Συμβουλές για τη δίαιτα από 6 μέρη του κόσμου

Συμβουλές για τη δίαιτα από 6 μέρη του κόσμου

Συμβουλές για τη δίαιτα από 6 μέρη του κόσμου

 

Θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά βαρεθήκατε να ακούτε και να διαβάζετε τα ίδια και τα ίδια, βλέποντας το πιάτο σας άδειο; Δείτε τι «δουλεύει» σε άλλες χώρες και υιοθετήστε τις συμβουλές που σας ταιριάζουν, ενσωματώνοντάς τες στο πρόγραμμά σας.

 

Μιανμάρ: βάλτε το κρέας σε συνοδευτικό πιατάκι

Έχουμε συνηθίσει να δίνουμε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στο κρέας στο πιάτο μας, παρ’ όλο που στην ουσία χρειαζόμαστε λίγο κρέας για να αισθανθούμε κορεσμό. Στο Μιανμάρ, αλλά και σε άλλες πιο φτωχές χώρες, το κρέας σερβίρεται σε μικρότερες μερίδες για οικονομικούς λόγους, τα οφέλη, όμως, στην υγεία και τη σιλουέτα είναι πολλά. Την επόμενη φορά, δοκιμάστε να σερβίρετε το κρέας σε ένα μικρό συνοδευτικό πιατάκι και γεμίστε το κυρίως πιάτο σας με λαχανικά.

βάλτε το κρέας σε συνοδευτικό πιατάκι

 

Ινδία: προσθέστε κουρκουμά στο φαγητό

Στην Ινδία, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται όχι μόνο σαν μάσκα προσώπου για να τονώσει το δέρμα, αλλά και σαν συστατικό-κλειδί στα curry και σε άλλα ινδικά φαγητά, μαζί με το τσάι ή το γάλα. Σύμφωνα με την fitness coach Ingrid Macher, ο κουρκουμάς αυξάνει τη ροή της χολής στο στομάχι, κάτι που βοηθάει στη διάσπαση λίπους. Συν τοις άλλοις, αποτοξινώνει φυσικά το συκώτι και βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου του αίματος.

 

Ουγγαρία: φάτε τουρσί

Στην Ουγγαρία, οι τροφές τουρσί, είτε είναι αγγουράκι, είτε πιπεριά, είτε ντομάτες, χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Ο λόγος είναι ότι το οξικό οξύ που βρίσκεται στο ξίδι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων του σακχάρου του αίματος και της δημιουργίας λίπους. Αν σας αρέσει το τουρσί, ξεκινήστε να το βάζετε πιο συχνά στο πιάτο σας.

  Τι τρώει η Ελένη Μενεγάκη για να "ξεφουσκώσει" μέσα σε δυο ημέρες

 Συμβουλές για τη δίαιτα από 6 μέρη του κόσμου

 

Γαλλία: μην βιάζεστε και φάτε αργά

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να απολαύσει το γεύμα, αλλά και τη συντροφιά των συνδαιτυμόνων σας, αφήνοντας τον οργανισμό και τον εγκέφαλό σας να «καταλάβει» το φαγητό. Ο οργανισμός μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται άλλο φαγητό και αν τρώτε σε λιγότερο από αυτό το χρόνο, δεν του δίνετε το περιθώριο να συνειδητοποιήσει το «φούσκωμα».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο απ’ όσο χρειαζόμαστε και να παίρνουμε κιλά, αλλά και να αισθανόμαστε κούραση λίγο μετά το γεύμα. Προτιμήστε να τρώτε πάντα σε τραπέζι κι όχι μπροστά στην τηλεόραση και να απολαμβάνετε την κάθε σας μπουκιά, έτσι ώστε όλες σας οι αισθήσεις να ενεργοποιούνται και να «καταλαβαίνετε» το γεύμα σας –και πότε πρέπει να τελειώσει- εύκολα κι από όλες τις απόψεις.

μην βιάζεστε και φάτε αργά

 

Ιαπωνία: βάλτε το κάθε φαγητό σε διαφορετικό πιάτο

Η μαγεία του ιαπωνικού τρόπου διατροφής βρίσκεται στην ισορροπία ανάμεσα σε χορταστικές, νόστιμες και χαμηλής θερμιδικής περιεκτικότητας τροφές, οι οποίες σερβίρονται με όμορφη παρουσίαση, σε διαφορετικά πιάτα, τηρώντας πάντα τις σωστές, μικρότερες μερίδες. Η ιδέα πίσω από όλο αυτό είναι πως όταν το φαγητό έχει όμορφη παρουσίαση, κάνουμε περισσότερο χρόνο να το καταναλώσουμε.

 

Ταϊλάνδη: επιλέξτε καυτερές τροφές

Οι πικάντικες τροφές δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό, αλλά δεν είναι ακριβώς η επιστήμη που κάνει κάθε τι πικάντικο, αποτελεσματικό εργαλείο στο αδυνάτισμα –είναι η κοινή λογική. Τα πικάντικα γεύματα σάς αναγκάζουν να φάτε πιο αργά, έτσι ώστε να καταλάβετε πότε έχετε χορτάσει και να σταματήσετε, χωρίς να έχετε καταναλώσει περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας.

  Δίαιτα Ζώνης: Χάσε 10 κιλά σε μια εβδομάδα!

 

Συμβουλές για τη δίαιτα από 6 μέρη του κόσμου

clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *