Απώλεια κιλών με… νερό!

Απώλεια κιλών με… νερό!

Απώλεια κιλών με… νερό!

 

Το πιο απαραίτητο συστατικό για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, το νερό είναι πολύτιμο και για την ισορροπία του δέρματός μας, αλλά και του βάρους μας! Διαβάστε τις πρόσφατες πανεπιστημιακές έρευνες…

Από την Άντζελα Μολφέτα

 

Είναι γνωστό ότι το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής, αλλά στην πραγματικότητα κάνει πολύ περισσότερα από το να συντηρεί στην ζωή. Βελτιώνει την υγεία μας, τη φυσική μας κατάσταση και την εμφάνισή μας και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος κάθε κυττάρου του οργανισμού μας.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι 8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι η αναγκαία ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Η συγκεκριμένη ποσότητα, όμως, δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες μας, εάν σκεφθούμε πως καθημερινά χάνουμε 2-3 λίτρα νερού. Οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ποσότητα κατανάλωσης νερού εξαρτάται από το βάρος μας.

Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 κιλό βάρους είναι απαραίτητα 30ml νερού. Εδώ θα σημειώσουμε πως η ποσότητα υγρών που λαμβάνουμε από ροφήματα, αναψυκτικά, χυμούς ή λαχανικά δεν συνυπολογίζεται.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως 5 ποτήρια νερό την ημέρα είναι αρκετά για να καταπολεμήσουμε τους πονοκεφάλους.

Εάν καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες νερού, τότε έχουμε 41% λιγότερες πιθανότητες να πάθουμε καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που πίνουν λιγότερο από δύο ποτήρια νερό, καθημερινά.
Το νερό λειτουργεί ως λιπαντικό για τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στο αίμα και αποβάλλει τις τοξίνες.

Βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και αποβάλλει το περιττό νάτριο, το οποίο και ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών.

  58 κιλά με ένα μόνο tip: Το μυστικό της Φαίης Σκορδά για υπέροχο σώμα

Το νερό, σύμμαχος στην απώλεια περιττών κιλών

Το νερό βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και προσφέρει αίσθηση κορεσμού, οπότε και θεωρείται βασικός σύμμαχος στη μάχη για την απώλεια κιλών. Πρόσφατες πανεπιστημιακές έρευνες μελέτησαν βαθύτερα την επίδραση που έχει το νερό στον οργανισμό μας. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες.

Την πρώτη ημέρα του τεστ, κατανάλωσαν για πρωινό μια μπάρα δημητριακών και στα υπόλοιπα γεύματα οτιδήποτε επιθυμούσαν οι ίδιοι. Στη συνέχεια μετρήθηκε η ενέργεια του καθενός. Τη δεύτερη ημέρα, εκτός από την μπάρα δημητριακών ζητήθηκε να καταναλώσουν και ένα ποτήρι νερό. Επαναλαμβάνοντας τη μέτρηση της ενέργειας, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Κατανάλωση νερού, ανάλογα με το βάρος μας!

Τη δεύτερη ημέρα, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν πολύ μεγαλύτερες αντοχές. Η ενέργειά τους αυξήθηκε έως και 30%, λόγω της κατανάλωσης νερού με το πρώτο γεύμα. Αυτό συμβαίνει, διότι το νερό βοηθά στην ενεργοποίηση τμημάτων του εγκεφάλου.

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, το νερό είναι απαραίτητο για κάθε στιγμή της ημέρας και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή του.

 

Απώλεια κιλών με… νερό!

womanidol.com

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *