13 Απλά tips για χάσιμο βάρους και μείωση του λίπους!

13 Απλά tips για χάσιμο βάρους

 

Ακούγονται πολλές ιστορίες για ανθρώπους που έκοψαν τα αναψυκτικά και έχασαν αμέσως 10 κιλά. Τα αποτελέσματα αυτά ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, όμως η αλήθεια είναι πως για χάσιμο βάρους και μείωση του λίπους οι μικρές και οι μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι απαραίτητες.

Το παράδειγμα με τα αναψυκτικά δεν είναι τυχαίο. Αν υποθέσουμε ότι πίνεις δύο μπουκάλια αναψυκτικό την ημέρα με 240 θερμίδες το καθένα, την εβδομάδα αυτό σημαίνει 3360 “κενές” επιπλέον θερμίδες. Αν κόψεις τα αναψυκτικά θα δεις απώλεια βάρους περίπου 1 κιλό την πρώτη εβδομάδα!

Όμως ακόμα κι αν δεν πίνεις αναψυκτικά κάθε μέρα, υπάρχουν πολλές μικρές αλλαγές στο lifestyle που μπορείς να κάνεις για χάσιμο βάρους! Μία πιο υγιεινή διατροφή είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα και να γίνει το δικό μας fitness για μία καλύτερη ζωή γεμάτη υγεία!

 

13 Συμβουλές για χάσιμο κιλών!

Βάλε ρεαλιστικούς στόχους

Οι fitness goals δεν είναι το ίδιο αυστηροί για όλους. Όταν είσαι στην αρχή της προσπάθειας, είναι καλό να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους για χάσιμο κιλών και λίπους και να μην περιμένεις θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Το πρώτο βήμα είναι να ανέβεις στην ζυγαριά και να δεις σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα. Έτσι θα ξέρεις για την επόμενη εβδομάδα τι αποτελέσματα μπορείς να έχεις.

 

Πιες τα σωστά ροφήματα

Μπορεί τα light αναψυκτικά να είναι καλύτερη επιλογή από τα κανονικά από άποψη θερμίδων, όμως το πρώτο που χρειάζεται ο οργανισμός μας είναι το νερό! Το νερό όχι μόνο βοηθάει να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας αλλά και βοηθάει στο χάσιμο βάρους! Απόφυγε την ζάχαρη, το αλκοόλ και την πολλή καφεΐνη από τα ροφήματα που καταναλώνεις.

  Φαίη Σκορδά: Τι τρώει το βράδυ για να παραμείνει αδύνατη

 

Κατανάλωσε πολλές σαλάτες

13 Απλά tips για χάσιμο βάρους

Τα λαχανικά είναι βασικό συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής, και εκτός ότι έχουν λίγες θερμίδες, έχουν θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό! Οι σαλάτες λοιπόν με διάφορα λαχανικά και κάποια πρωτεΐνη μπορούν να είναι ένα ολόκληρο γεύμα! Ένα tip είναι να τρως μία σαλάτα πριν από τα γεύματα σου ή τις εξόδους σου ώστε να νιώθεις πως έχεις χορτάσει πιο γρήγορα!

 

Κάνε βάρη

Όσο πιο πολύ γυμνάζεις τους μύες σου, τόσο πιο πολλές θερμίδες καις! Ένα απλό πλάνο με βάρη στο σπίτι ή το γυμναστήριο θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά και λίπος πιο γρήγορα! Ξεκίνα ακόμα και με απλά βαράκια τις ασκήσεις για τον κορμό και τα χέρια σου και σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά!

 

Κατανάλωσε περισσότερη πρωτεΐνη

Αντί για σνακ με κορεσμένους υδατάνθρακες μπορείς να επιλέξεις πρωτεϊνούχα γεύματα που όχι μόνο παχαίνουν λιγότερο αλλά αυξάνουν και τον μεταβολισμό! Αν μάλιστα γυμνάζεσαι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για το σώμα σου!

 

Προτίμησε τις ασκήσεις για όλο το σώμα

Ακόμα κι αν είσαι αρχάριος στο fitness, για πιο γρήγορα αποτελέσματα, οι full body ασκήσεις είναι ιδανικές! Τα καθίσματα και τα push ups είναι σπουδαίες ασκήσεις για όλο το σώμα! Μάλιστα μπορείς να κάνεις κάποια σετ στο σπίτι αν δεν θες να πας στο γυμναστήριο!

 

13 Απλά tips για χάσιμο βάρους και μείωση του λίπους!

Κατανάλωσε αυγά

Σύμφωνα με έρευνα του 2017 οι άνθρωποι που καταναλώνουν αυγά για πρωινό μείωσαν τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας από άλλα γεύματα! Σε άλλη έρευνα φάνηκε πως τα αυγά αυξάνουν την καλή χοληστερίνη (HDL)!

  Η Δίαιτα του Σαββατοκύριακου για να Χάσετε Εύκολα 3 Κιλά

 

Φάε πρωινό

Το πρωινό φαίνεται πως μας βοηθά να χάσουμε βάρος αφού μας γεμίζει ενέργεια για πολλές ώρες! Επίσης μας βοηθά στην διατήρηση του βάρους. Ιδανικές ιδέες για πρωινό είναι τα αυγά, το γιαούρτι, τα φρούτα και τα αμύγδαλα. Κάποια από αυτά τα τρόφιμα συνδυάζονται μάλιστα για ένα υπέροχο smothie!

 

Απόφυγε την καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή είναι το σύγχρονο πρόβλημα που οδηγεί στην παχυσαρκία, τα κινητικά προβλήματα αλλά και την κατάθλιψη. Όμως πολλά επαγγέλματα απαιτούν να είμαστε μπροστά από τον υπολογιστή για πολλές ώρες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αποφύγεις την καθιστική ζωή το υπόλοιπο της ημέρας και να κάνεις έστω και απλές ασκήσεις όπως το περπάτημα που βοηθά τόσο στην καλή υγεία, όσο και την καλή ψυχολογία!

 

Μην κάνεις τα ψώνια σου νηστικός

Όταν πηγαίνουμε νηστικοί στο super market είναι πιο πιθανό να αγοράσουμε snacks και πιο παχυντικά τρόφιμα. Μία συμβουλή είναι να κάνεις τα ψώνια σου απογευματινές ώρες όταν έχεις ήδη καταναλώσει 2 ή 3 γεύματα. Έτσι θα αποφύγεις τους πειρασμούς που σαμποτάρουν το χάσιμο βάρους!

 

Μαγείρεψε σωστά τα γεύματα σου

Μαγείρεψε σωστά τα γεύματα σου

Αντί για τηγανητά φαγητά προτίμησε τη λύση του ατμού ή του ψησίματος στον φούρνο. Ακόμα και για τις πατάτες που όλοι απολαμβάνουμε όταν γίνονται στο φούρνο έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και περισσότερη γεύση! Έτσι θα γλιτώσεις θερμίδες και θα δεις αποτελέσματα πιο γρήγορα!

 

Γέλα περισσότερο

13 Απλά tips για χάσιμο βάρους

Το γέλιο δεν είναι μόνο μία ένδειξη χαράς αλλά βοηθάει και στο αδυνάτισμα! Φρόντισε να γελάς περισσότερο είτε με μία κωμωδία είτε με καλή παρέα και κάθε μέρα θα χάνεις 40 θερμίδες μόνο από αυτό! Αν αυτό γίνεται κάθε μέρα τον χρόνο θα έχεις χάσει περίπου 2 κιλά!

  Λάθη που κάνουμε στην διατροφή και δεν χάνουμε κιλά

 

Μείωσε την κατανάλωση θερμίδων

Με μικρές αλλαγές μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις κάθε μέρα. Τέτοιες αλλαγές είναι η χρήση μικρότερων πιάτων και πιο μικρών μπολ για γεύματα στην δουλειά, και καλύτερες επιλογές μαγειρέματος. Μπορείς επίσης να τρως πιο αργά ώστε να νιώσεις μετά από 15 με 20 λεπτά πως έχεις χορτάσει!

 

the-man.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *