ΔΙΑΙΤΑ 10 υγιεινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή

ΔΙΑΙΤΑ 10 υγιεινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή

ΔΙΑΙΤΑ 10 υγιεινές συνήθειες

 

Οταν είσαι στα κιλά που θέλεις και σου πάνε, με μιας η διάθεσή σου αλλάζει.

Το ίδιο και η αυτοπεποίθηση σου. Πριν ακολουθήσεις άλλη μία εξαντλητική δίαιτα και πριν ξεκινήσεις τις πολλές στερήσεις για να χάσεις τα περιττά κιλά που έχεις και να αποκτήσεις το σώμα που θέλεις, διάβασε αυτό το άρθρο.

Γιατί εδώ θα δεις κάποια tip διατροφής που όχι μόνο θα αλλάξουν το σώμα σου αν τα ακολουθήσεις, αλλά θα κάνουν και καλό στην υγεία σου, θα αποκτήσεις ενέργεια, θα χάσεις κιλά και θα νιώσεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου και το σώμα σου άμεσα. Γιατί είναι αλήθεια ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Με αυτές τις αλλαγές στην διατροφή σου, θα δεις την αλλαγή που ήθελες εδώ και καιρό στο σώμα σου και στη ζωή σου!

ΔΙΑΙΤΑ 10 υγιεινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή

#1 Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολικές στερήσεις και δεν έχει νόημα να πεινάσεις.

Μπορείς να τρως ό,τι θέλεις, χωρίς να στερηθείς τίποτα, αλλά πάντα με μέτρο. Αν τρως μικρές ποσότητες, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αυτή είναι η πρώτη αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου. Τρώγε λοιπόν κανονικά ό,τι έτρωγες μέχρι τώρα, αλλά μείωσε τις ποσότητες. Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου, γιατί αν ακολουθήσεις μια πολύ απαιτητική δίαιτα, το πιο πιθανό είναι να κουραστείς και να την εγκαταλείψεις πολύ γρήγορα.

Άσε που τα αποτελέσματα που θα δεις στο σώμα σου δεν θα κρατήσουν για πολύ. Το μυστικό είναι να είσαι ικανοποιημένη, χαρούμενη και να αφήνεις το στομάχι σου ικανοποιημένο, χωρίς όμως να πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό. Παν μέτρον, άριστον.

  Το γεύμα Lifting!

 

#2 Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρόγραμμα, το οποίο θα ακολουθείς και θα είναι οδηγός σου.

Αν το βράδυ πας σε ένα εστιατόριο με τον φίλο σου, δεν είναι απαραίτητο να παραγγήλεις κοτόπουλο με βραστά λαχανικά, όταν υπάρχουν τόσες δελεαστικές επιλογές πιάτων. Αρκεί να έχεις προγραμματίσει έτσι τα προηγούμενα γεύματά σου, ώστε να μπορείς να φας ό,τι τραβάει η όρεξή σου, χωρίς τύψεις. Αν λοιπόν γνωρίζεις ότι το βράδυ θα πας για φαγητό, φάε ένα ελαφρύ και υγιεινό μεσημεριανό γεύμα. Επίσης φρόντισε τα ενδιάμεσα σνακ να είναι είτε ξηροί καρποί, είτε κάποιο φρούτο. Αν το κάνεις αυτό, το βραδινό δεν θα χαλάσει τη δίαιτά σου. Βγες έξω, φάε ό,τι θες και πέρνα καλά.

 

#3 Σταμάτα να μετράς τις θερμίδες των τροφών.

Εσυ επικεντρώσου απλά στις υγιεινές επιλογές που πρέπει να κάνεις και μην αγχώνεσαι τόσο μετρώντας τις θερμίδες του κάθε γεύματος. Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσεις αυτό το άγχος στην καθημερινότητά σου. Αν επιλέγεις σωστές και υγιεινές τροφές, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου για τις θερμίδες που λαμβάνεις.

 

#4 Προσπάθησε να μαγειρεύεις κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο τα γεύματά σου, για να μη βαριέσαι.

Μιας και στη δίαιτα πρέπει να τρως πολλά λαχανικά, για παράδειγμα, μαγείρευέ τα κάθε φορά διαφορετικά. Τη μία, φτιάξε μια δροσερή σαλάτα, την άλλη ψήστα στο φούρνο. Πρόσθεσε καρυκεύματα που θα τους δώσουν μια διαφορετική γεύση και θα κάνουν τα πιάτα σου πιο νόστιμα. Τα διαιτητικά γεύματα δεν είναι απαραίτητο να είναι βαρετά και άγευστα.

 

#5 Τοποθέτησε τα λαχανικά και τα φρούτα που αγοράζεις από το μανάβη σου σε ένα μέρος στο ψυγείο που θα τα βλέπεις κάθε φορά που το ανοίγεις.

Έτσι, κάθε φορά που πεινάς και θα ανοίγεις το ψυγείο, θα θυμάσαι ότι πρέπει να επιλέξεις κάτι υγιεινό και θα αποφύγεις να φας τη σοκολάτα. Άσε που με αυτόν τον τρόπο δεν θα χαλάσουν πάλι τα λαχανικά που αφήνεις ξεχασμένα στο ψυγείο. Πάρε τα καρότα και τα αγγουράκια σου, κόψτα σε λωρίδες, βάλε λίγο ξίδι και καλή όρεξη!

  Έτσι καίω λίπος όλη μέρα: Με αυτή τη διατροφή η Βίκυ Καγιά μένει σταθερή στα 55 κιλά

 

#6 Αν έχεις στο μυαλό σου ότι το μεγαλύτερο και πιο χορταστικό γεύμα της ημέρας πρέπει να είναι το πρωινό σου, ξέχασέ το!

Το μεσημεριανό πρέπει να είναι το πιο πλούσιο γεύμα της ημέρας. Εκείνη την ώρα το σώμα σου χρειάζεται ενέργεια για να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας. Προσπάθησε το μεσημεριανό σου να βασίζεται στην πρωτεΐνη και τα λαχανικά. Το βραδινό σου, φρόντισε να είναι πιο ελαφρύ. Άλλωστε, αν έχεις φάει ένα καλό μεσημεριανό, δεν θα νιώθεις και τόσο πεινασμένη το βράδυ.

 

#7 Σταμάτα να γεμίζεις ενοχές κάθε φορά που σπας τη διατροφή σου, ή που πίνεις ένα ποτηράκι κρασί παραπάνω, ή όταν τρως μια ολόκληρη σοκολάτα μόνη σου.

Έχει σημασία να ακους το σώμα σου και να μην αγχώνεσαι τόσο όταν τρως κάτι που ήθελες κι ας μην είναι μέσα στη διατροφή που ακολουθείς. Το φαγητό είναι για να μας ικανοποιεί και αυτό πρέπει να το βάλεις καλά στο μυαλό σου. Μην βλέπεις την τροφή σαν μέσο για να χάσεις ή να πάρεις κιλά, γιατί με αυτή την ψυχολογία και το άγχος δεν βοηθάς το σώμα σου να αδυνατίσει. Να σκέφτεσαι θετικά και να μην είσαι υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό σου. Ναι, ας κάνεις πού και πού και καμια παρασπονδία, δεν πειράζει. Την επόμενη ημέρα θα προσέξεις λίγο περισσότερο.

 

#8 Όσο περισσότερα χρώματα υπάρχουν στη διατροφή σου, τόσο το καλύτερο.

Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι καλύτεροι φίλοι σου τώρα και αυτά πρέπει να έχουν προτεραιότητα στη διατροφή σου. Τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία σου και σε χορταίνουν. Συνόδεψέ τα με όλα σου τα πιάτα και δες τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά σου να μειώνεται.

  ΔΙΑΙΤΑ Μείον 8 κιλά σε 2 μήνες

 

#9 Να έχεις ένα μέρος στο σπίτι όπου φυλάς τα σνακ σου και να έχεις και ένα ντουλάπι στη δουλειά σου επίσης, όπου μέσα θα έχεις ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ένα φρούτο.

Θυμήσου να πάρεις από το σπίτι σου ένα γιαουρτάκι ή μερικές φέτες γαλοπούλα γα να έχεις μαζί σου στη δουλειά. Έτσι, όταν πεινάσεις δεν θα μπεις στον πειρασμό να φας κάτι ανθυγιεινό, όταν το σνακ σου σε περιμένει.

 

#10 Μπορείς να ορίσεις μία ημέρα την εβδομάδα όπου μπορείς να φας ό,τι θέλεις!

Αρκεί να είσαι τυπική όλες τις υπόλοιπες. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις κάτι να περιμένεις όλη την εβδομάδα και όταν θα ζηλέψεις μια κρέπα ή ένα παγωτό, θα κάνεις υπομονή να το φας την ημέρα που εσύ εχεις επιλέξει να είναι ελεύθερη! Συνήθως επιλέγουμε την Κυριακή.

 

ΔΙΑΙΤΑ 10 υγιεινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Πηγή

trelogaidouri.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *