8 μυστικά για να μειώσετε εύκολα τις θερμίδες

8 μυστικά για να μειώσετε εύκολα τις θερμίδες

Ποιά είναι τα μυστικά για να μειώσετε εύκολα τις θερμίδες

 

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κάποιος κιλά είναι να ακολουθήσει μια δίαιτα που θα βασίζεται σε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις.

Για να το καταφέρετε αυτό, καλό είναι να μειώσετε τις θερμίδες και τις ποσότητες του φαγητού και να φροντίζετε ώστε να καταναλώνετε φρέσκα και καλής ποιότητας προϊόντα που θα μαγειρεύετε υγιεινά.

Δείτε 8 εύκολους τρόπους για να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να στερηθείτε και χωρίς να ακολουθήσετε μια εξαντλητική δίαιτα:

 

8 μυστικά για να μειώσετε εύκολα τις θερμίδες

1.Ξεκινήστε την ημέρα με ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνες. Επιλέξτε αυγά και λαχανικά.

2.Μάθετε πότε πρέπει να σταματάτε το φαγητό: Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι πρέπει να σταματάμε το φαγητό όταν είμαστε 80% πλήρεις. Μετά από 15 λεπτά θα αισθάνεστε χορτάτοι και θα έχετε μειώσει και τις θερμίδες που καταναλώνετε σε κάθε γεύμα.

3. Να μασάτε αργά: Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που τρώνε ένα πιάτο με μακαρόνια μέσα σε 9 λεπτά, καταναλώνουν 67 περισσότερες θερμίδες από όσες θα κατανάλωναν αν μασούσαν πιο αργά.

4.Φρέσκα φρούτα: Ο πιο εύκολος τρόπος να μειώσετε τις θερμίδες αλλά να πάρετε και πολλά θρεπτικά συστατικά είναι να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα όπως μπανάνες, σταφύλια, πορτοκάλια και φράουλες. Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικές ίνες και σας κρατούν χορτάτες για περισσότερη ώρα.

5. Μειώστε την ποσότητα: Εάν αγοράζετε σνακ σε μεγάλες, οικογενειακές συσκευασίες, τότε θα καταλήξετε να φάτε περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Cornell. Χωρίστε τα σνακ σε ατομικές μερίδες για να μην καταλήξετε να καταναλώνετε άχρηστες θερμίδες!

  Συνταγές διαίτης με μακαρόνια για να μην βάλετε τέλος στις αγαπημένες σας μακαρονάδες

6. Φάτε πρώτα τη σαλάτα: Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια σαλάτα ή ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες 15 λεπτά πριν το γεύμα καταλήγουν να καταναλώνουν 64 με 107 λιγότερες θερμίδες στο κυρίως πιάτο.

7. Να μαγειρεύετε: Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τέξας, οι γυναίκες που κάνουν δίαιτα παίρνουν μέχρι και 226 θερμίδες περισσότερες και 10 γραμμάρια λίπους περισσότερο κάθε φορά που τρώνε εκτός σπιτιού σε κάποιο εστιατόριο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μερίδες εστιατορίου μπορεί να είναι μέχρι και 5 φορές μεγαλύτερες από αυτές που σερβίρουμε στο σπίτι.

8. Αποφύγετε το τηγάνι: Όταν τηγανίζουμε τις τροφές μπορεί να προσθέσουμε στο πιάτο μας μέχρι και 120 περισσότερες θερμίδες.

 

Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *