Τι να φας στο μεσημεριανό σου για να χάσεις κιλά

Τι να φας στο μεσημεριανό σου

Τι να φας στο μεσημεριανό σου

 

Το μεσημεριανό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ειδικά όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά. Οι περισσότερες τρώμε το μεσημεριανό μας στη δουλειά, γι’αυτό και καταλήγουμε να τρώμε αρκετά παχυντικά φαγητά. Όμως υπάρχουν τρικ και φαγητά που μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το βάρος σου.

 

Θερμίδες

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, προσπάθησε το μεσημεριανό σου να είναι γύρω στις 400 – 450 θερμίδες, αν πάλι θέλεις απλά να διατηρηθείς προσπάθησε να είναι στις 500 θερμίδες.

 

Υδατάνθρακες

Όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, οι υδατάνθρακες χρειάζονται γιατί δίνουν ενέργεια στο σώμα και στο μυαλό μας. Όμως δεν πρέπει να το παρακάνεις, οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το 45-55% του φαγητού σου, δηλαδή πρέπει να φας 50 με 65 γραμμάρια.

 

Πρωτεΐνες

Χρειάζεσαι περίπου 20-30 γραμμάρια πρωτεΐνης για να μπορέσει ο οργανισμός σου να κρατηθεί και να μην πεινάς.

 

Ίνες

Προσπάθησε να έχεις στο φαγητό σου περίπου 8 γραμμάρια ίνες, από τα 25 που πρέπει να καταναλώνεις κάθε μέρα. Φαγητά που είναι πλούσια σε ίνες είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα καρύδια κ.ά.

 

Ζάχαρη

Ένα υγιεινό μεσημεριανό πρέπει να έχει περίπου 4 γραμμάρια ζάχαρης ή λιγότερο, αν προτιμάς φαγητά που έχουν φυσική ζάχαρη, βάλε στη σαλάτα κράνμπερι, σταφύλια, γλυκοπατάτα κ.ά.

 

Χρόνος

Είναι σημαντικό να τρως περίπου την ίδια ώρα, αν είσαι απασχολημένη συνεχώς και ξεχνιέσαι βάλε ένα ξυπνητήρι στο κινητό σου για να το θυμάσαι πιο εύκολα.

 

Τα λάθη με τα σνακ που πρέπει να αποφύγεις

-Μην περιμένεις να πεινάσεις και να κάνει ήχους το στομάχι σου για να φας. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φας περισσότερα πράγματα μαζεμένα αργότερα.

  8 tips που διώχνουν το φούσκωμα και χαρίζουν επίπεδη κοιλιά σε 24 ώρες

-Μην παραγγέλνεις. Όσο υγιεινό και να σου φαίνεται το φαγητό, οι θερμίδες του μπορεί να είναι περισσότερες από αυτές που πρέπει να καταναλώσεις, γι’αυτό φτιάχνε φαγητό από το σπίτι σου.
-Όταν τρως πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή την τηλεόραση γιατί ο οργανισμός σου δεν μπορεί να επικεντρωθεί στο φαΐ και μετά από λίγο ζητάει και άλλο.

(Photo by Chris Lawton on Unsplash)

 

Τι να φας στο μεσημεριανό σου για να χάσεις κιλά

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *