Το διακοσμητικό τρικ που θα δείχνει το σπίτι σου μεγαλύτερο!

Το διακοσμητικό τρικ

Το διακοσμητικό τρικ που θα δείχνει το σπίτι σου μεγαλύτερο

 

Το σπίτι μας πρέπει να είναι άνετο, να έχει “αέρα”. Να μην νιώθουμε ότι μας πνίγει, ότι μας εγκλωβίζει.

Το απλό και αυτονόητο είναι να μην το “μπουκώνουμε” με πολλά έπιπλα, πολλά διακοσμητικά. Ειδικά αν τα τετραγωνικά είναι λίγα, πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικές στον τρόπο που διαμορφώνουμε το χώρο μας. Και εδώ έρχεται μια έξυπνη και πολύ μοντέρνα λύση. Ένα οπτικό τρικ που θα κάνει το χώρο σου να δείχνει μεγαλύτερος.

Υποψιάζεσαι κάτι; Διαφάνειες. Αμέ. See through που λέμε και στο styling. Αυτό θα κάνεις και στο σπίτι σου. Τραπέζια, τραπεζάκια ή καρέκλες μπορεί να είναι από διαφανή υλικά τα οποία θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση του “κενού”. Κι αυτό θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Γυαλί και πλέξιγκλας μπαίνουν στο παιχνίδι λοιπόν

Κάτι ανάλογο κάνουν και τα έπιπλα που διαθέτουν πόδια, έτσι ώστε ο όγκος τους να είναι υπερυψωμένος και να δημιουργείται αυτό που λέμε “αρνητικός χώρος”.

έπιπλα που διαθέτουν πόδια

*Αρνητικός χώρος: Ο “άδειος” χώρος που υπάρχει γύρω και ανάμεσα από όλα τα σώματα (οτιδήποτε), ο οποίος πριμοδοτεί και εξυψώνει την αισθητική των ίδιων των αντικειμένων.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι και ο φωτισμός. Ακόμα περισσότερα στα μικρά σπίτια. Οι απλίκες τοίχου είναι η καλύτερη επιλογή για να ένα μικρό σπίτι, που έχει ανάγκη από αρκετό φως, αλλά δεν έχει μεγάλο εμβαδόν και επιτραπέζιες επιφάνειες.

Το διακοσμητικό τρικ

Μερικές έξυπνες αγορές αρκούν όπως καταλαβαίνεις. Το μυστικό είναι στις διαφάνειες και στα κενά, και το σπίτι αμέσως αποκτά τον αναγκαίο “αέρα” που το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο.

  Το σπίτι της μύριζε υπέροχα και κανείς δεν ήξερε γιατί - Δείτε το μυστικό της!

 

offmagazine.gr

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *