Ποια δουλειά του σπιτιού σιχαίνεστε; Έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας!

Ποια δουλειά του σπιτιού σιχαίνεστε; Έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας

Ποια δουλειά του σπιτιού σιχαίνεστε; Έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας

 

Το ξεσκόνισμα είναι στα μάτια σας μία ματαιότητα; Τα πιάτα στοιβάζονται στον νεροχύτη επ’ άπειρον μέχρι να πάρετε απόφαση ότι δεν πάει άλλο; Μήπως το άδειασμα των σκουπιδιών σας φαίνεται… βουνό; Ή πάλι, εκείνα τα ρούχα που θέλουν δίπλωμα και σιδέρωμα παίρνουν αναβολή επ’ αόριστον; Η δουλειά του σπιτιού που σιχαίνεστε… φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία, αλλά  συνδέεται με κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας! Τι λέτε να δείτε, αν πράγματι ισχύει;

Σιχαίνεστε το πλύσιμο των πιάτων

Τότε έχετε δημιουργικές τάσεις

Το μαγείρεμα είναι η καλύτερή σας! Μπαίνετε στην κουζίνα με φοβερό οίστρο και με τα πιάτα σας όλοι γλείφουν τα δάχτυλά τους. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά πίσω σας, αφήνετε βρώμικα πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια κι έναν νεροχύτη και πάγκους φύρδην μίγδιν…

Μπορεί να αισθάνεστε μία δεξιοτέχνης της μαγειρικής, μία δημιουργική σεφ, που δεν μπορεί να ασχολείται με τη… λάντζα, αλλά αν δεν έχετε μία μόνιμη οικιακή βοηθά, είναι καλύτερο να μην μετατρέπετε την κουζίνα σας από εστία  δημιουργικότητας σε εστία… μικροβίων.

Η λύση; Μάθετε να πλένετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε όσο μαγειρεύτε. Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η μικρή συμβουλή θα σας φανεί σωτήρια!

Ποια δουλειά του σπιτιού σιχαίνεστε

 

Σιχαίνεστε το άδειασμα του κάδου των σκουπιδιών

Τότε το άγχος κυριαρχεί

Αν και όχι κάτι ευχάριστο, δεν είναι και από τις δύσκολες ή χρονοβόρες δουλειές. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να αναβάλλει τις δύο μικρές και απλές κινήσεις που απαιτούνται για να αδειάσει ο γεμάτος κάδος σκουπιδιών, αυτό μάλλον σημαίνει ότι ζείτε μέσα στο άγχος.

Για την ακρίβεια νιώθετε σε τόση σύγχυση, που προτιμάτε να ανέχεστε τις άσχημες και ανθυγιεινές μυρωδιές που αναδύονται από τα σκουπίδια σας από το να τα ξεφορτωθείτε. Ίσως μία καλή ιδέα είναι να ορίσετε συγκεκριμένες ημέρες για αυτήν τη δουλειά.

Σιχαίνεστε να βάλετε σε τάξη την ντουλάπα και τα συρτάρια σας

Τότε διακατέχεστε από υπερβολική αισιοδοξία

Σε κάθε αλλαγή σεζόν ορκίζεστε ότι θα οργανώσετε την ντουλάπα σας τόσο τέλεια που θα κάνετε την αποθήκευση των ρούχων και αξεσουάρ… παιχνιδάκι!

  Χαλάρωση στα μάγουλα: 4 εύκολοι τρόποι για να σφίξετε το δέρμα στο πρόσωπο σας και να δείχνετε νεότερες-ΦΩΤΟ

Μόνο που ο όρκος (και ο ενθουσιασμός που τον συνοδεύει) δεν διαρκεί παρά λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα; Τα καλοραμμένα σακάκια σας κρέμονται σαν σακιά από τις κρεμάστρες σας, οι μπλούζες σας είναι μισοδιπλωμένες, στα συρτάρια σας δεν βρίσκετε άκρη, και ποτέ δεν θυμάστε πού μπορεί να βρίσκεται εκείνο το ζευγάρι σκουλαρίκια που τόσο αγαπάτε!

Φαίνεται λοιπόν, ότι η υπέρμετρη αισιοδοξία σας τελικά, δεν βοηθά! Η κατάσταση απαιτεί σύνεση, τάξη και αναδιοργάνωση. Πάρτε το απόφαση ότι πρέπει να κατέβετε από… τα σύννεφα και να αφιερώσετε κάποιες ώρες για να ανασυνταχτείτε.

Σιχαίνεστε να βάλετε σε τάξη την ντουλάπα και τα συρτάρια σας

 

Σιχαίνεστε το δίπλωμα των ρούχων και το σιδέρωμα

Τότε έχετε μία αίσθηση ματαιότητας

Μπορεί να μην έχετε κανένα πρόβλημα να βάλετε πλυντήριο ή ακόμα και να πλένετε στο χέρι αλλά δεν αντιμετωπίζετε με την ίδια θέρμη εκείνη τη στιγμή που πρέπει να διπλώσετε τα ρούχα και τα σεντόνια σας, πόσο μάλλον να βάλετε σίδερο.

Και βλέπετε μία λογική σε αυτό: Γιατί να μπείτε στον κόπο, αφού θα τσαλακωθούν, θα ξαναλερωθούν και θα ξαναπλυθούν; Σε ένα τέλειο κόσμο, δεν θα χρειαζόταν να μπείτε σε αυτή τη μάταιη διαδικασία!

Αν και αυτή η πραγματιστική αντιμετώπιση μπορεί να μοιάζει πολύ σωστή, η αλήθεια είναι ότι δεν θα πιάνετε ένα ρούχο από την ντάνα με τα φρεσκοπλυμένα για να το φορέσετε! Αν δεν έχετε κάποιον άλλο για να επωμιστεί αυτό το έργο, χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι που θα σας γλιτώσει τουλάχιστον από το δύσκολο σιδέρωμα!

 

Σιχαίνεστε το ξεσκόνισμα

Τότε σας διακατέχει ο ρεαλισμός

Υπάρχουν δύο πράγματα στη ζωή που είναι μάταιο να προσπαθούμε να αποφύγουμε: οι φόροι και… η σκόνη. Για αυτό λοιπόν και το ξεσκόνισμα σας φαίνεται μια δουλειά μάταιη και περιττή, αφού τα αποτελέσματά της διατηρούνται για λίγα μόνο λεπτά.

  Επικό λάθος νονάς στη βάφτιση: Μπέρδεψε το όνομα του παιδιού προκαλώντας… εγκεφαλικό στη μάνα – Δείτε βίντεο

Στη θέση του, προτιμάτε να κάνετε κάποια άλλη, πιο ουσιαστική δουλειά του σπιτιού όπως είναι να οργανώσετε τη ντουλάπα σας ή να βάλετε σε τάξη το γραφείο σας. Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σας για τη ματαιότητά του. Μην ξεχνάτε όμως τη βασικότατη χρησιμότητά του. Για αυτό, πιάστε (το) ξεσκονόπανο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα!

Σιχαίνεστε το ξεσκόνισμα

 

Ποια δουλειά του σπιτιού σιχαίνεστε; Έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας!

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *