Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια

 

Όπου υπάρχει ένα μυρμήγκι, υπάρχουν χιλιάδες ακόμη.

Αυτό μπορεί να μην σας ενοχλεί τόσο πολύ αν κάνετε πικνίκ στην ύπαιθρο, αλλά εάν τα μυρμήγκια έχουν κάνει εισβολή στο σπίτι σας, τότε σίγουρα είναι μεγάλος μπελάς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την εξάλειψη των μυρμηγκιών και των αποικιών τους στο σπίτι. Μερικές από αυτές είναι φυσικές λύσεις που δεν θα προσθέσουν χημικά ή τοξίνες στο περιβάλλον σας.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να σκοτώσετε και να απωθήσετε τα μυρμήγκια φυσικά, με ασφάλεια και με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι:

 

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι

1. Καθαριστικό για τζάμια και υγρό απορρυπαντικό

Ο συνδυασμός καθαριστικού τζαμιών με υγρό απορρυπαντικό, ή σαπούνι πιάτων μπορεί να αποτρέψει την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι σας. Αυτό το πετυχαίνει αφαιρώντας το άρωμα της φερομόνης, που αφήνουν πίσω τους όταν περπατούν, και την οποία ακολουθούν τα υπόλοιπα μυρμήγκια και έτσι πληθαίνουν διαρκώς.

Ανακατέψτε τα υλικά και ψεκάστε σε περιοχές όπου τα μυρμήγκια φαίνεται να συσσωρεύονται ή να προέρχονται. Σκουπίστε την περιοχή μετά τον ψεκασμό, αφήνοντας ένα ελαφρύ υπόλειμμα.

 

2. Σαπούνι χεριών

Εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά του καθαριστικού γυαλιού, το σαπούνι χειρός μπορεί να είναι αρκετό για να αφαιρέσετε τα μυρμήγκια.

Σαπούνι οποιουδήποτε είδους αφαιρεί το άρωμα των ίδιων φερομονών. Χρησιμοποιήστε το σε μονοπάτια μυρμηγκιών και σημεία εισόδου στο σπίτι σας.

Χωρίς να ακολουθούν μονοπάτια φερομόνης, τα μυρμήγκια δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

 

3. Πιπέρι

Επειδή τα μυρμήγκια φαίνεται να ενοχλούνται από την μυρωδιά του πιπεριού, μπορείτε ναδοκιμάσετε μαύρο ή κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ως αποτρεπτικό μέσο.

  Έτσι Δεν Θα Συναντήσετε Ποτέ Ξανά Κατσαρίδες Στο Σπίτι Σας

Και αυτή η μέθοδος είναι απολύτως φυσική και ασφαλής. Ρίξτε πιπέρι στα σημεία που υποπτεύεστε ότι αποτελούν εισόδους των μυρμηγκιών στο σπίτι.

 

4. Λευκό ξύδι

Εάν δείτε μυρμήγκια, εξαφανίστε τα με διάλυμα ίσης ποσότητας ξυδιού και νερού, ή και μόνο με ξύδι.

Το λευκό ξίδι σκοτώνει τα μυρμήγκια και επίσης τα απωθεί. Εάν έχετε πρόβλημα μυρμηγκιών, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αραιωμένο ξύδι για να καθαρίσετε σκληρές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων δαπέδων και πάγκων, σε όλο το σπίτι.

Τα μυρμήγκια μπορούν να μυρίσουν το ξύδι αφού στεγνώσει, αλλά το άρωμα δεν είναι διακριτό για τους περισσότερους ανθρώπους.

 

5. Βραστό νερό

Εάν παρατηρήσετε τρύπες μυρμηγκιών κοντά στην αυλή σας, ρίξτε βραστό νερό μέσα τους. Αυτό θα τα σκοτώσει αποτελεσματικά πολλά από τα μυρμήγκια μέσα. Οι λόφοι μυρμηγκιών μπορεί να φαίνονται μικροί, αλλά οι αποικίες μυρμηγκιών κάτω από αυτές είναι μεγάλες.

Το βραστό νερό δεν θα είναι αρκετό για να σκοτώσει ολόκληρη την αποικία. Για αυτόν τον λόγο, φροντίστε να κάνετε το ίδιο σε κάθε τρύπα μυρμηγκιών που βλέπετε κοντά στο σπίτι σας.

 

6. Κόκκοι καφέ

Αφότου φτιάξετε καφέ φίλτρου, μην πετάξετε τον αλεσμένο καφέ που χρησιμοποιήσατε. Ο αλεσμένος καφές τα απωθεί.

Προσπαθήστε να πασπαλίσετε σε κάποιο χαρτί ή πλαστικό κομμάτι και αφήστε το κοντά σε περιοχές που τα προσελκύουν, όπως μπολ για κατοικίδια και φυτά.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον καφέ απευθείας στο περβάζι. Ως απωθητικό μέσο θα χάσει την ισχύ του όταν στεγνώσει, γι’ αυτό φροντίστε να… φτιάχνετε συχνά καφεδάκι!

 

Iatropedia.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ – Newsitamea.gr

periergaa.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *