Ο βασικός κανόνας για να σου μένουν λεφτά στην άκρη

κανόνας για να σου μένουν λεφτά στην άκρη

Ποιός είναι ο βασικός κανόνας για να σου μένουν λεφτά στην άκρη

 

Η μέθοδος για να σώσεις το 30% του μισθού σου

Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο αν έχεις ένα κίνητρο όπως για παράδειγμα ένα ταξίδι για να γνωρίσεις τις ομορφιές της Ελλάδας, τότε ίσως τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο βατά.

Γιατί σκέφτεσαι ότι με τα λεφτά που μάζεψες θα μπορέσεις να τα απολαύσεις σε μια ειδυλλιακή παραλία σε κάποιο νησί ή τη δροσιά ενός πλατάνου δίπλα σε κάποιο ποτάμι της Ελλάδας. Ό, τι ταιριάζει με τα γούστα σου τέλος πάντων.

Το θέμα είναι πώς θα καταφέρεις να κάνεις αυτή την αποταμίευση. Υπάρχει, λοιπόν, ένας κανόνας για να σου μένουν λεφτά στην άκρη.

Ο κανόνας για να κάνεις αποταμίευση

Ο λόγος για την ιδιαίτερη ιαπωνική μέθοδο που ονομάζεται kakeibo. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό τον κανόνα μπορείς να εξοικονομείς ένα σημαντικό μέρος του μισθού σου που αγγίζει το 35%. Το cnbc αναφέρει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μετρά πάνω από 10 χρόνια ζωής και έχει μεγάλη επιτυχία.

Αρχικά θα πρέπει να πάρεις μολύβι και χαρτί στα χέρια σου. Στο τέλος κάθε μήνα με χαρτί και μολύβι θα σημειώνεις όλα τα έξοδα. Έτσι θα έχεις μια καλύτερη εικόνα για το πού ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματα.

Σε επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τη μέθοδο kakeibo, πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου τις ακόλουθες ερωτήσεις πριν αγοράσεις αντικείμενα τα οποία πιθανόν (έως και σίγουρα) δε χρειάζεσαι καθόλου:

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις είναι οι εξής:

Θα το χρησιμοποιήσω πραγματικά;
Έχω χώρο γι’ αυτό;
Μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό το αντικείμενο;

  «Άγνωστη έδειχνε ενδιαφέρον στον άντρα μου και του χαμογελούσε ενώ ήμουν μπροστά»

Πώς το είδα πρώτη φορά; (Μήπως το είδα αφού περιπλανήθηκα σε ένα κατάστημα από την πλήξη;)
Ποια είναι η συναισθηματική μου κατάσταση γενικά σήμερα; (Μήπως επηρεάζει την αγορά που θέλω να κάνω;)

Πώς νιώθω αγοράζοντάς το; (Χαρούμενος; Ενθουσιασμένος; Αδιάφορος; Και πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό το συναίσθημα;)

Με τον κανόνα αυτό εντοπίζεις πού σπαταλάς περισσότερο άσκοπα τα χρήματά σου και σε λίγο καιρό θα δεις ότι μπορείς να βάλεις χρήματα στην άκρη. Τα ταξίδια, εξάλλου, σε περιμένουν…

 

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *