Ανανέωση στο σπίτι, χωρίς έξοδα! Πέντε χρήσιμες προτάσεις!

Ανανέωση στο σπίτι, χωρίς έξοδα

Ανανέωση στο σπίτι
Αισθάνεστε την ανάγκη μίας μικρής ανανέωσης για το σπίτι σας; Λίγη… έμπνευση, μερικές καλές ιδέες και ελάχιστα χρήματα είναι ό,τι χρειάζεστε!

 

Μετά από τόσο καιρό στο σπίτι αλλά και με την έναρξη της νέας εποχής, ίσως αισθάνεστε επιτακτική την ανάγκη να φέρετε έναν αέρα ανανέωσης στους χώρους του σπιτιού σας. Μήπως όμως σας φρενάρει ο παράγοντας της οικονομικής αβεβαιότητας; Οι διακοσμητές ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσουμε μία περιουσία.

Οι πέντε προτάσεις που ακολουθούν προσφέρουν ανανέωση, χωρίς ιδιαίτερα έξοδα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

 

Οι διακοσμητές και οι αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων προτείνουν να έχουμε στο μυαλό μας μερικές οικονομικές λύσεις για να ανανεώσουμε το σπίτι μας και ταυτόχρονα και τη διάθεσή μας, χωρίς τον βραχνά των εξόδων. Μάλιστα διατείνονται ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη… έμπνευση!

Ας πιάσουμε το πινέλο
Μερικές πινελιές χρώματος, κάποια καινούργια μαξιλαράκια, ακόμη και λίγα λουλούδια στο βάζο, δίνουν νέα πνοή στον χώρο

 

Ανανέωση στο σπίτι, χωρίς έξοδα

1. Ας πιάσουμε το πινέλο!

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ανανεώσουμε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού μας είναι το βάψιμο σε έπιπλα ή τοίχους.

Ξεκινάμε «ανακυκλώνοντας» κάποια παλιά έπιπλα με ένα νέο χρώμα! Τα χρώματα κιμωλίας μεταμορφώνουν οποιοδήποτε υλικό, προσδίδοντας ανανεωμένη εμφάνιση στη στιγμή.
Μπορούμε να επιλέξουμε απαλές ή ουδέτερες αποχρώσεις ή να δημιουργήσουμε χρωματικές αντιθέσεις, με σκουρότερους τόνους, π.χ. ένα πράσινο κυπαρισσί ή ένα σκούρο μπλε.

Ανανέωση στο σπίτι
Παστέλ γαλάζιο ή γήινες αποχρώσεις κάνουν τον χώρο πιο φωτεινό

 

Αν μάλιστα, πρόκειται για έπιπλα που έχουν πόμολα, π.χ. συρταριέρα ή ένας μπουφές, αγοράστε καινούργια (δεν είναι ακριβά) και θα δώσουν μία εντελώς νέα πνοή στην εμφάνισή τους!

Η βαφή των τοίχων είναι το δεύτερο βήμα μας, στο παιχνίδι της ανανέωσης. Και μπορούμε να μετατρέψουμε ακόμα και τον πιο σκοτεινό χώρο, σε ένα δωμάτιο φωτεινό και ελκυστικό.

Η βαφή των τοίχων
Οι γήινοι τόνοι ή πάλι ο τόνος του ροδακινί θα δώσουν «αέρα» και μία πιο ανάλαφρη αίσθηση στους τοίχους σας

 

Αρκεί να επιλέξουμε ανοιχτόχρωμους γήινους τόνους ή χαρούμενα παστέλ. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι τα ανοιχτά και λαμπερά χρώματα κάνουν τα δωμάτια να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο ανάλαφρα.

  Για πιο Καθαρό Σπίτι Κάντε... Αυτό!

Μία όμως πολύ μοντέρνα ιδέα σύμφωνα με τους interior designers είναι να βάψετε έναν χώρο σε απόχρωση του ροδακινί σε συνδυασμό είτε με γήινους τόνους, είτε με πράσινο λαδί ή πάλι σε ένα μπλε πετρόλ. Μία σύνθεση-αντίθεση που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον!

 

2. Επενδύσεις που κάνουν τη διαφορά!

Γιατί να ξοδέψουμε χρήματα αγοράζοντας καινούργια έπιπλα;

Ανανέωση στο σπίτι
Έχετε παλιά έπιπλα; Βάψτε τα με κιμωλία και δώστε τους νέα ζωή! Τα παστέλ είναι ιδανική επιλογή

 

Ακόμα και ο στραπατσαρισμένος μας καναπές θα αποκτήσει νέα ζωή εάν ρίξουμε ένα όμορφο κάλυμμα πάνω του! Το ίδιο ισχύει και για τις πολυθρόνες, τα σκαμπό ή τις καρέκλες της τραπεζαρίας που θα πάρουν νέο ύφος με καινούργια μαξιλαράκια.

Επενδύσεις που κάνουν τη διαφορά
Ένα νέο ριχτάρι και μαξιλάρια ανανεώνουν το στιλ στο σαλόνι μας

 

Ακόμα και αυτές οι μικρές αλλαγές, όμως, έχουν άμεσο αποτέλεσμα σε κάθε χώρο. Και μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζουμε σκηνικό εύκολα και γρήγορα ανάλογα με την εποχή, τη διάθεσή μας ή και τις ανάγκες κάθε περιόδου. Απλά και οικονομικά!

Ανανέωση στο σπίτι
Μοντέρνες ιδέες για να βάψετε ξύλινα έπιπλα είναι το λαδί και οι αποχρώσεις του μπλε

 

Ανανέωση στο σπίτι, χωρίς έξοδα

3. Πόλεμος στην ακαταστασία!

Ο σημαντικότερος εχθρός στην εσωτερική διακόσμηση είναι η ακαταστασία.

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα πρέπει να βρούμε έξυπνους τρόπους για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Για παράδειγμα, οι σωροί με τα παραπεταμένα περιοδικά ή παιχνίδια εδώ κι εκεί, μπορούν να τακτοποιηθούν τέλεια σε ψάθινα καλάθια ή κουτιά της αρεσκείας μας. Η λύση είναι προσιτή και οικονομική.

Πόλεμος στην ακαταστασία
Βάλτε τάξη στον χώρο σας! Δεν θέλει έξοδα, παρά μόνο απλούς τρόπους αποθήκευσης

 

Μην ξεχνάτε επίσης, τα μπερδεμένα και απλωμένα καλώδια. Αν περάσουν σε ένα οικονομικό σύστημα αποθήκευσης καλωδίων, τα πάντα θα δείχνουν καλύτερα!

Δεν χρειάζεται να πελαγώσουμε, αλλά απλά να βρούμε τρόπους για να τα αποθηκεύσουμε. Θα διαπιστώσουμε άμεσα τη βελτίωση και πόσο πιο ακριβό και καλοβαλμένο θα φαίνεται το σπίτι μας, ενώ δεν θα έχουμε υπερβεί με τίποτα κάποιο τρελό προϋπολογισμό!

  Ο απίστευτος τρόπος που φεύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα!
Ανανέωση στο σπίτι
Και η κρεβατοκάμαρα θέλει… την τάξη της! Τα πλεκτά καλάθια όχι μόνο μας εξυπηρετούν αλλά βάζουν και μία επιπλέον διακοσμητική πινελιά

 

4. Τα βάζουμε στο ράφι!

Οι διακοσμητές λένε ότι αν θέλουμε να προσθέσουμε ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο, χωρίς πολλά έξοδα είναι να βάλουμε μερικά ράφια.

Ένας έξυπνος και ωραίος τρόπος για να δώσουμε μία διακοσμητική πινελιά αλλά και ταυτόχρονα να τακτοποιήσουμε ένα χώρο, είναι να προμηθευτούμε κάποια ράφια.

Τα βάζουμε στο ράφι
Εμπνευσθείτε και βάλτε ράφια σε κάποιον τοίχο που δεν είναι ανάγκη να σας κοστίσουν ακριβά

 

Δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβά, υπάρχουν πολλές λύσεις! Για να πετύχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε κάθε ράφι μπορούμε να συγκεντρώσουμε και διαφορετικά στοιχεία.

Στο ένα, μπορούμε να τοποθετήσουμε μια σειρά ή στοίβες από πολύχρωμα βιβλία. Στο άλλο, μικρά έργα τέχνης, χειροποίητα κεραμικά ή γυάλινα σκεύη. Σε ένα τρίτο, φυτά εσωτερικού χώρου σε κασπό, αρωματικά κεριά ή οτιδήποτε άλλο

Ανανέωση στο σπίτι
Βιβλία, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, κουτιά ή γυάλινα μπουκάλια μπορούν να βρουν τη θέση τους στα ράφια μας δίνοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα

 

Ο γενικός κανόνας είναι να τοποθετήσουμε τα μεγαλύτερα κομμάτια στο πίσω μέρος και τα μικρότερα μπροστά, έτσι απλά! Αλλά και σε κάθε περίπτωση, πράξτε ανάλογα με τα αντικείμενα που έχετε και την προσωπική σας αισθητική.

 

5. Έξυπνη ανανέωση με λευκά είδη και κουβερλί!

Η εικόνα του υπνοδωματίου μας θα αλλάξει μονομιάς με ένα-δυο καινούργια σετ σεντονιών ή κουβερλί

Έξυπνη ανανέωση με λευκά είδη και κουβερλί
Χρησιμοποιήστε ακόμη και τα υπάρχοντα σεντόνια σας «παίζοντας» με διαφορετικά χρώματα ή προσθέστε ένα όμορφο κουβρλί και ανάλογα μαξιλάρια στο κρεβάτι σας

 

Και σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός μας δεν το επιτρέπει, τότε μπορούμε ακόμα να χαρίσουμε νέα αίσθηση στον χώρο, συνδυάζοντας διαφορετικά σετ! Χρησιμοποιώντας δύο ή τρία χρώματα στα σεντόνια, στις μαξιλαροθήκες, στο πάπλωμα ή στο κουβερλί προσδίδουμε και την προσωπική μας πινελιά στον χώρο.

Επίσης, η σύνθεσή τους παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα λευκά είδη από 100% βαμβάκι ή λινό, όσο τα χρησιμοποιούμε τόσο πιο απαλά γίνονται, ενώ λειτουργούν και ως ένας φυσικός ρυθμιστής θερμοκρασίας, κρατώντας το σώμα μας σε άνεση τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

  Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με 2 μπαταρίες, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Και αυτό με τη σειρά του, επηρεάζει θετικά την ποιότητα του ύπνου μας και το πόσο εύκολα κοιμόμαστε. Ποια από εμάς δεν θέλει, λοιπόν, να κοιμάται ήρεμα και βαθιά;

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *