Η διάσημη δίαιτα Dukan που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών-Τι θα συμβεί εάν την ακολουθήσετε

Η διάσημη δίαιτα Dukan που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών

 

Τι θα συμβεί εάν ακολουθήσετε τη δίαιτα Dukan

Η δίαιτα Dukan είναι πλέον αρκετά διάσημη γιατί υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών και πολλοί διάσημοι ορκίζονται για την αποτελεσματικότητά της.

Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι δημιούργημα του Γάλλου γιατρού Pierre Dukan, από όπου πήρε και το όνομά της. Είναι μια δίαιτα που βασίζεται στην κατανάλωση πρωτεϊνών, άπαχων γαλακτοκομικών και μειωμένων υδατανθράκων. Χωρίζεται σε 4 φάσεις που πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα. Η δίαιτα Dukan υπόσχεται απώλεια 8-10 κιλών σε λιγότερο από 2 μήνες.

 

Η διάσημη δίαιτα Dukan

 

Στις δυο πρώτες φάσεις της δίαιτας δεν τρώτε καθόλου υδατάνθρακες όπως ρύζι, ψωμί, φρούτα και όσπρια και δεν μαγειρεύετε με λάδι. Ενώ μπορείτε να φάτε άπαχο κρέας θέλετε, ασπράδια αυγών, ψάρια, θαλασσινά, άπαχο γιαούρτι και γάλα. Αυτή η φάση διαρκεί από 2 έως 10 μέρες ανάλογα με τα κιλά που θέλετε να χάσετε. Στη δεύτερη φάση και μετά τρώτε σχεδόν όλα τα λαχανικά, ωμά ή μαγειρεμένα, συν κάποιες πρόσθετες τροφές σε μικρές ποσότητες.

Στην τρίτη φάση καταναλώνετε καθημερινά πρωτεΐνες και λαχανικά, προσθέτοντας 1 και στη συνέχεια 2 φρούτα, 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 40 γραμμάρια τυρί. Δυο φορές την εβδομάδα καταναλώνετε αμυλούχες τροφές και το πίτουρο βρόμης αυξάνεται στις 3 κουταλιές την ημέρα. Η τέταρτη και τελευταία φάση πρόκειται για τη φάση συντήρησης που έχει στόχο να γίνει τρόπος ζωής.

 

Όμως πριν αποφασίσετε να ακολουθήσετε το διατροφικό πρόγραμμα της δίαιτας Dukan, διαβάστε τι θα συμβεί στο σώμα σας ώστε να είστε προετοιμασμένοι.

Αρκετά νεύρα. Η πιο δύσκολη περίοδος της δίαιτας είναι η πρώτη φάση γιατί πρέπει να καταναλώνετε μόνο πρωτεΐνη και να απαρνηθείτε τα ζυμαρικά, το ψωμί, τα δημητριακά μέχρι και τα λαχανικά. Είναι λοιπόν λογικό να νιώθετε αρκετά περιορισμένοι και να μην έχετε καλή διάθεση.

  Δίαιτα fasting: Αυτό κάνει ο Σάκης Τανιμανίδης κάθε μέρα και έχει σώμα-“φέτες”, τα μυστικά της διατροφής του

Δυσκοιλιότητα. Η πιο πιθανή παρενέργεια  της δίαιτας Dukan είναι η δυσκοιλιότητα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Ναυτία, πονοκέφαλο και δυσάρεστη αναπνοή. Η απώλεια υδατανθράκων από τη διατροφή οδηγεί στην παραγωγή κετονών, διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει διάφορα δυσάρεστα συμπτώματα όπως ναυτία, μειωμένη σωματική απόδοση, πονοκέφαλο και δυσάρεστη αναπνοή. Επίσης όταν η προσλήψεις μετάλλων και βιταμινών είναι ελλιπείς μπορεί να προκληθεί ανεπάρκεια βιταμινών, οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις.

 

Θα χάσετε κιλά αλλά…

Ναι η δίαιτα Dukan μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, όμως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα επαναπρόσληψης του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τα επιστημονικά δεδομένα μαρτυρούν την αναποτελεσματικότητάς της, γιατί η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται στον αποκλεισμό ολόκληρων ομάδων τροφίμων.

Όταν δεν περιλαμβάνετε στο διαιτολόγιό σας τροφές όπως τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, διότι αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τον οργανισμό από τις διάφορες ασθένειες.

Έτσι λοιπόν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή απώλεια βάρους χωρίς να ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία και με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

 

newsitamea.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *