώσεις του μπλε καθώς και των συγγενικών χρωμάτων του (πχ. μοβ) μπορεί να κάνουν το χώρο σας να φαίνεται αποστειρωμένος και εργαστηριακός, προσπαθήστε να τις συνδυάζετε με αντικείμενα και έπιπλα σε ζεστά και γήινα χρώματα, όπως είναι το κίτρινο, το πορτοκαλί, το κόκκινο και το καφέ.

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει
Το μπλε είναι ένα χρώμα που προτιμάται από εσωστρεφείς ανθρώπους.

 

Αν σας έλκουν τα λαμπερά και πλούσια χρώματα, όπως το σμαραγδί, το χρυσό και το μωβ του αμέθυστου…

τότε είστε άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση, δημιουργικό και εξωστρεφές. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που επιλέγουν αυτά τα χρώματα φαίνεται ότι είναι εκλεκτικά, κατά συνέπεια, τους αρέσει να δημιουργούν πολυτελή και οπτικά ενδιαφέροντα περιβάλλοντα.

  Δείτε πώς βλέπουν τον κόσμο όσοι έχουν αχρωματοψία! (vid)

Ταυτόχρονα, αυτά τα αστραφτερά χρώματα είναι ιδανικά για μικρά δωμάτια. Κι αυτό γιατί κρύβουν πιθανές διακοσμητικές και κατασκευαστικές ατέλειες του χώρου. Χαρίζουν βάθος και δημιουργούν αίσθηση φιλοξενίας και οικειότητας – ειδικά όταν συνδυάζονται με γήινα ή ουδέτερα χρώματα.

Αν σας έλκουν τα λαμπερά και πλούσια χρώματα

 

spirossoulis.com

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *