Τρεις μικρές συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

 

Καλές οι εύκολες ασκήσεις στο σπίτι, οι απαιτητικές στο γυμναστήριο, το σύντομο τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα, αλλά η απώλεια βάρους δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) μόνο ζήτημα άσκησης.

Υπάρχουν πολλές μικρές συνήθειες, πολλοί αφανείς διακόπτες στην καθημερινή ζωή που έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν το σώμα σου και τις αυξομοιώσεις του βάρους σου.

Μάλιστα, το καλό όσον αφορά αυτές, είναι ότι μπορούν να αποτελέσουν μικρούς, βραχυπρόθεσμους στόχους που μπορείς πράγματι να διαχειριστείς και να πετύχεις- σε αντίθεση με κάποια ελπιδοφόρα δίαιτα-μαμούθ που απαιτεί αφοσίωση και αποφασιστικότητα.

Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες;

 

Τρεις μικρές συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

1. Πίνε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα

Θα γεμίσει το στομάχι σου και θα καταλήξεις να τρως ελαφρώς μικρότερη ποσότητα από ότι συνήθως. Επιπλέον, συχνά ο οργανισμός μπερδεύει το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας, είναι πιθανό το νερό να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόσουν.

 

2. Ελάττωσε το διάστημα των γευμάτων σου

Θέσε ένα χρονικό όριο ανάλογα με το πρόγραμμά σου (για παράδειγμα από τις 10 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα) και μην τρως πριν και μετά από αυτές τις ώρες. Έρευνες έχουν δείξει ότι θα χάσεις ευκολότερα βάρος και θα κοιμάσαι καλύτερα.

 

3. Περπάτα σε κοντινές αποστάσεις

Μην παίρνεις το αμάξι αν απλώς ξέχασες να πάρεις λεμόνια και καφέ από το σούπερ μάρκετ. Προτίμησε να περπατήσεις από και προς το γυμναστήριο, αν μένεις κοντά. Στη δουλειά, κάνε μικρά διαλείμματα για σύντομους περιπάτους. Η καθημερινή κίνηση κρατά το μεταβολισμό σου ενεργοποίημένο.

  Μαρία Κίτσου: Ένα τρόφιμο την έκανε να χάσει 14 κιλά

 

newsone.gr

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *