Πιάτα: Πώς μπορούμε να τα πλένουμε με λιγότερο νερό;

Πιάτα: Πώς μπορούμε να τα πλένουμε με λιγότερο νερό

Πιάτα: Πώς μπορούμε να τα πλένουμε με λιγότερο νερό;

Κι όμως, υπάρχουν μερικές έξυπνες κινήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταναλώνουμε λιγότερο νερό στο πλύσιμο των πιάτων μας. Γιατί η εξοικονόμηση νερού είναι μία σημαντική κίνηση για τον πλανήτη!

Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

 

Πιάτα: Πώς μπορούμε να τα πλένουμε με λιγότερο νερό

 

Καθαρίστε τα από πριν καλά

Αντί να χύνετε άσκοπα νερό προκειμένου να διώχνετε τα αποφάγια από τα πιάτα σας, τρίψτε τα όσο είναι ακόμα στεγνά. Πετώντας όλα τα αποφάγια στα σκουπίδια πριν πλύνετε τα πιάτα σας θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε νερό.

Επίσης, αφού καθαρίσετε τα πιάτα σας καλά, τα ξεπλένετε πρόχειρα με ελάχιστο νερό για να βγαίνουν πολύ πιο εύκολα οι λεκέδες ή τα μουλιάζετε πάλι με ελάχιστο νερό στον νεροχύτη, μέχρι να τα πλύνετε.

 

Έχετε τα πιάτα σας κοντά

Όταν ξεκινάτε να πλένετε τα πιάτα φροντίστε να τα έχετε όλα πολύ κοντά σας για να μην χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε συνεχώς προκειμένου να τα πιάσετε.

 

Γεμίστε τον νεροχύτη σας

Αφού σιγουρευτείτε ότι ο νεροχύτης σας είναι καθαρός (ρίξτε του λίγο ξίδι για να απολυμανθεί) γεμίστε τον με ζεστό νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα και ξεκινήστε το πλύσιμο. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να τρέχει η βρύση σας όλη την ώρα. Αν το νερό σας αρχίσει να βρωμίζει αφήστε προσθέστε φρέσκο, ζεστό νερό.

 

Μην χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν 10 φορές περισσότερο σαπούνι για τα πιάτα από ό,τι θα έπρεπε. Καταλαβαίνετε, ότι έτσι θα χρειάζεστε και περισσότερο νερό για να ξεπλύνετε τα πιάτα σας.

  Πόσο διαρκούν ΟΛΕΣ οι τροφές σε ψυγείο, κατάψυξη και αποθήκη!

Διαβάστε τις οδηγίες του απορρυπαντικού σας (τα περισσότερα υπόσχονται ότι μπορούν να καθαρίσουν μία ντουζίνα πιάτα με μία μόνο σταγόνα) και ακολουθήστε τις. Έτσι θα εξοικονομήσετε και χρήματα.

 

Δεν χρειάζεται πρόπλυση στο πλυντήριο πιάτων

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πετάτε τα αποφάγια από τα πιάτα. Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Άλλωστε, γι’αυτό υπάρχουν τα πλυντήρια πιάτων. Για να καθαρίζουν πλήρως τα βρώμικα πιάτα.

 

Τεστάρετε το πλυντήριο πιάτων σας

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα τεστ στο πλυντήριο πιάτων σας. Ξεκινήστε πλένοντας μία παρτίδα πιάτων στην πιο απλή πλύση και στους λιγότερους κύκλους. Αν τα πιάτα σας δεν είναι καθαρά μετά την πλύση, δοκιμάστε μία που διαρκεί περισσότερο. Μετά από μερικά τεστ θα έχετε βρει την πλύση που θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς.

 

Γεμίστε το πλυντήριό σας

Μην βάζετε το πλυντήριο πιάτων να πλένει μισογεμάτο. Αν δεν το γνωρίζετε… κάθε πλύση χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα νερού είτε πλένει 1 είτε 10 πιάτα! Περιμένετε μέχρι να γεμίσει το πλυντήριό σας για να το βάλετε σε λειτουργία.

 

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό!

Αν αναρωτιέστε τι είναι καλύτερο, το πλύσιμο στο χέρι ή το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, η απάντηση είναι μία: Η τεχνολογία νικάει! Για να σκοτωθούν τα περισσότερα βακτήρια που αναπτύσσονται στα βρώμικα πιάτα το νερό πρέπει να φτάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Τη θερμοκρασία αυτή εύκολα πιάνει ένα πλυντήριο πιάτων ενώ είναι σχεδόν αδύνατον να τη φτάσει το νερό της βρύσης. Από την άλλη μεριά, ακόμα και αν ζεσταινόταν το νερό τόσο πολύ, το ανθρώπινο χέρι δεν θα μπορούσε να αντέξει την τόσο υψηλή θερμοκρασία για παραπάνω από μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Ενώ και η κατανάλωση νερού, ειδικά στα οικονομικά προγράμματα είναι λιγότερη.

  Έτσι θα Κάνετε το Μπάνιο σας να Μυρίζει Πάντα Όμορφα!

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *