5 υδατάνθρακες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

5 υδατάνθρακες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

5 υδατάνθρακες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

 

Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες απαγορευτικοί – μερικοί μάλιστα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά ακόμα πιο γρήγορα. Να 5 από αυτούς.

5 υδατάνθρακες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Πλιγούρι βρώμης (oatmeal):

Είναι το πρώτο γεύμα που βάζουν οι personal trainers στα προγράμματα διατροφής. Και δεν είναι τυχαίο:

H βρώμη είναι πλούσια σε διαλυτές ίνες, που βοηθούν στο αδυνάτισμα επειδή αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού, ενώ θεωρείται ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα. – καλό είναι να την προτιμάτε στην ακατέργαστη μορφή της, που είναι πιο πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει συντηρητικά.

Pop corn:

Ποιος έχει ανάγκη από πατατάκια όταν έχουμε τα ποπ-κορν; Έρευνα του περιοδικού NutritionJ βρήκε πως εκείνοι που έτρωγαν ποπ-κορν αντί για άλλα σνακ (ναι, χωρίς αλάτι, καβουρδισμένη καραμέλα για επικάλυψη, κλπ) χόρταιναν πολύ πιο γρήγορα και γενικά αργούσαν να πεινάσουν ξανά το υπόλοιπο της ημέρας.

Γλυκοπατάτα:

ακόμα ένα superfood που έχει γίνει trend, όχι όμως χωρίς λόγο: οι γλυκοπατάτες περιέχουν ένα παράγωγο της βιταμίνης Α (γνωστό ως ρετινοϊκό οξύ) που όπως λένε οι έρευνες βοηθά τα προκαρκινικά κύτταρα που συνήθως εξελίσσονται σε καρκίνο του μαστού να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Βοηθούν επίσης στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και είναι πλούσιες σε μαγγάνιο, ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά το σώμα να μεταβολίσει ευκολότερα τους υδατάνθρακες.

Στραγάλια:

Δεν έχουν πολλά λιπαρά και αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Ουσιαστικά είναι όσπρια και όχι ξηροί καρποί για αυτό και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Φανταστείτε δύο χούφτες στραγάλια αντιστοιχούν σε 1 μερίδα άπαχο κρέας και 1 μερίδα μακαρόνια. Έρευνα μάλιστα του NCBI το 2014 έδειξε πως μερικά στραγάλια την ημέρα βοηθούν στην καταπολέμηση του τσιμπολογήματος και στη ρύθμιση του βάρους.

  Τρομερή δίαιτα με μακαρόνια: Χάσε 5 κιλά μέσα σε ελάχιστες μέρες!

5 υδατάνθρακες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Κινόα:

μπορεί να είναι διατροφικό trend, αλλά η αξία της έχει αναγνωριστεί από όλους τους ειδικούς παγκοσμίως – η περιεκτικότητα της κινόα σε πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή (14%). Αποτελεί μάλιστα πηγή πλήρους πρωτεΐνης που σημαίνει ότι η ποιότητά της πλησιάζει εκείνη των γαλακτοκομικών, του κρέατος, των πουλερικών και των ψαριών.

Περιέχει επίσης ασβέστιο, αντιοξειδωτικές ουσίες, αντιφλεγμονώδη συστατικά και παρέχει καρδιοπροστατευτική δράση. Είναι επίσης πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου. Συνδυάζεται τέλεια με λαχανικά.

 

idiva.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *