Πώς να περάσεις τα Χριστούγεννα σου αν είσαι μόνη

Πώς να περάσεις τα Χριστούγεννα σου αν είσαι μόνη

Πώς να περάσεις τα Χριστούγεννα σου αν είσαι μόνη

 

Η φετινή χρονιά αδιαμφισβήτητα δεν ήταν από τις πιο πετυχημένες και τυχερές. Η τεχνολογία μπήκε για τα καλά στη ζωή κι εκείνων που αρνούνταν πεισματικά και οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη αν προετοιμάζεσαι να περάσεις τις γιορτές μόνη σου- για πρώτη ή πολλοστή φορά – και το μόνο σίγουρο είναι πως τα φετινά Χριστούγεννα, παρόλο που θα είναι περισσότερο μοναχικά από άλλες χρονιές δε θα χάσουν τη λάμψη τους ούτε στο ελάχιστο.

 

Και μάντεψε: Δεν είσαι μόνη

Πολλοί είναι αυτοί που στην πραγματικότητα περνούν τις γιορτές μόνοι τους από επιλογή. Ορισμένοι μπορεί να έχουν απαιτητικά εργασιακά προγράμματα, ενώ μερικοί να μην διαθέτουν τα χρήματα για την αγορά ακριβών εισιτηρίων για ονειρικούς, χειμωνιάτικους προορισμούς. Ακόμη, μην ξεχνάς πως το 2020 θα χρειαστεί να γιορτάσουμε με ελάχιστα άτομα στο πλευρό, εξαιτίας των μέτρων προστασίας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες τις οποίες μπορείς να κάνεις τις χριστουγεννιάτικες μέρες και συγκεκριμένες εξ αυτών θα τις δούμε μαζί στη συνέχεια αυτού του άρθρου.

 

Πώς να περάσεις τα Χριστούγεννα σου αν είσαι μόνη

Βιβλία

Η ανάγνωση ενός αγαπημένου σου βιβλίου μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα σου. Πολυσυζητημένα best-sellers, βιβλία μυστηρίου, ρομαντικά ή μήπως θρίλερ; Η επιλογή είναι δική σου.

 

Μετάτρεψε τον εαυτό σου σε Άγιο Βασίλη

Μοίρασε λίγη χαρά με μικρές πράξεις καλοσύνης, κάνοντας δωρεές σε ιδρύματα ή ακόμα και σε ανθρώπους που ξέρεις πως περνάνε δύσκολα και χρειάζονται οικονομική ή υλική στήριξη. Μια άλλη εναλλακτική είναι να προσφέρεις εθελοντική εργασία, ώστε να συμβάλλεις σε πολύ σημαντικές προσπάθειες ανθρώπων και ομάδων που έχουν ένα όραμα για την ανάπτυξη της κοινωνίας.

  Όποιος δεν έχει ζήσει με σκύλο δεν θα καταλάβει τι σημαίνει γενναιόδωρη αγάπη

 

Κεφάλαιο σειρές

Τώρα που έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεση σου μπορείς να αφιερώσεις ένα μέρος του χρόνου σου στις σειρές που ήθελες να παρακολουθήσεις. Οι επιλογές είναι άπειρες και σε συνδυασμό με μια χουχουλιάρικη πιτζάμα, την αγαπημένη σου κουβέρτα και μια ζεστή σοκολάτα η μέρα σου θα απογειωθεί.

 

Γυμνάσου

Ενώ το γυμναστήριο μπορεί να μην είναι αυτό το διάστημα ανοιχτό και ο καιρός να είναι αρκετά κρύος για να βγεις για τρέξιμο, μια άλλη καλή επιλογή που ίσως να μην είχες σκεφτεί είναι να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής ηλεκτρονικά. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό με την άσκηση παράγεται ενδορφίνη (ορμόνη της χαράς ) κάτι που θα έχεις ως αποτέλεσμα την ανεβασμένη σου διάθεση.

 

Δημιούργησε νέες αναμνήσεις ή αναπόλησε παλιότερες στιγμές

Παλιές φωτογραφίες, βίντεο και ημερολόγια από τις αγαπημένες, οικογενειακές στιγμές θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά αυτά τα Χριστούγεννα. Προσπάθησε εκτός αυτού να δημιουργήσεις τις δικές σου, ξεχωριστές στιγμές, τις οποίες θα θυμάσαι για πάντα, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στο σπίτι.

 

Αυτοφροντίδα

Σύμφωνα με το Pinterest, η πλατφόρμα κατέγραψε αύξηση κατά 44% στις αναζητήσεις για διαλογισμό, κατά 60% για ευγνωμοσύνη και 42% στις αναζητήσεις για θετικότητα μόλις το 2020 – πράγμα που σημαίνει ότι ενώ μπορεί να είσαι μόνη σωματικά, όμως υπάρχουν πολλοί που χρειάζονται επίσης self-care αυτή την περίοδο. Για να μετατρέψεις το σπίτι σε σπα, κάνε μια σειρά από θεραπείες DIY, όπως ένα scrub για τα χείλη, μια ενυδατική μάσκα προσώπου και μια επιδιορθωτική μάσκα μαλλιών.

 

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Εσύ το ήξερες πως η μουσική αποδεδειγμένα ενισχύει τη διάθεση, χάρη στην απελευθέρωση ντοπαμίνης (ορμόνη ευχαρίστησης) και σεροτονίνης (ορμόνη ευημερίας); Για αυτό δοκίμασε να δημιουργήσεις μια νέα, αγαπημένα λίστα τραγουδιών για να περάσεις ακόμα πιο ευχάριστα τις διακοπές σου.

  Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η τηλεοπτική Παναγία έκανε δύο συγκινητικά posts

Εν τέλει, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αρκετά ιδιαίτερα για όλους, όμως ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όσο πιο διασκεδαστικά και ξεχωριστά γίνεται με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.

featured photo: Twenty20.com/kiwitanya

by /

 

savoirville.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *