10 εύκολα και υγιεινά ντιπ, σαλάτες και σάλτσες που δε θα καταστρέψουν τη δίαιτά σας

10 εύκολα και υγιεινά ντιπ

10 εύκολα και υγιεινά ντιπ, σαλάτες και σάλτσες που δε θα καταστρέψουν τη δίαιτά σας

Υγιεινές, εύκολες και νόστιμες σάλτσες και ντιπ, που θα τα συνδυάσετε με κράκερς ή κριτσίνια ολικής άλεσης ή ακόμη και ψωμί ή πιτάκια και θα εντυπωσιάσετε!

Έχετε καλεσμένους στο σπίτι και τελευταία στιγμή δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε και πολλά; Σας πιάνει άγχος μήπως δε φανείτε καλοί οικοδεσπότες ή μήπως καταλήξετε να παραγγείλετε απ’ έξω ξανά, με αποτέλεσμα και τη δίαιτά σας να χαλάσετε και την υγεία σας να βλάψετε;

Υπάρχει λύση: υγιεινές, εύκολες και νόστιμες σάλτσες και ντιπ, που θα τα συνδυάσετε με κράκερς ή κριτσίνια ολικής άλεσης ή ακόμη ψωμί ή πιτάκια και θα εντυπωσιάσετε!

 

10 εύκολα και υγιεινά ντιπ, σαλάτες και σάλτσες που δε θα καταστρέψουν τη δίαιτά σας

Χούμους από χλωρά φασόλια σόγιας

Αντικαταστήστε τα ρεβίθια με ενταμάμε (χλωρά φασόλια σόγιας) και θα φτιάξετε ένα τέλειο χούμους με πράσινη απόχρωση, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Έχει 188 θερμίδες ανά 1/4 φλιτζάνι, 8 γρ. λίπους, 22 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες και 8 γρ. πρωτεΐνης

Kρέμα από φέτα

Κάντε την κρεμώδη υφή να υπερισχύσει του λίπους, αναμειγνύοντας φέτα με άπαχο γιαούρτι και προσθέτοντας λευκό ξύδι, μαϊντανό, άνηθο και μαύρο πιπέρι. Έχει μόλις 56 θερμίδες ανά μερίδα, 3 γρ. λίπους, 2 γρ. υδατάνθρακες, και 5 γρ. πρωτεΐνης

Ντιπ από παντζάρια

παντζάρια

Τα παντζάρια χαρίζουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες σε αυτή τη νόστιμη συνταγή. Στα αλεσμένα παντζάρια προσθέστε sour cream, λίγο λεμόνι, κάρδαμο και σκόρδο. Και μια σημαντική συμβουλή: Τρίψτε την επιφάνεια κοπής με ζεστό νερό και σαπούνι αμέσως μόλις κόψετε τα παντζάρια, για να αποφύγετε τους λεκέδες.

  Τα 20 +1 πιο θρεπτικά και light γεύματα που φτιάχνονται σε 5 λεπτά

Το ντιπ αυτό έχει 62 θερμίδες ανά μερίδα, 2 γρ. λίπους, 10 γρ. υδατάνθρακες, 2 γρ. φυτικές ίνες και 2 γρ. πρωτεΐνης.

Διαιτητική γκουακαμόλε

Μια γκουακαμόλε με λιγότερες από 100 θερμίδες ανά μερίδα; Κι όμως! Το… μυστικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση των χαμηλών θερμίδων, είναι τα σπαράγγια! Εκτός από αβοκάντο και σπαράγγια, η σάλτσα περιέχει ψιλοκομμένη ντομάτα και σκόρδο, κρεμμύδι, κόλιαντρο, χυμό από λάιμ και πιπέρι.
Έχει 77 θερμίδες ανά μερίδα, 5 γρ. λίπους, 7 γρ. υδατάνθρακες, 4 γρ. φυτικές ίνες και 3 γρ. πρωτεΐνης.

Σαλάτα με φακές

Οι φακές έχουν λίγες θερμίδες, αλλά είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, οι οποίες μας κρατούν πλήρεις για πολλή ώρα. Και αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα την φτιάχνετε συνέχεια: ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σε 1/4 φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές και χρησιμοποιήστε το ως ντιπ για τορτίγιες καλαμποκιού.
Έχει 162 θερμίδες, 5 γρ. λίπους, 25 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες και 6 γρ. πρωτεΐνης.

 

10 εύκολα και υγιεινά ντιπ, σαλάτες και σάλτσες που δε θα καταστρέψουν τη δίαιτά σας

Τροπική σαλάτα

10 εύκολα και υγιεινά ντιπ

Οι ζουμερές γεύσεις του μάνγκο και του ανανά, παίρνουν μια κρεμώδη υφή από το αβοκάντο, σε αυτό το γλυκό μείγμα που περιλαμβάνει επίσης κομματάκια ντομάτας και πιπεριάς, κρεμμύδι και χυμό από λάιμ. Η σαλάτα έχει 130 θερμίδες, 7 γρ. λίπους, 18 γρ. υδατάνθρακες, 4 γρ. φυτικές ίνες και 2 γρ. πρωτεΐνης.

Σαλάτα με ρόδι

Είναι το κατάλληλο ορεκτικό για ένα τέλειο κοκτέιλ-πάρτι. Το ρόδι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, βοηθώντας σας να κάψετε θερμίδες και να περιορίσετε το τσιμπολόγημα. Η σαλάτα αυτή περιέχει επίσης κόλιαντρο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, γκότζι μπέρι και κομμάτια από πιπεριές, αβοκάντο και πεπόνι.

  Έλλη Κοκκίνου: Αυτή είναι η διατροφή που ακολουθεί

Έχει 189 θερμίδες ανά μερίδα, 7,9 γρ. λίπους, 29,4 γρ. υδατάνθρακες, 6,7 γρ. φυτικές ίνες και 3,3 γρ. πρωτεΐνης.

Σάλτσα με λιαστή ντομάτα και αγκινάρα

Αυτή η εκπληκτική ιταλική συνταγή, περιέχει επίσης κατσικίσιο τυρί, σκόρδο και sour cream και σερβίρεται σε κράκερ ολικής αλέσεως.

Μελιτζανοσαλάτα

Με μόλις 72 θερμίδες ανά μερίδα, αυτό το ντιπ θα σας δώσει σχεδόν το 30% των ημερήσιων αναγκών σας για βιταμίνη Α, συν 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Στις πολτοποιημένες μελιτζάνες, προσθέστε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ντομάτα και σκόρδο, πάπρικα, γιαούρτι λίγων λιπαρών και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Χούμους από ψητό μπρόκολο

Ένα ακόμη ξεχωριστό… χούμους, που θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας. Παρασκευάζεται πολτοποιώντας το μπρόκολο μαζί με λευκά φασόλια, λίγο νερό και ελαιόλαδο και έχει λίγες θερμίδες.

 

clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *